Nye projekter

IMG_4818 IMG_4817 IMG_4821

Jeg har et problem – nogen vil kalde det lidt af et luksusproblem?! Al den inspiration som jeg bliver bombarderet på Instagram, på mit job og andre kreativt-nørdede forums hober sig op og stiller mig i et dilemma hver gang, jeg skal vælge nye projekter ud. Der er så mange design til både børn og voksne, jeg så gerne vil prøve af. Om det så drejer sig om stilarter, nye teknikker eller farver, kvaliteter, detaljer – jeg har så svært ved at vælge. Jeg vil jo det hele.

Det er nemt at strikke til børnene – det går som regel pænt stærkt og at se ungerne i hjemmelavet tøj er der en vis portion tilfredsstillelse i. Det kender du sikkert godt?

Men hvor tit er det egentlig, at man vover sig ud i projekter til sig selv? Det er yders sjældent for mit vedkommende. Netop fordi jeg ved, at det fordrer ekstra tid og tålmodighed. Det sidste jeg lavede til mig selv – som jeg blev færdig med var Nightingale Vesten. Min perfektionisme og stædighed gør, at jeg trævler op igen og igen, hvis der er noget, der ikke passer, noget er strikket forkert – om det så er en kantmaske, jeg har strikket forkert, så kan jeg ikke gøre andet, end at starte forfra. Så du kan godt se, at det ind i mellem sætter sine krav til mig, når jeg skal strikke til mig selv.

I vinterferien var jeg et smut forbi en af mine favorit-garnbutikker. Ved Vejers Strand, hvor vi jo ofte tilbringer weekender og ferie i sommerhuset, ligger der den mest inspirerende garnbutik, Flittig Lise – og jeg slår altid en tur forbi, når jeg er på rekreationsferie ved Vestkysten. Denne gang skulle jeg ‘bare’ forbi for at hente et par knapper til Ida´s færdigstrikkede Cardigan. Det blev til temmelig lang tid i butikken med en masse bladren i bøger og aen ved lækkert garn.

Jeg kom hjem med ny inspiration – no wonder; en pose fyldt med nyt (dyrt) garn, glade farver og bogen Finstrikket af Helga Isager (som endelig er udgivet på dansk). Jeg har købt ind til en bluse til mig selv. Jeg er i gang med ribben. Det bliver et tre månedersprojekt – men hvor jeg glæder mig til at kaste mig ud i design, hvor jeg udfordrer mig selv og min farve-neutrale garderobe.

Et bla, bla indlæg om lidt af ingenting – dog kan jeg nu inddirekte blive holdt oppe på, at blusen gerne skal blive færdig – i år.

6 thoughts on “Nye projekter

  1. Jeg kender alt for godt det med bare at skulle købe knapper og så komme hjem med en halv garnbutik.. Jeg har selv Helga Isagers bog, som er noget af det smukkeste! Jeg har fået min bedstemor til at strikke Robin til mig og det er min absolutte yndlingsbluse! Så pæn! Jeg er selv i gang med Lemon og det går uendeligt langsomt! Jeg har tidligere strikket Honey og det føltes også som et evighedsprojekt… Med det er altså det hele værd, når man står med det færdige resultat!
    God arbejdslyst og god weekend!

  2. Kender godt det med at strikke til sig selv, det er meget nemmere med noget børnestrik. Kender også godt butikken i Vejers, er også altid derinde, når vi er dernede, og jeg kan også bruge meget lang tid på at kikke og ae garn 🙂 Held og lykke med strikkeriet.

  3. Jeg kender godt følelsen…og så alligevel ikke helt. For forskellen på dig og mig er, at du trods alt får strikket masser af smukke sager til gavn og glæde for dine nærmeste…og dig selv. Inde i mit hovede er jeg ‘en strikker’ men sandheden er, at jeg kun alt for sjældent får fundet roen til at sætte mig med strikketøjet. Og derfor kan det tage mig 3 måneder at strikke et par benvarmere til min datter…så et projelt til mig selv tør jeg slet ikke kaste mig ud i! Så jeg synes du er sej…og vildt dygtig. Og jeg forestiller mig, at du er en mester til at prioritere din tid, når du kan få så meget fra hånden med job, familie osv. Jeg nyder at følge med og blive inspireret på din blog.
    Mange hilsner
    Sine

    • Sådan har jeg også haft det i mange år. Alt det strikkede har ligget hengemt og jeg har påbegyndt så mange nye projekter, som aldrig er blevet lavet færdige. Jeg har simpelthen ikke haft tålmodigheden. Derimod har det været så sjovt med de syede ting – det gik hurtigt og jeg var vild med det.. Nu er jeg løbet så meget tør for sy-inspiration.. så det at strikke er pludselig blevet nr. 1 på den kreative liste.. det er tilfredsstillende at få gjort tingene færdige..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.