Kjole til Ida

Julen har budt på mange hyggelige stunder og gaveregn i stimer. Dog bliver det i mellem for meget for ståhej for ungerne – især for Ida, der foruden juleaften også bliver “begavet” d. 27. december, hvor hun har fødselsdag.
De sidste mange år har gaveræset været alt for meget for hende. Jeg husker specielt et år, hvor hun ikke gad åbne sine fødselsdagsgaver og hellere ville hænge på armen.
Egentlig forstår jeg det godt. Der er jo fest hver eneste dag i december – så hvornår er hendes dag så særlig speciel?

Jeg besluttede i år, at jeg ville prøve at dele dagene mere groft op, så der på en eller anden måde var mærkbar forskel på jul vs. fødselsdag.
Juletræet blev sat op 12 dage før jul (og var selvfølgelig knastørt juleaften – hvilket betød INGEN levende lys på træet) – og pillet ned igen d. 26. Altså ingen jul på dagen. Det gav lidt luft til lille pigen, at det var hendes dag.. Alene. Og vi fik faktisk også nydt juletræet dobbelt så meget end ellers! Det gør vi igen næste år og investerer i en juletræsfod med mulighed for vanding.
En af Ida´s fødselsdagsgaver var kjolen på billederne. Som nogen af jer sikkert har set på instagram, så sad jeg aftenen inden hendes fødselsdag og syede på projektet. Kjolen skulle være færdig og pakkes ind.  Jeg vidste nemlig godt, at Ida havde kastet sin kærlighed på stoffet, da hun flere gange har været ude i reolen og hive i det og sukket over de fine sløjfer. Så kjolen ville med garanti blive et stort hit.
Ida dag var rigtig hyggelig. Hun var i sit es og rigtig glad. Kjolen blev indviet på dagen og er brugt flere gange siden. Så moderen er også ganske glad.
Stoffet er fra Stof og Stil  – desværre en ældgammel kvalitet, som man vist ikke kan få mere af.
Mønstret er japansk fra “Heart Warming Life Series” – jeg har ofte handlet japanske sybøger på Etsy hos Pink Nelie. De har mange fine sybøger – specielt til pigerne. Mønstrene er fantastiske at sy efter og er tilpas pyntede – så længe Ida er med på den.

Inden jeg trykker “udgiv” vil jeg lige fortælle, at et af mine nytårsforsæt er faktisk, at være bedre til at opdatere min blog. Jeg savner den ping-pong , jeg har med jer faste læsere. Desværre stjæler tiden ofte mine nøje planlagte tanker om  nye indlæg.  Indtil  bloggen (forhåbentlig snart) kommer op på beatet igen, er I velkomne til at følge mig på instagram under navnet Rappedikke – eller lige her.

21 thoughts on “Kjole til Ida

 1. Fineste Ida og kjolen ditto. Stoffet er også bare så pænt, så jeg kan godt forstå Ida forelskede sig i det. Jeg syede en japansk flæsekjole i det, men det lykkedes desværre Ingrid at få både malingplet og hul i den første gang hun havde den på.

  Det lyder som en god strategi at adskille julen og fødselsdagen lidt. Jeg kan godt forstå, at Ida er lidt mættet af det hele, når hun kommer til sin fødselsdag, så måske jeres af-juleri kan hjælpe lidt. 🙂

 2. Hvilken god ide at adskille jul og fødselsdag. Det må heller ikke være nemt at have fødselsdag så tæt på juleaften…især ikke når man er barn. Skøn kjole. Jeg kan godt forstå hun blev glad.)

 3. ej hvor ærgeligt at stoffet er af ældre dato, for det er simpelthen så fint:) Ja det er selve kjolen:) tillykke med datteren.

 4. Hvor er den kjole bare fin!

  Karoline havde fødselsdag i går, og det er efter min mening også lidt for tæt på jul og nytår – men det er jo kun min egen skyld:o) Så vi går ret meget op i, at hun ihvertfald ikke skal kunne mærke, at vi er ved at kaste op over kage og gaver.

  Og dejligt nytårsfortsæt – glæder mig til endnu flere indlæg fra din side.

 5. NYDELIG kjole! i nydelig stoff! Jeg liker skikkelig godt modellen. Har du eget mønster, eller har du fulgt noe som jeg kan dilte etter? 🙂 Godt nyttår! Du inspirerer meg!

 6. Hvor er kjolen fin!
  Lige et lille tip til grønt juletræ: udover en fod med vand i, så put en Treo-brusetablet i vandet, så kan træet holde sig friskt i rigtig mange dage 🙂

 7. Sikke en fin kjole og god jul/fødselsdagsstrategi. Mine børn bliver også mættet af for meget festivitas og bliver efterfølgende helt udmattede og lettere hysteriske så kan bestemt godt forstå at det bliver en mundfuld med både jul og fødselsdag inden for 3 dage. Dejligt det virkede!

 8. Jeg kunnet godt være interesseret i de japanske sybøger du har. Og vil meget gerne invistere i sådanne. Kan du måske lave et indlæg med disse, så jeg kan se hvor de kan købes og hvordan de ser ud???
  Og jeg kan godt forstå hun er glad for kjolen. For stoffet er da mega flot

 9. Sikke en smuk kjole! Jeg beundrer den finish du altid har på dine ting 🙂
  Vil du evt dele dine japanske sybøger? Synes det er svært at vide, hvilke man skal købe, men mangler ny og spændende inspiration 🙂

  Kram Anne/mannemomr.blogspot.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.