Frirummet

Jeg kan så småt fornemme den spirende fornemmelse af kreativitet igen. Min frirum med noget mellem hænderne har været amputeret og ikke-tilstede det sidste lange stykke tid. Jeg har i mange år søgt tilflugt enten bag symaskinen, knitrende strikkepinde eller i legen med ord på et stykke papir og draget ind i en dyb koncentration og en tilstand, hvor jeg har kunnet stresse af, glemme alt omkring mig og bare være til. At mangle det ‘helle’ har faktisk frustreret mig lidt.

I weekenden, hvor jeg kom til bunds i mit sy-rum (læs garderobeskab med alt for lidt plads) slog det mig lige, at jeg da alligevel havde gang i ret mange ting. Måske ikke helt på samme intense multiproducerende niveau som tidligere – jeg har bare rykket mig til et andet niveau, mit fokus er forandret.

Når jeg pludselig ser mig omgivet at et væld af ufærdige strikkeprojekter, små poetiske håndskrevne ord, dims lavet af børnene, en åben pinterest-app og bloggen fyldt med indlægs-kladder, så går det op for mig, at jeg igen er ved at finde tilbage til den kreative drivkraft igen og rent faktisk har lyst.

Måske det er efteråret, de mørke timer – den rene invitation til masser af kreative timer, der appelerer til min inspiration? Eller om det bare er mit behov og idéerrum, der er fyldt godt op igen. I don´t know. Men hold ‘sjælf’ det er en rar fornemmelse.

IMG_4169 IMG_4173 IMG_4188 IMG_4180Jeg har altid tasken fyldt med kreative nørklerier og min computer, hvis nu en alenestund blev kastet i nakken på mig. Jeg nyder, at kunne stoppe op i hverdagen og sætte mig ind på en café, bestille en kop kaffe og læse mails, skrive indlæg, strikke eller bare stirre på de fortravlede mennesker udenfor vinduet. De små momenter er med til give mig ro i en hæsblæsende og til tider hård hverdag. Det at få lyst til at prioritere frirummet igen er vældig rart.

Billederne er et lille udpluk af mine inspirationskilder

#1 Jeg bestilte i forrige uge et cover til min mac pro på caseapp.dk. Den får lidt hård medfart ind i mellem og det er IKKE et alternativ at den bliver hjemme. Så mangler du lidt god beskyttelse til din computer eller telefon, så smut forbi caseapp.dk. De har ret fine covers og skins til dine remedier. Du kan vælge et af deres egne færdige udtryk, eller du designe dit eget personlige skin. Kate Moss er klistret på min computer. Udtryksfuld og mega hot! (Og nej jeg er ikke til piger – men her ku jeg godt).

#2 Jeg får skrevet.. igen. Morning pages er et mega godt redskab til at få “tungen på gled” igen.

#3 Pinterest – Instagram  mine on-going apps på mobilen.

#4 Det gør mig glad, hver gang jeg støder på Idas efterårs-finurlige kastaniedyr og edderkoppespind. Jeg rykker dem altid hen i vinduet, hvor jeg arbejder, men af en eller anden mærkelig grund havner de altid synligt fremme på bordet. (Alfred på spil)

One thought on “Frirummet

  1. Ofte kommer overskud listende så man slet ikke opdager, at der er blevet mere af det.
    Jeg gik ved en Psykolog der mindede mig om at man skal stoppe op, tænke lidt tilbage og se om ikke der er sket en ændring. Vi er designet sådan at vi tænker på hvordan vi har det nu, og glemmer hvordan det har været. Derfor vi føler at det hele har været noget lort i LANNNNGGG tid, selvom det kun er en lille stund – Det samme gælder når man pludselig er ovenud lykkelig og tænker tilbage -så tvivler man på om det virkelig var så slemt ;9 Lidt mærkelig funktion at have….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.