Knækbrød in the making

Alfred og jeg har lavet lidt økologisk ballade i køkkenet her til formiddag.Vi har bagt knækbrød af Finax Økologiske Knækbrødsblanding med Havreklid. Det var ikke et kønt syn, men vi har havde en fest!

Knækbrød har jeg bagt mange gange tidligere, hvor jeg selv har tilsat de forskellige ingredienser, men med sådan en knækbrødsblanding bliver det altså bare ikke nemmere! En pose i røremaskinen tilsat vand og olie! En let og anvendelig måde at få suppleret ungernes madpakker med god snack. Det tager ikke mere end 2 minutter at røre dejen sammen, 5 minutter at rulle den ud og skære den i firkanter. En kvart time i ovnen – og der kan serveres sprøde og sunde  hapsere.

Jeg havde dog regnet med, at vi undgik svineriet på køkkenbordet, nu hvor vi ikke skulle have flere poser med mel, havregryn, nødder og kerner disket frem. Ikke desto mindre fik vi (læs Alfred) alligevel svunget rundt med sværd og skjold (kagerulle og dejskraber) så klistret knækbrødsdej fløj i sporadiske klatter om ørene på os. Alfreds udbrud som; KAPPOW, HEIJA, HUA, DU ER DØD MOR hjalp ham dog i sikkerhed, mens hans mor stod trængt op i en krog med smilebåndende fastholdt i et jerngreb.

Vores knækbrød er færdige! De er godkendt af ungerne. Madpakkerne er sikret lidt god samvittighed og vi har haft det sjovt i processen. Det er ikke sidste gang, at vi tyr til Finax.
IMG_3830IMG_3850IMG_3831IMG_3856IMG_3865IMG_3874

6 thoughts on “Knækbrød in the making

  1. Jeg plejer også at mikse selv, det roder lidt, men samtidig er det nu også fedt for ungerne at se hvad der kommer ud af det, når man mikser det hele sammen. Finax-blandingen har jeg ikke prøvet, men det lyder jo dejlig let, så måske jeg skal prøve den. Skønne billeder 🙂
    /tina

    • At lave dem selv fra bunden er egentlig noget, jeg selv stræber efter.. men tiden er ikke altid til det. Og nu hvor jeg ved, at der er sundt og ernærende indhold i den blandingspakke, ja så er jeg ovenud tilfreds 🙂

  2. Hvor ser de bare lækre ud, dem skal jeg helt sikkert forsøge mig med! At de samtidig er ultra-nemme at lave er kun et plus når man har flere “hjælpere” i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.