Ida september

“Er der ikke noget med, at man bare skal have et lille hul her mellem fingrene og så puste?”

Ida øver sig i at pifte med et græsstrå. Det sprutter med spyt og lyder mere som en vag fisen. Men hvor er hun dog kær at se på.

Jeg under mig meget over, hvor hurtigt tiden egentlig går. Ida er nu ved at forberede sig til skolestart næste sommer. I børnehaven har de skolemapper og laver nye og spændende ting målrettet deres aldersgruppe. Hun er en af de store! Det er så mærkeligt at tænke på. Den enorme udvikling de er igennem lige nu – fra at være et kæmpe legebarn til pludselig at blive en skolepige.
Næste sommer (april) er heldigvis langt væk – lad hende endelig være min lille pige lidt endnu.

Til jer derude, der lige har sendt jeres små børn i skole – har det ikke været et kæmpe spring? Også for jer? Jeg er langt fra klar til skiftet. Men mon ikke børnene følger med?

15 thoughts on “Ida september

 1. Kære Camilla – jeg synes selv, at Ida er alt for speedet og for “legesyg” til at hun vil være klar til skolen. Hun fylder 5 til jul – og skal starte skole til april.. er det ikke alt for tidligt? Man siger jo, at de modnes op til, meeen alligevel?!

 2. Jeg har sendt min ældste dreng i skole i år. Det var en kæmpe mundfuld, men mest for mig. Jeg har haft ondt i maven, bedt om udsættelse og forberedt mig på det værste. Han bliver først 6 til oktober, og jeg syntes han er umoden og så gerne, at han fik lov til at lege og hygge i børnehaven lidt endnu.
  Men, hvor er det godt at han startede. Han stor trives, og min usikre dreng, er blevet så moden. Han nyder, at der skal laves lektier, og sprudler af de udfordringer og succeser han møder i skolen.
  Min anbefaling er, at nyde det sidste år i bh, og så tro på, at hun vil få en fantastisk skolestart.

  • Tænk sig, hvor overrasket man reelt kan blive. Måske er det bare forestillingerne om hvordan det kan blive, der bremser een. Jeg tror på, at hun nok skal klare den 🙂 Uden tvivl.. selvom at jeg er nervøs.

 3. Jeg kan godt huske det, men mine umiddelbare følelser handler mere om, at min yngste pludselig går i niende og det netop overståede forældremøde er det sidste i folkeskoleregi… Er du gal, hvor gik det stærkt 🙂

 4. Jeg har sendt den mindste afsted – og hun nyder det. Jeg synes det er underligt “kun” at have skolebørn nu. Jeg kan huske jeg gjorde mig mange tanker, da den først skulle i skole, omkring hvordan det nu skulle gå, det har jeg ikke gjort på samme måde denne gang, men det er måske fordi hun er januar -barn og meget klar. Vi overvejede at sende hende afsted sidste år, men der var jeg ikke klar, og jeg er også nu glad for beslutningen om, at hun følger sin årgang og er den største i klassen i stedet for, hvis hun havde været den mindste.

  • Jeg tænker faktisk det samme, med hensyn til Ida. Men desværre kan vi ikke bestemme selv. Her er det fødselsåret der bestemmer, hvornår de skal starte. Og hun har jo fødselsdag d. 27 december, så hun vil være den yngste… men mon ikke det går?

 5. Min Albert er fra 17 dec 2008 og er egentlig også skolebarn fra marts. Men med alder,og andre ting i betragtning søger jeg om udsættelse. Og nu efter at Bhv har lavet en eller anden test på
  Ham, hvor han scorede lavest, er de endelig enig med mig…
  Tina

 6. Vi var meget bekymret for om Rasmus kunne finde ud af at sidde stille i en hel time, men (selvfølgelig) kunne/kan han det. Jeg tror de (fleste) vokser med opgaven, så at sige.
  Nu har vi lige haft diskussionen om hvorvidt han selv kunne køre med bybussen hjem – det var Jannik slet ikke klar til 😉

 7. Årh hvor rammer dine tanker lige ind…:) Godt nok er K jo ældre end Ida, men jeg synes slet heller ikke hun er klar… Min meget aktive pige, som kan være så genert, men også udadvendt, og som trives rigtig godt i kendte rammer.. Jeg får hjertebanken og måske er det mest af alt mig der ikke er klar til det kæmpe spring, jeg synes, det er;)
  Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.