Nye strikkebøger

Jeg er blæst tilbage! Intet mindre. Her sidder jeg med inspiration og lækkert design op til begge ører og er helt forvirret. Hvor skal jeg dog starte? 
Lene Holme Samsøe har lige udgivet to nye strikkebøger. Og jeg er begejstret! Jer, som kender Lene´s design, ved hvad I får; 
gennemtænkte opskrifter, underskønne design og elegance. 
Denne gang er vi med de lidt større børn også heldige! Jeg har siddet med Babystrik på pind 3 og nørklet med den populære Bella trøje – for at få maskeantallet op i Idas størrelse. Det arbejde behøver jeg ikke give mig i lag med længere. For med den nye bog Børnestrik på pinde 3 1/2 – 4 giver det helt sig selv. Der er så mange nye, flotte design, man kan fordybe sig i – lige til min målgruppe 2-8 år.
Babystrik på pinde 3 1/2 – 4 er helt i samme kaliber som de førnævnte bøger – en ren energikilde til strikkende babymødre. I bliver ikke snydt – tro mig.
Igen er Lenes design tryllet ind i et eventyrligt univers af Line Falks smukke billeder. Line kan et eller andet helt særligt med udtrykket;  hun har øje for detaljerne og formår at skabe en fantastisk stemning uden en kæmpe masse styling. Enkelt og lækkert er det! 
Når man så sidder her – som jeg gør lige nu – med garnet linet op til de forskellige projekter, så kan man ikke andet end at glæde sig til efteråret mørke aftener med ild i pejsen – for der er dømt råhygge med strikketøjet i skødet.

Jeg er allermest begejstret for drengeblusen “Ret nem raglan”. Det er ikke de store, detaljerede mønsterreporter, der fanger mig – det er mere det enkle udtryk med de små (afgørende) detaljer. De små strejf, der gør den store forskel, er virkelig noget Lene har øje for. “Ret nem raglan” har lige netop dét, der fører en basismodel helt i top.

Jeg har en god portion Semilla – økologisk uld liggende fra Garn.dk i den skønneste brændt orange farve  – som jeg vil bruge på denne sweater. Jeg har brugt det før til børnestrik og er dermed sikret, at især Ida vil bruge strikken. Det er blødt og behageligt at bære uden at kradse. Der er ikke noget værre end at bruge tid på en bluse og så bliver den aldrig brug fordi kvaliteten driller pigebarnet. Semilla er godkendt af Statsmedisteren.
Alfred skal have sweateren i deminblå – også Semilla garn.
Her er mine favoritter fra Børnestrik på 3 1/2 -4:
Pigernes priktrøje

Ret nem raglan

Bølgegang

De to nye bøger

18 thoughts on “Nye strikkebøger

 1. Åh, hvor er det fantastisk. Har længe gået og ventet på at hæfterne udkom.
  Elsker Lenes opskrifter, som er utroligt nemme at gå til, og hvor der stadig er mulighed for at sætte sit eget præg.
  Begge skal helt sikkert bo hjemme hos mig, og så skal de kommende mørke aftentimer tilbringes med en masse skøn strik 🙂
  Eneste dilemma er bare, hvor man skal starte 😉

  • Det er nelig helt rigtigt Stinne – jeg aner heller ikke hvor jeg skal starte. Ungernes efterårsgarderobe er sikret med denne her bog.. Så mangler Lene Holme bare at lave et hæfte med strik til teens.. på den fede måde.. 🙂

 2. Åh altså jeg har allerede bestilt dem hjem efter du viste dem frem på insta i går. Med en pige på 3 år og en babydreng på vej til november skal man ikke gå ned på strikkebøger her til efteråret 😉 jeg har også den første og har strikket rilletrøjen fra den, fine opskrifter 🙂

 3. Åh de 2 bøger er så meget musthaves! Er især spændt på den med de lidt større størrelser.
  Det er sådan nogle fine ting Lene Holme Samsøe designer.

 4. Jeg har ventet med længsel siden jeg først så, at der også kom opskrifter til de lidt større børn. For jeg er vild med alle modeller i Babystrik på pinde 3. Og nu da den er klikket hjem, kan jeg da slet ikke vente og besøger postkassen så snart jeg kan høre postbudet (hvor længe mon det tager – bare den ikke er røget i tolden for så skal jeg vente længere…). Jeg har købt noget vildt lækkert håndfarvet garn fra England, som jeg tror vil være perfekt til lidt luksusstrik til et eller flere heldige børn. Jeg glæder mig til at se de designs du strikker op. De får jo nyt udtryk alt afhængig af garn og farve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.