Til Marie

Jeg husker tydeligt dagen, hvor noget var på færde i min mave. Min mave var hårdere end vanligt og tiden mellem sammentrækningerne var alt for korte. En snak med jordemoderen og en halv times kurve på svangerafdelingen bekræftede fornemmelsen – du var på vej ud af maven to måneder før termin.
Jeg har aldrig i mit liv været så bange før. En tur med ambulancen med en jordemoder ved min side – jeg var overbevist om, at du ville ud. Lungemodning og bricanyldrop – alt var sat ind for at stoppe den begyndende fødsel. Udbryderdronningen mødte sine overmænd.
En måned før tid valgte du dog alligevel at forlade den lille hule og give mig den dyrebareste titel, en kvinde kan have.

Her 11 år efter synes kontrasten så enormt stor. Det lille spir på 2100 g. med de største øjne er ikke længere den lille pige, som vi skal passe ekstra meget på.
Det slog mig i lørdags, hvor vi skulle holde din fødselsdag, at det lille, skrøbelige spir, du egentlig var, er blevet til den fineste lille knop, der er på nippet til at springe ud som blomst.
Blomsten har ligget foldet sammen inde i det lille nodie – pakket ind i beskyttende arme. Inden længe folder blomsten sig ud og giver slip på de omklamerende blade.
Så står man der lidt observerende tilbage og håber på, at “blomsten” har fået al den nødvendige varme, nærende muld og rette mængde vand til bevæge sig ud i verdenen alene.

For kære Marie – da din mor stod der i baggrunden og observerede dig der som festens midtpunkt, blev hun blæst tilbage. Udbryderdronning vil du altid være i mine øjne; selvstændig, målbevidst, modig, vedholdende og nysgerrig. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, hvilken vej du vil gå.
Det er fremad.

Tillykke med de 11 år.

21 thoughts on “Til Marie

 1. Det var den dejligste kærlighedserklæring fra en mor. Jeg sidder helt stille og varm med dine ord som ekko i mine ører. Du er heldig med din Marie, og hun er heldig med dig som mor. Tillykke med hende.

 2. Sikke en smuk beskrivelse, er også helt blown away. Hende har du gjort godt Christina, jeg tænker også på hvad du har fortalt om din egen baggrund… Du må være så stolt, I er heldige begge to 🙂 Også stort tillykke med hende. Kram A

 3. Wauw….. Der slog du lige benene væk under mig og frembragte tårer i mine øjne. Hold fast mogle smukke ord til din datter. Som mor til to piger må jeg sige jeg blev rørt helt i i midten af mit hjerte.

  Tillykke med din skønne datter 🙂

 4. Og jeg som troede dette var at indlæg om superlækker jakke du lige havde tryllet frem på symaskinen. Men nej, her sidder jeg opløst af tårer. TAK! fordi du deler dine flotte ord med os andre.

  Tillykke med Marie

 5. whauu så flot et indlæg – tårerne triller bare ned af kinderne. Det er så stort at få lov at følge sine børn. knus Jane

 6. Søde søde ord 🙂 kender følelsen har selv en skøn pige på næsten 10 som vejede 1100 gram og kom 7 uger for tidligt – hun er også en fighter uden lige 🙂 tillykke med hende … Kh Maja

 7. …..og så sidder jeg her med tårer i øjnene – hvor er det smukt skrevet. Jeg sad lidt med samme følelse sidste lørdag, da vi fejrede min datters 10 års fødselsdag.
  🙂 Maiken

 8. …..og så sidder jeg her med tårer i øjnene – hvor er det smukt skrevet. Jeg sad lidt med samme følelse sidste lørdag, da vi fejrede min datters 10 års fødselsdag.
  🙂 Maiken

 9. Ej Christina, klokken er ikke engang 8, og nu fik du mig til at tude.. Når man løber rundt og jagter en 2-årig som ikke vil have tøj på, samtidig med at baby’en hyler fordi han er sulten, så er det svært at forestille sig at det nogensinde bliver anderledes.. Men du fik mig til at huske at værdsætte alle de små ting, tak. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.