Mor – Datter sydag

Igår havde Marie og jeg en eftermiddag, hvor vi sad og syede. Marie er begyndt at vise stor interesse i min hobby og ofte kommer hun og spørger, om hun ikke må være med til at lave noget. Nu hvor hun jo snart har taget sit symaskine-kørekort i skolen. Kan I huske det? Jeg smiler ved tanken om, at Marie sidder der og koncentrerer sig om at sy lige ud efter linier gentagende gange.
Det er helt ret hyggeligt. Jeg kan huske, at jeg et år tænkte på, om Marie skulle have en symaskine i julegave, men lod det passere, da jeg faktisk ikke fornemmede hendes interesse.
Igår kom hun i tanke om, at hun ville lave en vikle nederdel ala Alexander Wang, så vi fik kigget jersey´en igennem på stuen, for at se om det var noget i hendes stil. Jersey er ikke det nemmeste at begynde med, men viklenederdelen er ikke det sværeste at sy og linningen kunne jeg jo tage mig af. 
På et af billederne kan I se hendes færdige udgave. Og hatten af for resultatet. Hun er blevet rigtig god til at bevare tålmodigheden og fokus rette sted, så kanter og stikninger bliver pænt lige.
Jeg selv gik i gang med forarbejdet til en CentiLong jakke i Libertys skønne Emilia´s Flowers til Ida. Hvis nogen af jer ikke helt er med på, hvordan print selv mønstre hænger sammen, så tog jeg et billede af mønstret efter at A4 arkene var blevet sat sammen. De skal lige foldes og tapes sammen.
De quiltede dele er jeg nu klar til at sy sammen. 
Det var en skøn dag. Jeg ved ikke, om nogen af jer kan genkende fornemmelserne? Jeg synes bare, at det er helt fantastisk, at jeg kan dele og inspirere Marie og hendes kreative side. Problemet er bare, at jeg kan blive lidt i tvivl om, hvad jeg skal sætte hende i gang med. Hun har syet bamser og nu en nederdel. Hun vil gerne lave noget brugbart, så hvis nogen af jer har nogle gode idéer til, hvad jeg kan tilbyde hende, så må I endelig gerne sende dem i min retning.

31 thoughts on “Mor – Datter sydag

 1. Jeg glæder mig også (og håber på) til at dele min kreativitet med prop. Hvad med at sy et net eller en kuvertpung evt. Med lang rem? Har hun ikke lige alderen til det?

  Kh C

  • Ja jeg vidste ikke luge, hvad jeg skulle kalde den 🙂
   En quiltet pung, ja- og så måske med rem, så den kan bruges som taske?
   Der er da mange gode og ligetil syteknikker i sådan en, og rimelig hurtigt resultat. Man kunne evt lave boxbund, lige som man gør i et net. (Nej det hedder ikke boxbund, men ved du, hvad jeg mener?)
   Smil

 2. Hvor er hun dog dygtig! Hvor gammel er hun? Jeg er selv i dilemma med min datter (6 år). Hun vil gerne sy, men jeg ved ikke lige hvad jeg kan sætte hende til. Måske syr man i hånden når man er 6 år?
  Jeg glæder mig til at høre, hvilke forslag folk byder ind med.
  Kh.Viola

 3. Super fedt hun allerede deler din interesse. Jeg fornemmer også mere og mere at min datter (5 år) interesserer sig for hvad jeg laver. Hun vil gerne hækle, men det er vist lidt for svært for hende endnu. Hun er blevet rigtig god til at bruge en limpistol 🙂

 4. Hvor er det herligt med mor-datter sydage. Dem nyder jeg også engang imellem. Når hun kan sy nederdelen så fint og kan sy på overlockeren, så tror jeg også godt, at hun kan sy en t-shirt eller sweatshirt til hende selv, sikkert med lidt hjælp fra mor. Eller hvad med en mobil-pung eller penalhus.

  Kh Mette

 5. Skønt med sådanne dage, hun ser dejligt opslugt ud:-) Hvad med Alma fra Homemade, stof2000? Evt med stropper på ærmerne i stedet for rib (se “snup ideen” på deres hjemmeside), og rib forneden i halv højde? Det er et simpelt mønster, måske hun bare skal have lidt hjælp til ribben? En raglansweater tror jeg også hun vil kunne klare, igen bare med en hjælpende hånd til ribkanterne. 🙂

 6. Hvor er det bare dejligt at i kan være sammen om at sy 🙂 FEDT at hun allerede kan også!!! Jeg startede selv i en meget tidlig alder og jeg husker stadig tilbage på de mange skønne stunder jeg tilbragte ved min mors symaskine 🙂

 7. Det er absolut INTET mere skønt end de mor og datter interesse dag og jeg kan godt fortælle dig at du kan glæde dig til mange flere af slagsen i fremtiden,jeg er så heldig ar have delt interesser med alle mine bør,på forskellige måder og det giver i deres voksenliv venskab uden lige,vi har stadig i dag sådan hyggedage og det er intet mere vidunderligt og nu begynder mine små engel ( mine børnebørn) at gå samme vej og det gør livet jo endnu mere vidunderligt;)
  Hun er dygtig din søde datter, æblet falder jo ikke langt fra stammen…vel? 😀
  Jeg tror at du skal give hende lov at bestemme hvad hun vil gå igang med,hun skal nok klare opgaven;)

  Søndagsknus og kram herfra.

  Ps…jeg har et link til en uldtrøje til ham bette, skal lige finde ud af hvordan jeg får den afsted…. Tihi

 8. Dejligt at din datter har lyst til at sy, hun kunne sy en bluse der passer til nederdelen, hvis hun har lyst. Brug mønsteret fra nogle af dem du har vist her på bloggen.

 9. Min ni-årige er heldigvis også bidt af en gal krea sjæl. 🙂 Hun har syet en sommernederdel i baner, bare så der var mange lige linier at hygge med. Og så hjalp jeg med en ribkant foroven. Og en karoffelvarmer (jep, vi bor i fondue/raclette landet – og hun brokker sig over, at vi ikke bruger den ;-). Og ellers så broderer hun, strikker og hækler – og hvor jeg dog nyder at have det til fælles med hende. Hun har længe gerne ville have en symaskine, så vi har besluttet, at når hun bliver/er ti, får hun en til fødselsdag/jul. Jeg kan huske, at da jeg i sin tid havde fået mit symaskinekørekort, syede vi penalhus og gymnastikpose, som vi applikerede en blomst på. Og bagefter syede jeg et joggingsæt – det må da være brugbart til en gamnastikpige. På min sweatshirt syede jeg Lacoste krokodillen i stor på maven – nøj, jeg var stolt over resultatet. 🙂 Jeg tror, vores tøser kan mere end vi tror – vi skal bare kaste dem (os!!) ud i det. 🙂

 10. I forhold til nogle af de andre forslag lyder det måske for simpelt, men hvad med forklæder? Kan varieres i det uendelige i sværhedsgrad og udtryk, fine til gaver og giver erfaring med ikke-strækbart stof. Man kan øve applikation, rynkning, lommer og meget andet.

 11. Ser virkelig hyggeligt ud. Selv har den også stået på syning hele dagen, både puder og tasker er der blevet lavet. Der er bare ik noget bedre på sådan en stille fredfyldt søndag:-)

 12. Hvor ser det hyggeligt ud!! Det glæder jeg mig til min datter kan..

  Mine elever har haft stor glæde af at sy shorts i isoli, som de kan tage ud over tynde leggings når de laver gymnstik. Rimelig simpelt, og du kan som sagt hjælpe med linningen. Ellers puder, penalhuse eller tasker?
  Et af mine første syprojekter var et lappetæppe til mit værelse – jeg gik helt i flow over at sy alle de firkanter sammen!

 13. Hvor er din store pige blevet endnu større 🙂 Flot hun er så optaget og koncentreret og dejligt I kan dele din interesse. Jeg ved ikke hvad der hitter for de store piger for tiden, kan knap følge med min bonuspige på 7 🙂 Måske ‘flapsy’ bukser som vi kalder dem herhjemme; løse, bløde og behagelige, lidt a la Chris mønstret. Kh Anita

 14. Ih hun ligner jo allerede en stor designer 🙂
  Hvor er det dejligt I nu kan nyde hobbyen sammen!
  Glæder mig til at se mange flere mor-datter kreationer fremover 😉
  Hilsen Frk. Hansen

 15. Hvor er hun god, der må være noget i generne 😀

  Mor-datter-dage er bare så hyggelige, specielt når man har fundet en fælles interesse.
  Min datter på næsten 6 år får lov at sy i filt (i hånden). Det er så billigt og så kan hun øve sig. Men hun spørger tit om hun ikke må prøve maskinen. Hvad klasse går man i når man tager kørekort til symaskinen?

  Vh. Amira

 16. Så hyggeligt at din datter viser interesse for det du laver….. Så er drt da ikke helt kikset i hendes øjne;-)

  Jeg vil også sige at simple beklædningsgenstande hun kan bruge til noge, penalhuse, små tasker, toilttasker er også en mulighed!
  Ellers er det vel næsten ikke noget hun ikke kan gå i gang med, med en mor som dig. Hun har jo den bedste forudsætning for st få den rette hjælp!

 17. Om jeg kan huske det famøse symaskinekørekort… Dumpede med et brag. Da braget var stilnet af konstaterede min håndarbejdslærer tørt ‘du skal vist ikke være syerske, hva?’. Det blev jeg så heller ikke, men det skal da ikke forhindre mig i at beundre dine fine sager (og ønske jeg havde bestået dengang i 1994 😉 )

 18. Dette så utrolig hyggelig ut! Tenk at dere kan være sammen om en slik interesse! Og det skjørtet ble veldig veldig fint! Har aldri hørt om en vikle nederdel, så det må jeg se nærmere på.
  Et halsrør (er det ikke det det heter her i Danmark? hvis ikke, så mener jeg et sånt halstørkle som henger sammen, ganske langt, så man kan ha det to ganger rundt hodet. Finnes i mange butikker og i mange forskjellige stoffer), det må da være meget enkelt å sy! I et tynt bomullsstoff, og kanskje med et kantbånd i en fin farge.
  Billettene kom forresten i posten i dag!! Ü

 19. Dygtige Marie! Det ser rigtig hyggeligt ud med sådan en kreasøndag. 🙂

  Jeg har syet en del muleposer med applikation og senest en gymnastikpose med applikation – som denen: http://kreakullerogkrudtuglen.blogspot.dk/2012/12/gymnastikpose-pa-rumfart.html. Det er både udfordrende og sjovt at lære at applikere pænt. Og så kan hun jo bruge muleposen / gymnastikposen når hun skal afsted til sport. Jeg kan godt grave nogle DIY’er frem på henholdsvis applikation/mulepose og gymnastikpose, hvis du er interesseret.

  Da jeg havde Maries alder synes jeg også det var hyggeligt at sy patchwork ting i hånden. Det kræver lidt mere tålmodighed, men det er hyggeligt.

 20. Skønt – Silje fik en symaskine på batteri fra det ene sæt oldeforældre i julegave og hun er kun 4. Oldemor syer selv lidt og ved jeg hygger mig med det så derfor skulle Silje have en (lidt tidligt måske…). Hvor er mønstret på den fine nederdel fra?

 21. Hej I to kreative.
  Jeg har syet en del efter bogen “Rigtige piger syr selv” i den fritidsklub jeg en gang arbejdede i. Der er forskellige tøjmodeller, der som jeg husker det var nemme at gå til.
  Forsat god fornøjelse.
  Susan

 22. Super flot nederdel det er blevet til! 🙂 Og hvor lyder det hyggeligt med sådan en mor-datter-sydag… Kan tydeligt huske dengang, jeg selv tog sykørekort til håndarbejde i skolen! 😉
  Kjoler ville være mit første bud på noget, som hun kunne sy 🙂 Det er ikke så svært og kan give nogle super fine resultater.. og nu er det jo også snart forår 😉 hehe..
  KH Diana

 23. Hej,

  Sikke en flot og inspirerende blog, du har. Og også nogle skønne unger !!
  Jeg har ikke læst alle kommentarerne til denne post, så måske har nogen allerede givet den idé, men en god gammeldags mulepose er nem at sy og er brugbar. Hvis din datter så selv maler stoffet, eller lillebror, så har I en unik og kunstnerisk miljøvenlig pose til indkøb eller andet.
  Fortsat god fornøjelse 🙂
  Venlig hilsen
  Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.