Myntepesto

Vi har efterhånden et godt sortiment af krydderurter i haven og især mynten tager godt fra sig i bedet. Jeg synes dog ind i mellem, at det kan være lidt svært at få urten brugt, da smagen kan være fremtrædende og altoverskyggende i f.eks salater. Jeg har nu flere gange brugt mynten til pesto, og jeg er virkelig vild med smagen! Mynten for stærkt modspil af hvidløg, citron og parmasan – og alligevel bevares det friske karaktertræk suverænt. Ud over at det selvfølgelig er mega tilfredsstillende at lavet sit eget tilbehør til maden, er det også rart at vide, at det ikke bare står hen i haven uden at blive brugt. Jeg kan tømme godt ud i mynten ved en omgang pesto.

Pestoen er en børnevenlig udgave uden for mange spicy krumspring – og ikke at jeg skal kaste mig ud i titlen som madblogger, så vil jeg alligevel dele opskriften med jer. Myntepestoen er skøn og kan bruges til frisk pasta, til salat eller som erstatning for smør under en ostemad.

Jeg  har brugt bladene fra en chokolademynte – den er stadig skarp på myntesmagen, men har en fin eftersmag af  chokolade. I pestoen er chokoladesmagen ikke så fremtræden, men prøv af tilføje den i den hjemmelavede is, smotthien eller i teen. Det er ret så lækkert!

IMG_5529 IMG_5532IMG_5536

Myntepesto

3/4. dl Olivenolie

3 spsk revet parmasan

en god portion mynteblade – jeg fyldte min skål til kanten

1. dl pinjekerner

2-3 fed hvidløg

1 lille tsk rørsukker

salt og peber

 

Jeg kommer det hele i en blender og kører det sammen til en jævn konsistens. Smager til undervejs og som regel tilføjer jeg lidt ekstra citron eller pinjekerner, alt efter bladenes tid på sæsonen og pestoens konsistensen. Jeg prøver at holde lidt igen på olivenolien, men der kan sagtens tilføjes lidt ekstra. Det mere olie, som lægger sig på toppen af glasset, gør pestoen holdbar i længere tid. Vi får dog som regel spist op indenfor en lille uges tid, så det er helt unødvendigt at spæde mere til. Opskriften giver ca. 2 dl pesto – du kan sagtens lave dobbelt op og smide en portion i fryseren.

Hvad bruger du din mynte til?

One thought on “Myntepesto

  1. Jeg blender mynte med sukker til det fineste knaldgrønne drys med eget intens myntesmag – det smager fantastisk på jordbær og kager – og ser rigtig fint ud. Rigtig god sommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.