1. skoledag for Ida

IMG_3803Ida er i dag startet i 0.A. Det var overvældende. Både for hende – og for hendes forældre. Det er ikke mere end et halvt år siden, jeg øffede lidt om, hvor vanvittigt jeg synes det var, at hun skulle starte i skole i en alder af 5 1/2. Vores lille, tryghedssøgende pige. Blev hun mon klar?

I dag har hun haft 1. skoledag. En dag hun har glædet sig meget til. Skoletasken har været klar de sidste par uger. Ved skrivebordet er der blevet leget skole og Frede har været offer for en skrap lærerinde. Ida har været mere end klar.

Pigen, fyldt af forventning, sov hæsligt i nat. Flere gange har hun været vågen. Skulle have en tår vand, rumsterede rundt på gulvet for sidst at krølle sig forsigtigt sammen i fodenden af min seng. Nysgerrig, spændt og måske fyldt med en lille smule uro. Hvem ville ikke være det? Nu har alle de voksne længe gået rundt og skabt billeder i hovedet på den lille 5 årige pige; ‘ Nu skal du snart starte i skole, sikke spændende det vel nok bliver’, ‘Er du allerede 5 år? Jamen så skal du jo til at gå i skole og lære at læse og skrive’ etc. Det er ingen tvivl om, at der har været noget at leve op til. Både fra skolens side men også hos den lille pige på 5 år.

I dag er pigen startet i 0.A. Min seje lille Ida er klar til det der skolehalløj. Det er jeg nok også ved at være.

 

9 thoughts on “1. skoledag for Ida

  1. Hun bliver da smukkere og smukkere, hende Ida. Der er helt sikkert mange forestillinger i det fem-årige hovede. Men hvis hun minder bare en smule om min yngste, så kommer hun til at elske udfordringerne. Når hun da ikke lige får et flip over at andre bestemmer hvad hun skal lave (så håber man som mor at de kun flipper derhjemme ;-). Nej, det bliver godt. Hun ser vel også op til storesøster og så er hun selv skolepige nu. 🙂

    • Hvor er du sød Marie-Louise. Tak. Ida ser op til Marie. Og er vist også tryg ved, at hun går derovre sammen med hende. Dog sagde Ida til Marie i onsdags, at hun IKKE ville have, at Marie kom forbi 0.klasserne for at sige hej til hende. ‘Jeg bliver så ked af det, når hun går igen’.. Den lille (store) pige sagde, at så ville hun hellere slippe for et kram fra sin storesøster. ‘Først når jeg har gået i skole lidt tid, så bliver jeg nok ikke så ked af det’..
      GULP

    • Hun havde en dejlig dag, Mai. Det var vanskeligt for hende at være alene en times tid i klassen med de andre børn uden forældre. Dog er hun gået på weekend nu med ro i maven. Alt begyndelse er svær for Ida.

  2. Hvor er hun fin din store skolepige. Håber hun havde en rigtig god første dag. Min pige nr to er også startet i dag, med sommerfugler i maven og et smil om munden. Endelig kom dagen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.