Traditioner

Det er meget sjovere, når tingene er som de plejer!

Vi er så heldige at bo i provinsen med ganske kort afstand til masser af natur med skov, marker og en enorm mængde ro. Når vi skal finde juletræ, skal vi faktisk ikke køre ret langt for at finde forskellige udbydere, hvor vi selv kan gå op jagt efter det rette træ. Ikke desto mindre er det første gang, hvor vi har skullet finde træet selv.

Normalt er det min far, der bidrager med træet, når vi skal holde jul. I år er han desværre ikke hjemme fra Tanzania, så når juletræet skal udvælges af os selv, har stunden været forbundet med tanker om traditionsbrud og vemod. Nok mest af alt fordi jeg savner, at familien kan være samlet.

Julen har det med ind i mellem at ramme mig på følelserne. Jeg kan godt få de der nostalgiske tanker om barndomsjulen og de dejlige minder, hvor børn og børnebørn var samlet hos bedsteforældrene. Jeg husker julen hos min farmor, som noget af det hyggeligste i min opvækst – en stund hvor kærlighed, sammenhold og familiebånd var noget af det vigtigste.

Nu står man så der og skal skabe selvsamme værdier og mønstre med sin egen lille familie. Julerier, glögg og æbleskriver. Man juler, hygger sig og bruger enormt meget tid på hinanden. Og det er jo lige netop dét, der er vigtigt ikke? Kærligheden, samhørigheden?

I år bliver vores traditioner brudt en smule. Julen bliver revurderet i et væk, traditioner bliver set efter i sømmene og selvom at jeg rent faktisk hygger mig, er jeg fyldt med savn, uro og sentimental længsel. Familien er vigtig, og når den så bliver splittet i atomer; hvad enten det drejer sig om børn der deles, en morfar er vælger at holde jul med olie på fingrene i Afrika eller mødre der er mindes blandt stjernerne på himlen, ja så vil tanker og ønskescenarier poppe op i tide og utide.

Julen er bare en tid, hvor tingene gerne må være som de plejer! Der skal helst ikke rykkes rundt i forestillingerne. Jeg vil gerne drage afsted på jagt efter et juletræ i skoven, ingen problemer i det. Jeg synes dog, det er sjovere at få det leveret. Det er meget sjovere, når tingene er som de plejer.

IMG_4587IMG_4602IMG_4603IMG_4593

 

One thought on “Traditioner

  1. Så fin blogg! 🙂
    Har kikket litt rundt, og jeg liker godt strikkeluen i innlegget fra 27. januar 2014. Har du en oppskrift på den?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.