Islænder

I julen fik jeg strikket en islænder færdig til Henrik. Juledag sad jeg og hæftede alle ender og fik trøjen presset. Det var lige i sidste time, at jeg nåede at få pakket den ind, så han kunne få den i julegave.

Ind i mellem synes jeg faktisk, at det kan være lidt svært at kaste mig ud i at lave noget til ham, da jeg egentlig nok er mest bange for, at det kommer til at ligge hengemt i klædeskabet. Det er første gang, at han modtager noget at mit eget.
Han er blevet vildt glad for den. Og fedt at det er blevet så koldt i øjeblikket, så han rigtig får den brugt.

Jeg har strikket “Islænderen” efter en opskrift jeg fandt på ShopIcelandic.com, hvor de har en masse gratis opskrifter liggende på klassiske islandske trøjer. Jeg faldt for dette her mønster og fik faktisk ret hurtigt en trøje ud af det garn, min far havde med hjem fra en tur til Island i fjor. Garnet er Álafoss Lopi; tykt, varmt og til at betale sig fra.

Jeg kunne godt tænkte mig at strikke den her til mig selv. Jeg elsker den islandske uld. Den er lidt hård i kvaliteten og kan godt kradse lidt. Men det gør mig ikke spor.

Kan du ellers holde varmen derude? Det er seriøst koldt. Men umådelig smukt.
God weekend til jer alle.

26 thoughts on “Islænder

 1. Skøn sweater.
  Tror ikke du har haft billeder af Henrik med på bloggen før. Eller også har jeg bare ikke lagt mærke til det. Man kan godt se,hvem det er børnene ligner 🙂
  Det nederste snebillede er utrolig flot .
  God weekend

  • Hej Kirsten, nej det er faktisk første gang, at Henrik er med på billederne. Han er ikke helt med på det altid, hvilket jeg godt kan forstå.. Jo vi hører altid fra andre, at ungerne udspringer fra ham.. Sikke stærke gener han har!!! 🙂
   Tak skal du have K.

   Kh C

 2. Hold da helt fast,det er du kommer godt fra,hvad kunne man ellers forvente af dig stærke kvinde;)Den er hammer flot.Det er også det mønster du gerne vil strikke til dig selv.
  Jeg strikkede af samme mønster til min søn for nogle år siden,men han fik den ikke brugt så lille bror fik den. Jeg elsker dette stof og det er lige meget om det bliver vådt,det mærker man ikke.Til handsker og strømper til de små er det vidunderligt. Hvis du vil have at den kradser lidt mindre så skyller du den med hårbalsam til sidst,det bliver den blødere af.
  Jeg glæder mig til at se din når den tid kommer:)

  Rigtig mange weekend knus og kram herfra.

  • Tak 🙂 Jeg synes også at den sweater er fed.. den var lidt udfordrende da jeg pludselig skulle til at balancere med tre tråde på fingeren samtidigt, da jeg skulle strikke mønstret.. det tog lidt tid 🙂
   Fedt at du giver godt fit – jeg har nemlig helt vildt mange rester til overs. Jeg tænker at strikke en sweater til Alfred i det garn. Så hvis du har et fedt mønster, så sig endelig til.. Og det fit med balsam kendte jeg ikke.. Det skal prøves!
   Knus C

 3. Den er bare vildt flot og du strikker rigtig pænt og jævnt! Han ser nu også lidt beklemt ud ved situationen!. Måske en julegaveide til min Henrik!
  Må bestemt kigge lidt nærmere på de mønstre!

 4. Den saftsuseme flot. Jeg ville elske at strikke sådan en til min mand, men jeg tror jeg skal øve mig lidt først ^_^

  Hvor lang tid har du brugt på den?

 5. Hvor er den fed! Og den klæder ham meget. Strikkede en lignende for nogle år tilbage, men den sad af en eller anden årsag meget mærkeligt på min mand. Jeg trevlede det hele op, Har stadig garnet men har aldrig fået strikket en ny. Når jeg ser din, tænker jeg at jeg måske skal komme i gang. God weekend

  • Tusinde tak Nina. Du er jo strikke guro over alle, så det var da lige noget jeg blev glad for at høre 🙂
   Altså det runde bærestykke på de sweatrer er jo lidt uden ryg, så de skal lige sættes på plads.

   Jeg kan varmt anbefale de opskrifter. De er nemme at gå til! Kh C

 6. Hold nu op den er lækker den sweather ! Og bestemt også på Henrik !
  Flot arbejde Christina, du er simpelthen for sej til det der 🙂

  KH Maria.

 7. Fin fin fin trøje. Sikke en dejlig ting at kunne gi’ sin mand.

  PS: jeg må indrømme at jeg godt kan se hvem de to små ligner. Sorry Christina.. Mine unger ligner også deres far..
  God weekend

  • Armen jeg vidste at du ville sige det Christina. Jeg korser mig over det 😉 jeg synes jo selv at især Alfred ligner mig. Men alle siger at det er Ida og Henrik. Gab
   Tak og god weekend Chris
   Knus

 8. Hold da helt op, hvor er den blevet og den klær din mand. Jeg er først lige kaste mig ud i strikkekunsten og det med at justere sin maskefasthed, det er mig en gåde. Jeg drømmer om at kunne strikke sådan en flot sweater som du har gjort en dag. Den er SÅ skøn.

 9. Hejsa. Så fin en trøje du har strikket til din Henrik. Du kender mig ikke, men jeg tænkte om du kunne være interesseret i at strikke en sådan trøje i en dameversion med rund hals i en damestr. 48 – mod betaling selvfølgelig?
  Hvis ikke, kender du en eller flere man kunne spørge?
  Eller et sted hvor man kunne købe tilsvarende?

  tak på forhånd

  • Hejsa Birgitte
   Tusinde tak for din kommentar. Jeg laver ikke tøj på bestilling. Og jeg ved faktisk ikke, hvor du kan henvende dig. Prøv evt facebookgrupper for strik?
   Mvh Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.