#delditar

IMG_3987_SnapseedTænk sig engang. Hver dag får 4 danske unge mennesker at vide, at de er blevet ramt af kræfthammeren. Den der af slagsen der efterlader ar – både de synlige og usynlige af slagsen. Den hammer, der vælter een omkuld og gør rigtig ondt.

Ung kræft har gang i en vigtig kampagne i øjeblikket, hvor de opfordrer os, der har været væltet omkuld, at vise vores ar frem. Ene og alene af den grund, at vi skal have manet tabuerne til jorden og vise, at vi ikke er alene i kampen mod kræften. En situation, der rent faktisk er forbundet med en enorm ensomhed.

Jeg har været ramt at skjoldbruskkirtlen med spredning til lymferne. Mit ar er groet rigtig pænt sammen på trods af, at jeg har været under kniven tre gange. Jeg er rask og går til mine regelmæssige tjek – men vil nok aldrig rigtig føle mig sikker og stole 100 % på min krop. At vise sit ar frem kan være noget af en overvindelse. Jeg er dog langt fra ked af at vise mit frem. Det er en del af del af det formstøbte menneske, jeg er i dag.

Christina, 38 år

#delditar #ungkræft #duerikkealene

11 thoughts on “#delditar

 1. Tak for at du har delt og været så åben om din kamp, jeg har fulgt med og heppet på dig hele vejen.
  Nu er det så min tur.
  I torsdags var jeg én af de fire. Den knude jeg fandt i brystet for 3-4 uger siden er ondartet, og jeg skal opereres på onsdag. Skal så meget dele mit ar bagefter! Det hele er meget uvirkeligt stadig, så mine tanker er indtil videre, at det her skal bare overstås!
  kh Halla.

  • Kære Halla
   Det er jeg virkelig ked af at høre! Det er sådan et chok af få! Sig til hvis jeg kan gøre et eller andet. Du må ikke føle dig alene med alle de tanker! Du har sikkert al den opbakning du har brug for hos din familie. Men hvis nu. :-)Du er velkommen til at ringe en dag.. 20953380.
   Knus C

   • Tusind tak for det. Har godt bagland, og kender i hvert fald én, som var igennem turen for 3,5 år siden, vi har aftalt at mødes og snakke lidt.
    Tænker at bruge min blog som dagbogsventilation.. er ofte bedre til at skrive mine tanker end at tale om dem..
    Det er bare al den her venten og venten.. puha.

 2. Hej Christina

  Ja, dit ar er helet rigtig flot.
  Det er sandt, at ensomhed nemt kan blive en tung ekstra byrde at bære oveni det andet, man kæmper med.
  Mon du er tilbage fra Afrika? Jeg håber, at du har lyst til at fortælle om turen på et tidspunkt- ikke mindst den indre rejse.

  KH Lisbet

 3. God aften Christina,

  det gør mig ondt at høre hvad du har været igennem og jeg forstår godt at du aldrig føler, at du kan stole 100% på din krop.
  Men dit ar en blevet fint.

  jeg har mange ar, da jeg har leukæmi og har fået lavet mange knoglemarvsprøver, hvor der bliver boret ind i hofteknoglen gang på gang, så det har givet ar.
  Jeg har ar på rygraden, hvor der er taget mange rygmarvsprøver og sprøjtet kemo ind.
  Kemo og binyrebarkhormon behandling har givet mig kaput nekrose, så jeg har fået ind opereret to nye kunstige hofter, mine knæ og ankler er også i stykker. Mine ar ved hofterne efter operation er meget store, men håber de blive små og fine med tiden.
  Jeg fik også kemo sprøjtet ind i musklerne, det gav strækmærker af de større i huden.

  På min blog kan du læse om min oplevelse med leukæmi, du finder et punkt herom ude i højre side af bloggen.
  Jeg ville gerne dele mine ar, men har endnu ikke haft overskud til at oprette og sætte mig ind i instagram.
  Men det er et godt initiativ, som kræftens bekæmpelse har taget, at dele sit ar 🙂

  Jeg er lige blevet spurgt om jeg vil deltage i en dokumentar på Dr1 om alvorligt syg med kræft, jeg takkede dog nej. Men glæder mig til at se programmet når det står færdigt.

  Jeg håber du, jeg og alle andre som bliver ramt af kræft kommer hele ud på den anden side.
  Aften hilsner og pas på dig.
  Maria

  • Kære Maria
   Jeg har tænkt rigtig meget over din kommentar. Tusinde tak fordi du deler. Det er virkelig noget af en oplevelse for dig.. Pyha! Den sygdom er snedig og viser sit grimme ansigt på mange forskellige måder – nogle mere uhyggelige end andre. Jeg har været heldig – og er kommet nemt omkring min. Du derimod har været en længere og mere barsk periode igennem. Jeg er glad for, at du kommet godt og hel igennem, trods synlige og især usynlige ar.. Knus fra Christina

 4. Hej Christina

  Hvordan klarer du kontrollerne? Altså, hvordan klarer du mentalt tiden op til? Ved det helt sikkert er meget individuelt, men jeg aner ikke hvad jeg skal gøre af mig selv. Er mor til to små, blev opereret sidste år og har fået forebyggende kemo det meste af i år. Er erklæret rask men skal gå til kontrol resten af mit liv da den type cancer jeg havde er usædvanlig i min alder. Er begyndt på job igen og står overfor min første kontrol nu. Alle mine rationelle og logiske tanker viger for min angst og nervøsitet, kan slet ikke hænge sammen. Nægter at sygemeldte mig og stirre grådkvalt ud i luften de næste uger indtil jeg får svar, men det er som om mit liv igen er gået i stå, og jeg frygter igen at jeg skal dø. Hvordan gør du, når frygten og angsten overtager alt det rationelle og logiske? KH

  • Det irriterer mig grænseløst! Jeg har ikke set de sidste kommentarer før nu. Deriblandt din.. Tusinde tak for dine ord! Jeg er altså slet ikke så ligeglad, at jeg bare lader dem gå uset hen.. ØV!
   Mine kontroller er røv og nøgler. Eller jeg er! Et håbløst tanke-skruble-fyldt afstumpet menneske i dagene op til. Jeg er nervøs – det bliver jeg allerede 14 dage før, hvor jeg skal have tage blodprøve forud for samtalen. Jeg er langt fra rationel og ser dæmoner og tordenskyer lige meget i hvilken retning jeg kigger. SÅ jo jeg kan absolut godt genkende dine tanker..
   Jeg prøver dog at fokusere på noget positivt.. og finder tryghed ved, at de (sygehuset) jo HAR sluppet mig løs! Det er der en grund til. Lige netop dén, at jeg (gerne) skulle være fri for den sygdom.. Dog tror jeg aldrig at jeg bliver hel igen. Tankerne og utrygheden vil altid være der.. tror jeg. KNUS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.