Just saying

Ind i mellem skal der ikke meget til at få en af sporet og ude af kontrol. Og hvor jeg ikke trives i den periode. De sidste par uger har jeg gået med uro i kroppen over at skulle til det obligatoriske tjek på OUH. Hver 3. måned er jeg afsted – og jeg er langt fra mig selv op til skæringsdagen.

Måske det er helt normalt, så man har været igennem et kræft-forløb. Måske jeg aldrig kommer over den angst, der er forbundet med den tid. Faktisk vil man vel altid være en smule mærket? Man tør aldrig rigtig tro på, at det er sandt, at man er sluppet fri. Jeg hader den fornemmelse – og jeg kan ikke forlige mig med tankerne, der følger med.
Jeg har været afsted i dag. Og gik derfra for første gang – sådan for alvor tryg. Mine tal er fornuftige og lægen var særdeles troværdig og gav sig tid. Der er ikke noget bedre end af tage hjem med sådan en ro i kroppen.
Jeg er ok – jeg er stadig rask.

18 thoughts on “Just saying

 1. Kan godt forstå dine tanker og kan kun forestille mig det!
  Godt du er rask, det er jeg virkelig glad for at høre.
  Tænker du giver familien et ekstra knus i dag .

  Kg Line

 2. Har i hvert fald hørt det før.. at man aldrig føler sig rask, men “bare” ikke syg…. Jeg håber du en dag når dertil at du bare lige skal bekræftes i at du ikke er syg når du er til tjek…. Tillykke med dagens resultat…

 3. Jeg bliver nervøs, når der er den 3-årlige underlivs-biopsi er på vej. Eller når der er et eller andet som klør eller føles underligt. Eller når mine børn får en fregne. Eller.. Ja, der er mange.
  Det er vidst en del af det, at man involverer sig med andre mennesker. Fordi de kære mennesker så kan mistes.
  Og så tror jeg, at når man som dig, har været udsat for det i en større grad end mit hypokondriske selv, er udsvingene af nervøsitet større. Sådan er det nok bare. Men du har jo før bevist, at du kan leve i nuet. Så mon ikke du lærer at leve bedre med de dumme dage. Og så er det da dejligt, at du er så gennemsnitsfornuftig – Tal-mæssigt!:)

 4. Kender godt selv følelsen, har ikke selv haft kræft, men har haft en anden alvorlig sygdom. Jeg har det på helt samme måde når jeg skal til kontrol. Tillykke med du fortsat er rask 🙂

 5. Dejligt for dig og familien med de fine tal 🙂

  Og nej, tror aldrig frygten slipper helt efter alvorlig sygdom – min ene onkel havde lymfecancer for snart mange år siden og selv til det sidste 7 års tjek var han rædselsslagen – tror simpelthen ikke man kan slippe det fuldt ud, men det bliver nemmere som tiden går 😉

 6. Dejligt at høre at dine tal var okay, men jeg kan nu sagtens forstå hvilken frygt du hver gang står med, når du igen skal til tjek.

 7. Jeg kan ikke forestille mig hvor hård tiden op til kontrol må være, men jeg føler virkelig med dig. Fantastisk at høre at alt er som det skal være. Må jeg (uden at ville være en møj-irriterende, bedre-vidende, skummel og gammelklog kone)foreslå at du fra nu af siger til dig selv og alle andre “Jeg er rask og det har jeg intentioner om at blive ved med at være”. For et eller andet sted derinde lytter kroppen til vores tanker.

 8. “Kontrolangsten” bliver en livsledsager.Sådan er det,kender det selv.Det forsvinder ikke selv efer 4års kontrol med fint resultat.Når vi har været “det sted”,så kommer vi nogengange til steder, som andre aldrig betræder og derfor ikke kan forestille sig.Man lever med det og er dybt taknemmelig, når man får den gode besked.Livet bliver dybere.Nu er du en del af os,der må gå til kontrol, men du skal tro mig, når jeg siger til dig at det bliver bedre og bedre, du vil tackle det lettere og lettere med tiden, men helt væk går det jo ikke.Det ville jo også være helt unaturligt, hvis man som menneske ikke blev dybt påvirket efter en så alvorlig sygdom.Giv dig lov til at have denne lille niche,hvor du kan give lov til disse følelser,resten af tiden, og det er jo langt langt den meste, har du din vidunderlige familie.Jeg forstår dig helt ind til benet,har det selv sådan og jeg betragter mig som relativ normal :-))Knus til dig

 9. Det var dejligt at høre!! Selvom jeg ikke kender dig gør det mig glad at du kan se fremtiden positiv i møde 🙂

 10. Hvor er det dejligt at høre, at du kan gå sommeren i møde med den besked. Sund og rask og klar til ballade med ungerne. 🙂 Men jeg tror, at det altid vil sidde i dig, usikkerheden og angsten inden et tjek. Mon ikke det er lige som når man ser en politibil, så kan man få hjertebanken og tænke, har jeg kørt pænt, selvom man intet galt har lavet. Og fordi du jo har prøvet at få den besked man ikke vil høre, så sidder skrækken der stadig et eller andet sted. Men du er RASK!!! Og sommeren er på vej. Og dine børn er skønne, og jeg ønsker dig alt det bedste! 🙂

 11. Sådan skal det være. Rask. Der vil nok altid være ting der kan tivinge os ud af fatningen og ting der får os tilbage på sporet igen. Det er en del af livet og heldigvis kan du nu koncentrerer dig om livet igen.

 12. Uha…..Kender det desværre godt. Det er så svært op til en kontrol. Efter nogle år, lærte jeg mig selv at det er ok at være bange, stresset, utryg, grådlabil og alle de andre følelser og tanker der hele tiden køre som en cd på repeat. Det var også vigtigt for mig at lære mig selv, at når jeg havde været afsted og alt var fint, så skulle det ikke fylde indtil næste gang. Det lykkedes næsten;-) Håber du med tiden kan skubbe det lidt væk, men det vil altid være naturligt at være føelsesmæssig påvirket, uanset hvor længe der går.
  Det er vigtigt at fejre hver “raskmelding”
  pøj pøj med det

  mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.