Alt for meget sygdom

mælkesyrebakterier - kosttilskud - duolac

Har I også været plaget af gentagne forkølelser og sygdom hos jeres børn denne sæson?

Jeg synes, perioden i år har været enormt lang. Og nu gider jeg snart ikke mere! Måske det allermest handler om, at det med tre børn kan virke voldsomt, når alle er igennem et par dages sygdom? Ikke desto mindre synes jeg, at ungerne har hentet det meste snue og snask med hjem, og at vi forældre på skift forsøger at fylde hjemmedagene ud.

I dag har jeg haft Ida hjemme med alt hvad det indebærer med mavesyge. Natten har været hæslig – især for lille pigen. Lige nu snurrer vaskemaskinen for 3. gang med sengetøj. Marie kom kravlende hjem fra skole, grå i hovedet og med samme mave-på-vrangen-symptomer.

Det jeg prøver at beskrive er, at jeg virkelig er ved at være træt af, at ungerne ikke når at komme rigtig på toppen, før de ligger ned igen. Vi har været igennem hele spektrummet denne vinter; forkølelse, feber, halsbetændelse, maveproblemer – you name it!!

Immunforsvaret har ikke en jordisk chance for at komme på benene, når det gentagne gange bliver forstyrret af bakterier og sygdomsparasitter. What to do?

Immunforsvaret skal boostes – NU!

Jeg husker, at jeg engang har læst en artikel om immunforsvar og hvordan man booster det. Tit og ofte læser jeg med inde hos Naturazin, hvor Anja og Zenia skriver om sundhed, velvære og glæde. Jeg husker, at Anja engang har skrevet i en klumme, at 90 % af vores immunforsvar faktisk stammer fra mave/tarmsystemet – og at der er direkte forbindelse mellem god tarmflora og et velfungerende immunforsvar?!

Godt så! Så er det måske alligevel simpelt nok? Jeg ved, at mælkesyrebakterier er vigtige! De opretholder mavens balance og sørger for, at kroppen kan bevare de nødvendige vitaminer og næringsstoffer, som vi har brug for. Altså den direkte kilde til et velfungerende immunforsvar. Så det er her vi står nu. Vi må hente lidt hjælp ved kosttilskud, når grov og grøn kost ikke lige er nok.

Normalt får vi alle en vitaminpille + fiskeolie – men nu supplerer ungerne og jeg også dagligt med ekstra mælkesyrebakterier, så især ungerne kan komme ordentlig på benene igen. En ting er i hvertfald sikkert; når næste smitte-sæson starter op igen, vil vi være kampklare og velforberedte!

Ikke om vi gider gentagende sygdom mere!

6 thoughts on “Alt for meget sygdom

 1. Åh jeg er helt med på frustrationen over de syge børn. Selvom der kun er 2 (altså børn) hos os, så har de været syge på skift stort set siden november føles det som om.
  Havde helt glemt det med de gode mælkesyrebakterier, måske man skulle kigge nærmere på det. Tak for tippet 🙂

  • Hej Stine – jeg har en nær veninde, som har haft 4-5 halsbetændelser indenfor dørene siden november, det skidt kommer igen og igen.. det er virkelig træls, når man bliver bombarderet konstant. Vi er desværre kommet for sent i gang med de mælkesyretabletter, så vi kunne være dækket godt ind INDEN bakterieperioden. Men nu kører vi boostet igennem og håber på, at de kan slippe for flere down-unders denne gang. Forår og sommer kom HID!

  • Hej Susanne – jeg kender godt echinaceas gode egenskaber. Det må blive alternativet, hvis det andet ikke duer.

 2. Hej.
  Åh ja, vi har også været vores igennem med en lille datter der lige er startet i vuggestue i januar, så jeg synes også vi har været rigeligt syge – nok sygdom til et helt år!! 😉 Jeg føler med jer!!!
  Jeg er uddannet aut. helsevejleder og vil tillade mig at knytte en kommentar til det du skriver om kosttilskud. Mælkesyrebakterierne er helt rigtigt en super god idé!! Det er virkelig vigtigt for at kroppen kan præstere et velfungerende immunforsvar.
  Derudover findes der meget rigtig god homøopati som styrker kroppen på en fin, men stærk, måde. Både til kroniske sygdomme men også til fx. influenzaer mm. Argentit comp. fra Allergica styrker kroppens forsvar og øger dannelsen af hvide blodlegemer i stor grad! Det virker super godt og er helt sikkert at bruge, selv til helt små børn (har givet min egen datter det siden hun var helt spæd).
  De echinacea-piller Susanne fortæller om er også rigtig gode, men smager desværre ikke super godt. -men det er jo selvfølgelig op til de forskellige smagsløg at bedømme..! 😉 Men det er klart en god idé at give nogle urter som styrker immunsystemet som ekstra tilskud. Hvis ikke denne, så fx. BioStrath dråber. De har også den force at de både styrker maven (lidt som Mælkesyrebakterierne – dog ikke i stedet for) og immunforsvaret. 🙂

  God bedring.
  Mange hilsner Inger-Marie.

  • Hej Inger-Marie – vi har prøvet med ecinaforce + biostrath – desværre er det ikke noget, jeg får ungerne til at tage – de synes at kunne smage ‘gær’, de gange, vi har prøvet det af. Lige nu mælkesyretabletterne godtaget – de smager ok, synes Ida. Marie tager dem for voksne – hun er stor nok til at drikke vitaminerne med vand.
   Jeg krydser fingre for, at vi kan undgå alt det her.. det ville være meget nemmere – det hele.
   tak for din uddybende kommentar, Inger-Marie.. fantastisk med et ekspertpanel 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.