Specialpuder

Jeg modtog for nogle uger siden 3 hovedpuder fra Temprakon, som vi skulle teste herhjemme. Jeg syntes egentlig, at det var et meget morsomt tilbud vi fik, og jeg sagde ja med interesse. Lige nu ved jeg ikke, om det overhovedet var en god idé. Jeg har ikke sovet godt alle nætter.

Jeg ved ikke, om I har det på samme måde med jeres hovedpude? Den er personlig, den har sin egen duft og er lige præcis så blød, som du ønsker det? Sådan har vi det herhjemme med vores puder. Vi kan ind i mellem komme op og tottes, hvis vi har “lånt” hinandens. Min pude er MANGE år gammel. Den er slatten, sikkert pisse usund, men det er min yndlings.

Kender du det?

Og så modtog vi tre testpuder. Nogle temmelig dyre nogen af slagsen. Temprakon er kendt for puderne, der er varmeregulerende og fugtafvisende. Altså puder, der skulle hjælpe én med at holde en jævn temperatur hele natten – og fremme den gode søvn.
De tre test-puder vi har været igennem er; dunpuden – den klassisk bløde af slagsen, Ergomagic puden – dunpude med ergonomisk skumkerne og sidst Airpillow – hovedpuden som har en speciel memory skumkerne og ingen dun.

Altså tre puder som jeg vil kategorisere som – blød, mellem og hård.

Dog har jeg kun testet de to af dem. Henrik kastede sig hurtigt over dunpuden og har faktisk ikke afprøvet de to andre. I stedet er det mig, der har kæmpet nætterne igennem med nye puder, som ikke var erstatningsværdige for mit vanlige slatne pudebetræk.
Det har været svært, og jeg har måtte tvinge mig selv til at gennemføre testen, så jeg reelt havde noget fornuftigt at sige. Man kan altså sige meget, men hovedpuder er meget personlige og individuelt udvalgt.

Inde i vores 270 cm brede seng ligger der nu 7 hovedpuder. Enkelte ligger henkastet nede i bunden af sengen, de resterende er vi fire der slås om. Jeg er dog så heldig, at jeg nu kan have min pude helt for mig selv. Den er der nemlig ingen andre, der vil sove med. Temprakons Ergomagic har fået lov til at erstatte min gamle pude.
Jeg har aldrig troet, at jeg skulle vænne mig til at sove med en skumpude, men denne her blanding af skum og dun, er jeg meget begejstret for.

Jeg har det lidt svært med Airpillow´en. Jeg synes, at den er hård og træls at sove med. Jeg savner lidt, at man kan putte sig ned i den, hvilket den slet ikke indbyder til. Men igen – det er individuelt.

Jeg er til dun og bløde puder. Mon man kan lære at sove med en hård?

14 thoughts on “Specialpuder

 1. Hej
  Ja det kan man. Jeg brugte ca. 3 mdr med at kaste mig rundt i sengen, men det lykkedes. Jeg har en arbejdsskade i skulder/nakke og fik afvide at det var vejen frem.
  Jeg har haft puden længe, men har sovet med min bløde og slatne hovedpude ovenpå;-)
  Det at skifte hovedpude har gjort at jeg ikke har så mange smerter i nakken, samt har mindre hovedpine når jeg står op om morgen. Jeg synes den har været det hele værd – psst…..engang i mellem sover jeg med den slatne, for den er god:-)
  Bare bliv ved, det skal nok lykkedes

 2. Det er MEGET individuelt med puder, og såå svært at rådgive om.
  Jeg er så SLET ikke til slatne dunpuder, næ nej giv mig en dunlopillo af den bløde slags… ren latex. Men sådan en er også bedst når den er lagt til! Faktisk er det så grelt med mig og min hovedpude, at den bliver slæbt med for bare en enkelt overnatning!

  Arbejde tidligere på en fysioterapiklinik, er fysioterapeut, hvor jeg skulle rådgive om nogle puder vi solgte…. Paradoksalt nok, kunne jeg ikke selv lide at sove med dem!

 3. Jeg er til dunpuder af den slags man kan banke i facon. Eller pakke fast sammen . Alt afhængigt om jeg ligger og læser eller skal sove. Og min er også mange år gammel.
  Er ikke til skum eller fiberpuder. Har prøvet det.

 4. Hold da helt kæft en stor seng i har jer! Næsten dobbelt så bred som vores lille på 140. Tihii..
  Jeg har engang haft en lidt større, men må indrømme at det ikke er mig – jeg skal ligge helt tæt, så den blev skiftet ud med en lille model igen 🙂
  – Jeg gad godt se jeres seng? 🙂

  Det med hovedpuder er svært! Rigtig svært. Min krop og mit helbred gør at jeg har en hel madras af det der forfærdelige hårde skum, madrassen har jeg vænnet mig til, men hovedpuden? Nej! Den har jeg altså ikke kunne vænne mig til, skal også have det der putte putte, lugte af mig selv hygge 🙂

  • Jep – vi har 3 boxmadrasser liggende ved siden af hinanden. Det er en kæmpe seng.. men jeg er færdig med at have unger liggende i nakken natten igennem. Vi har jo de to små inde hos os fra kl 23 ca.. det er lidt trangt med en 140.. GOSH.. men i har sikkert ikke børn i sengen eller?

 5. havde hele min barndom en pude som (vist nok) var arvet – den var ikke tykkere end betrækket den lå i.. På et eller andet tidspunkt i mine teenageår blev den skiftet ud (til en fødselsdag i gave vist), og selvom det måske er 12-13-14 år siden, at den “nye” pude rykkede ind, så er den stadig “den nye”- lidt klamt egentlig når nu den trods alt er så gammel 😉

 6. Tror du ender med at blive rigtig rigtig glad for den. Jeg har haft min i mange år efterhånden og døjer stort set ikke med ondt i nakke/skuldre efter jeg fik den og endnu bedre, så kom jeg også af med min migræne. Slæber den med på ferie selvom den fylder meget, men kan slet ikke sove med andre puder nu.

 7. Jeg var slet ikke til hårde ergonomiske puder til at begynde med og jeg har ellers diskusprolaps i nakken, så jeg skal bruge sådan en.Problemet for mig, var at jeg fik for lav en pude.Det er altså no go når det er memoryskum og gjorde det bare værre. Jeg kan kun anbefale at være meget opmærksom på at få en i den rigtige højde. Jeg har pt en Tempur Millennium jeg fik tiltusket mig med et blogindlæg med test af puder (se her: https://sove.nu/ergonomisk-hovedpude/) og den er jeg meget glad for, fordi den har en krave der gør den ikke bevæger sig.Jeg vil dog sige at den Temprakon du taler om med både dun og memoryskum lyder helt fantastisk. Den må prøves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.