Måske vendepunktet + et lille spørgsmål

Igår fik Alfred fjernet polypper hos ørelægen. 18 måneders afbrudt nattesøvn m.m fik os til sidst til at overveje, om det måske var dét der drillede. Igår fik han fjernet, hvad der kan ligge på en teske og havde en rædsom eftermiddag/aften. Jeg hader, at han skulle igennem det indgreb, især fordi han fik det så skidt. Der siges, at det gør nas – også flere dage efter.

Jeg havde frygtet, at i dag ville blive en træls dag for ham. Men den lille glade dreng er tilbage. Dog i en mere mat udgave. Jeg håber virkelig, at det giver ham noget mere ro om natten – både for vores skyld men ikke mindst hans egen livskvalitet. Vi krydser fingre for at det var dét værd.
Jeg kender ingen, der har været fået fjernet polypper, så jeg kan desværre ikke “holde” det op mod noget. Er der nogen af jer derude med små børn, som har prøvet det her?

PS:
Vi har været nede ved Hollufgaard her til eftermiddag og se deres ARTPARK. Hvis du bor på Fyn og mangler en god efterårsoplevelse, så kan I roligt tage en tur derhen og nyde den røde duftende skov, parken med det skæve kunst.
 (45 kunstnere udstiller 55 værker i parken indtil d. 20. oktober.)

15 thoughts on “Måske vendepunktet + et lille spørgsmål

 1. Vores søn har fået dem fjernet 2 gange, og specielt 2. gang var han meget påvirket efter operationen. Men allerede dagen efter var han faktisk frisk igen, så mon ikke Alfred er sig selv igen i morgen?

  Håber I snart får en bedre nattesøvn.

 2. Min ældste dreng, som idag er 12 år var ørebarn. Han fik lagt dræn i utallige gange og først da det blev besluttet at fjerne polypperne i en alder af 3 – gav dem ham ro. Oplevede ikke indgrebet værre en de mange gange med dræn. Der var dog tydelig forskel efter. Han blev ikke så ofte forkølet, som igen lettede på øret. Så kun gode erfaringer herfra. Det anbefales at gøre det hos små børn, da det som du skriver gør nas. Jo ældre de bliver – jo mere smertefuldt efterfølgende. Kh Sine

 3. Hej,
  Silja fik fjernet en skattekiste, som lægen sagde. Hun var sløj den første dag, men dagen efter var hun frisk og glad igen. Nætterne var efterfølgende det allerbedste for hende. Hun kunne langt om længe trække vejret igen uden sut og har sidenhen sovet meget bedre. Håber det samme gælder for Alfred:)
  Kh Kirsten

 4. Jeg fik selv fjernet polypper som ti årig. Husker det kun som en enkelt dag med is. Min yngste fik det sidste år da han blev tre. Det har hjulpet rigtig godt. Også på nattesøvnen 😉 og det var også kun en enkelt dag/aften han var påvirket af det.

 5. Jeg fik mine fjernet da jeg var 13. Kan kun huske at jeg var sløv en dags tid. Og at jeg fik is 😉
  Men nogen traumatisk oplevelse var det ikke.

 6. Jeg fik mine fjernet da jeg var 13. Kan kun huske at jeg var sløv en dags tid. Og at jeg fik is 😉
  Men nogen traumatisk oplevelse var det ikke.

 7. Min Ida har fået fjernet mange og store polypper samtidig med dræn anlæggelse, hjalp godt på de gentagne mellemøre betændelser, men hun var noget om at komme over operationen, hun blødte også lige rigeligt under indgrebet så mon ikke det hsr gjort hende mere mat end ellers…

 8. Flora har både fået dræn og fjernet polypperne lidt senere. Det er gået så godt ned hende siden og vi er så glade for at vi fik det gjort.
  Tak for tippet 🙂
  Kh viola

 9. Min yngste søn fik fjernet polypper, da han var 2 år.Han kunne faktisk ikke trække vejret,når han lå ned,dvs han kunne ikke sove om natten.Vi husker denne perioden herhjemme,som det værste mareridt med nul søvn,to ældre børn,arbejde,der skulle passes.Jeg vandrede rundt i nærmest koma,fordi jeg aldrig fik en nattesøvn.Min søn var mut og træt (selvfølgelig).Vi fik ikke støtte hos vores egen læge,der bare mente at vi var pyldrede med vores efternøler.Så tog vi sagen i egen hånd.Vi ville simpelthen have hjælp til vores dreng,som slet ikke trivedes.Vi startede ved øre/halslægen.Han sagde efter et par minutters undersøgelse:Den dreng kan da ikke trække vejret.Han er fyldt op af polypper,dem snupper vi.Operationen gik glat og to dage efter løb den lille glad omkring.Det bedste af alt for hele familien:Han sov igennem uden besvær, og vi fik den skønneste glade,udhvilede unge.Så den OP er det bedste,vi har gjort for ham.
  Han er i dag 30år ,og vi driller ham sommetider med at hvis han havde været den første,så havde vi ikke fået flere efter,så slemt var den søvnløse periode for os dengang.Nu er alt selvfølgelig glemt,men nu kom erindringen lige op igen :-)Kh fra hende “den gamle kone”

 10. jeg fik dem også fjernet, dog var jeg der lidt ældre – 6-7 år… det var ubehageligt da jeg ikke kunne synke rigtigt – men det gik meget hurtigt bedre og jeg husker det ikke som en dårlig oplevelse… håber at I fra nu af får nogle lange nætter allesammen 🙂

 11. Jeg har også fået fjernet, da jeg var 7 år (tror jeg at jeg var) det eneste jeg husker om det er at narkosen lugtede af lakrids, hvilket jeg ikke kan fordrage og at jeg da jeg kom hjem måtte spise alt det is jeg ville – havde sådan glædet mig til det is, men da jeg så måtte få det havde jeg ikke lyst til det.. Jeg husker ikke selv hvorfor jeg fik dem fjernet, men det har da sikkert været en god grund..

 12. Uf det er heller ikke sjovt.
  Vi sad faktisk forleden dag og talte om den dag Max fik fjernet sine polypper, der var han ca.6 år. Jeg husker dog dagen som var det i går. Han var også mat og havde ondt, men jeg husker ikke hvor hurtigt han kom sig. Nu er der jo også stor forskel på en lille dreng som din og så en på 6, men alligevel. Så tanker til jer!
  Selv fik jeg dem fjernet som barn, og jeg husker meget tydeligt stemningen, et billede jeg har for mit indre gør mig stadig nervøs. Dengang bedøvede de med æter, og jeg husker en grim lugt og et lokale og en læge… Helt mareridts agtigt.
  Men Christina, din dreng HAR fået dem fjernet, og nu skal han komme sig og så håber jeg at i vil kunne mærke en forskel og at han vil sove bedre!!!
  Min mor fortalte en gang hvordan man dengang hun var barn ude på landet fjernede dem, der var ikke meget bedøvelse. Så vi skal være glade for hvordan det foregår nu om dage!

 13. Jeg fik fjernet mine som barn- fordi de påvirkede min hørelse- og husker lugten af narkosen, lægen der bagefter kaldte på mig- og at jeg måtte spise mere is end min søster .-) idag synes jeg ikke narkosen lugter på samme måde- og det er egentlig rart! Håber I oplever en bedring med ham- for på et tidspunkt er det altså godt for hele familien at få ro om natten- det har de større børn også glæde af 🙂 (Er mor til en der havde dræn!)

 14. Wooooow! Hold da kæft nogle smukke øjne (din datter? på det øverste billede) har!!! Der er bare ikke noget flottere 🙂 sådan nogle børn tror jeg desværre ikke jeg kan prale med at få nogensinde ..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.