Smækbukser

Jeg har i løbet af sidste uge strikket et par smækbukser til Alfred. Et par bukser med korte ben. Jeg har strikket buksedragten efter Sys Fredens “Børnestrikket”. Opskriften er nem at gå til og er ret kære med de korte ben. De er strikket i Karisma´s mintgrønne uld.
Smækbukserne er super fine i denne her tid. Men jeg forestiller mig også, at de er nogle gode bukser at have på til foråret, hvor det er lidt for varmt til en strikket trøje. Et par gummistøvler og disse bukser – det kunne været ret kært.
Hvad der ikke er så fedt er dog, at Alfred i aftes tabte halvdelen af kødsovsen ned i uldbukserne her. Nogen forslag til hvordan man får det af? Kan uld tåle Vanish?

21 thoughts on “Smækbukser

 1. Jeg vil foreslå at du smører klar opvaskemiddel på. Lader det “trække” et stykke tid og vasker det på uldvask.

  Håber at det lykkes for det er seje bukser…

 2. De er helt og aldeles skønne! Super pasform ser det ud til, og ja, virkelig fede med korte ben. Har selv kigger på smækbukser i strikkebogen “Blød begyndelse”, men det er meget til de små børn. Dine har en mere “stort barn” følelse, med det fine forstykke.

 3. Nøj hvor er de lækre! Super lækker farve.

  Jeg håber at du får kødsovsen af (fortæl endelig hvad der virker!!!)

  Jeg tror at jeg bliver nød til at prøve at strikke dem.. Min lille bestemte pige på 2 1/2 år, vil overhovedet ikke have noget på som strammer på maven, strømpebukser kan jeg få hende i hvis de slutter UNDER maven. Derfor står den mest på kjoler herhjemme, ikke altid superb i flyverdragt..

  Fortsat dejlig søndag

 4. Hold kæwer hvor er de lækre…. Ja og knægten se’fø’li’…. Jeg tror da vist liiige jeg skal forbi garnpusheren efter legestue i morgen:-)

  Håbet du får kødsovsen af! Jeg er altid lidt mere “øm” overfor det tøj jeg selv har lavet! Nok fordi der ligger kærlighed og tid i det!

 5. Hvor er de bare alt for lækre! Har længe luret på opskriften i hæftet, men nu kan jeg vidst ikke vente længere – han sælger godt ham Alfred 🙂 – ærgerligt med kødsovsen, men heldigt du nåede at fotografere inden, tøhø 😀

 6. Nydelge bukser, Christina! Min erfaring med ull er at det tåler det meste av vaskemidler så lenge en er forsiktig med sentrifugering/hård behandling i kombinasjon med varmt vann, da tover det. Har flere gange lagt ullplagg i bløt i Vanish og så skyldt forsiktig opp etterpå. Hadde en redselsfull periode med babypoop en stund hos oss. Jo varmere vann du bruker jo mer forsiktig må du være… Jeg ville ikke brukt mer enn 40 grader. Vær særlig oppmerksom på at alpakkaull tover enda lettere enn saueull, men det er vel Karisma ikke?

 7. Opvaskemiddel uden farve – pak dem derefter ind i en pose, hvor de presser al luft ud af. Bind en knude på posen og lad dem ligge deri i mindst 24 timer før du vasker på uldprogram 🙂 Sigurds MOAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.