Ida i bluse med vinger

I dag har Ida været klædt i ren hjemmesyet tøj. Egentlig ret tilfredsstillende, at hun selv vælger “Rappedikke” frem for alt det andet tøj i skabet.
På billedstormen har hun en ny bluse på med vinger og jersey-bukserne her.
Mandag aften gik jeg i gang med at tegne om på Onion´s mønster 20028. Og der blev stort set ikke ret meget originalt tilbage over snitmønstret andet end ærmekuppel og -gab. Jeg havde et billede på nethinden, som jeg gik målrettet efter.
Forvandlingen blev denne sag i poplin med knap detaljer, slids på ryggen og vinger.
Ida har allerede lagt billet ind på en udgave mere – det kræver blot lidt weekend. Men hey det er jo allerede fredag i morgen!
Det kan faktisk være ret sjovt at tegne om eller videre på mønstre. Men også lidt angstprovokerende. Lykkedes det nu?
Holder I jer til originalen, eller tør I slå jer løs? Med fare for at projektet ryger i skraldespanden?
Det er nemlig ikke altid, det lykkedes her!

12 thoughts on “Ida i bluse med vinger

 1. Den er virkelig flot den bluse. Den er jeg mægtig vild med!

  Jeg laver ofte om på det originale mønster, også nogen gange uden rigtig at have hjernen med… Og så ryger det ud til højre hvis ikke resultatet er tilfredsstillinde… SÅ er det jeg tænker P.., l… og møg. Og så prøver jeg igen, men ikke altid samme dag… 🙂

 2. Sikke en fin bluse – og en skøn model.
  Nu bliver jeg lige lidt nostalgisk her; kommer sådan til at tænke på da jeg startede med at læse din blog (laaang tid før jeg selv startede med at blogge), og Ida var kun en lille rullesteg som udviklede sig til statsmedisteren – og nu er hun blevet så stor 🙂 Det har været / er stadig dejligt at følge med i dit lille univers af syning, børn, familie og mere syning – især nu hvor jeg selv er begyndt at sy 🙂

  Ang. mønstre, vil jeg høre om du vil give et tip til at redigere i mønstre, jeg tænker især på ‘Chris’ som skulle være ret så bredt…
  Kh Anita

 3. Jeg er ikke god nok til at få lavet ændringer. Tit vil jeg bare i gang, og så tegner jeg af, klipper og syr. Men jeg øver mig i at blive bedre, når jeg kan se, at snittet vil passe bedre til barnet (som er dem jeg oftest syr til), hvis det ændres lidt. Mit problem er også, at stof er latterligt dyrt her, så jeg ærger mig gul og grøn, hvis jeg må stritte noget ud til højre. Når jeg endelig har fundet noget, der er pænt (et andet problem), og det har været til at betale, så skal det skisme også helt kunne bruges (hvilket jo egentlig er selvmodsigende, fordi det færdigkøbte mønster jo ikke altid er optimalt). 🙂

 4. Jeg har ikke kastet mig ud i modifikationer af købe mønstre, det tør jeg ikke. Det eneste jeg har gjort er at sammentegne onion 20022 buksemønsteret så jeg kunne få lommer på dem 🙂
  Måske skulle jeg kaste mig ud i at prøve 🙂

 5. Nydelig bluse og søt pike, Christina! Jeg modifiserer ganske ofte, men syr de en prøvemodell opp i noe billig stoff. Eneste problemet er at jeg ikke så ofte får brukt av mitt stadig voksende liberty lager ;)Det er noe tøv, men jeg kan ikke la være!

 6. Hvor er både model og bluse fin.
  Jeg købte et mønster sidste år fra Too sweets på etsy, det ligner faktisk dit hjemmetegnede.
  Jeg synes bare mønstrets ærmegab er for lille når Lily skal ind og ud af det, men jeg finder det yderst angstprovokerende at ændre mønstre 😉

  • Hej Julie
   Jeg har ligge googlet Too Sweets – du har fuldstændig ret – det ligner enormt meget. Jeg tænker dog, at det ser ud som om, at modellen er lavet i strikstof? (jersey) Ellers ville den da være lidt stram i faconen, ikke? Har du prøvet det af? Om ikke andet, så kan man nemt får et andet blusemønster til at ligne den fra Too Sweets – et par vinger pimper jo hvad som helst op – hvis du nu synes at pasformen er lidt dum.. Knus C

 7. Så fin den – og hun – er. Ville virkeligt ønske at jeg var bedre til at tage mig tid til den symaskine… Det stresser af, og når man sidder med en lille hjemmelavet dut i hånden er det simpelthen så givende. props til dig, Christina! Sejt at du finder tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.