Giv en ven!

Måske du allerede er opmærksom på, at Danmark igen samles omkring en indsamling d. 1. februar 2014. Denne gang er der stort fokus på forældreløse børn. Især børn, der mangler deres mor. 
Danmarks indsamlingen 2014: Når mor mangler
151 mio. børn verden over har mistet en eller begge forældre . Antallet af børn, der vokser op på gaden, på institutioner eller på flugt uden deres mor og far er væsentlig højere.

Når mor mangler, er konsekvenserne ekstra store, både for det lille spædbarns første møde med livet og for hele resten af barnets liv. I udviklingslandene – og særligt de ekstremt fattige lande i Sydasien og Afrika syd for Sahara – er det oftest moderen der sikrer, at børnene får mad, medicin og tager en uddannelse. Hendes omsorg og indsats er grundlaget for hele familiens basale levevilkår.
Derfor sætter Danmarks Indsamling 2014 fokus på, når mor mangler.

Sammen med Danmarks Indsamlingen 2014 samler Alt om Håndarbejde ind under temaet ” Når mor mangler”. Og du kan være med!


Er der noget, vi kreative kan bakke op omkring, så er det lige netop dét her! Vi kan nemlig bruge vores kreativitet til at hjælpe andre. Vi kan sy, strikke eller hækle en bamse til verdens børn, der har brug for en ven. Alt om Håndarbejde kvitterer med 25 kr. pr. indleveret bamse. Beløbet går til Danmark Indsamling 2014, der løber af stablen d. 1. februar.

 Vi ved jo alle, hvor god en tryghed en kær bamse kan give. Så hvor befriende er det ikke at vide, at vi ikke alene får samlet penge ind til projektet, men også får givet børnene en god ven?
Du finder opskriften og mere info om bamsen på Alt om Håndarbejdes blog.Skal vi ikke slå os sammen og masseproducere bamser?

Jeg ved, hvor stort et netværd blogland er – og tænk på, hvor mange kreative læsere, vi hver især har. Nu tænker jeg højt;
Kunne det ikke være spændende at se, hvor langt vi egentlig rækker, og hvor stærkt vi står sammen, når det for alvor gælder? 

Jeg har et forslag – og du skal være med!

Hvad nu hvis vi lavede en bamse hver  og postede et billede af den på vores blog og/eller på Alt om Håndarbejdes facebookside? Instagram kan også komme med i ind i kampen og kan måske give os mere konkret idé om, hvor mange vi reelt er med i det her projekt, hvis vi alle taggede vores billeder med #givenven, #altomhåndarbejdebamsen. 

Spred endelig budskabet og sæt i gang. Jeg er sikker på, at vi favner vidt og kan nå MEGET langt!

13 thoughts on “Giv en ven!

 1. Sikke et dejligt og vigtigt projekt. Jeg kunne forfærdelig godt tænke mig at være med, men jeg er ikke nogen ørn til håndarbejde. Jeg vil alligevel prøve at kigge på opskriften.

 2. Så den godt i morges og tænkte, at det var et godt projekt. Mon ikke der kommer en lille bamse frem fra symaskinen herhjemmefra den næste måned…. 🙂

 3. Hej Rappedikke
  Det er et sympatisk initiativ du har taget og du henviser også til Alt om Håndarbejde, hvor jeg læst og ledt efter følgende: Hvem får bamserne og via hvilke(n) organisation(er)?
  Har du også bemærket de strikte krav Alt om Håndarbejde stiller til de indleverede/indsendte bamser for at de vil give 25 kr. pr. styk til Danmarksindsamlingen. Den del synes jeg, at du skal oplyse lidt mere om på din blog, så godtroende og velvillige bamse-strikkere/hæklere/syere ikke laver en bamse for at støtte Danmarksindsamlingen, der ikke går igennem Alt for Håndarbejdes nåleøje.
  Det kan godt være, at jeg er (for) mistroisk, men umiddelbart så anser jeg Alt om Håndarbejdes deltagelse i indsamlingen for et markedsføringstiltag, der giver dem mere omtale end at det hjælper udsatte børn, når de ikke åbent oplyser om ovenstående, samtidig med at de forfører sine læsere til at tro, at de ved at bruge timer og materialer (+ porto/transport) kan skaffe 25 kr. pr. bamse til Danmarksindsamlingen.
  Mvh. Kristine

  • Hej Kristine
   Måske du vil sende mig en mail – vil gerne skrive dig en personlig besked 😉 (da du er anonym, kan jeg ikke finde dine kontaktoplysninger)

 4. Så er opskiften printet – sæt i gang.
  Min datter har faktisk lige sorterer i hendes bamser, og vi har lige talt om at der måske var nogle andre der kunne bliver glade for de (stortset ubrugte) bamser. Dem tror jeg da lige vi ligger ved som bonus……
  Rigtig godt initiativ – og glædelig jul…

 5. Det går rent ind. At mangle sin mor må være det sværeste i verden, især som barn. Jeg har som voksen mistet min far alt for tidligt, og det gør stadig ondt – her næsten 3 år efter. Men det kender du jo selv alt for godt!!
  Vil gøre mit til at støtte børn uden mor.
  Kh Betina.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.