Fotovæg

Jeg har længe været i gang med at lave en fotovæg i stuen. Jeg er dog først lige blevet færdig med at udvælge alle billederne, som skal sendes til print. Billedrammerne er IKEA´s det bedste – Ribba rammer i størrelserne 32×42 cm. Altså er billederne ret store og optager et stort område på vores væg.
Jeg havde i startet et udgangspunkt der hed sort/hvid. Men nu er jeg blevet i tvivl. Jeg har 5 billeder der skal printes og flettes ind i nogle af dem der allerede er i collagen.

Jeg er bange for at det hele bliver for markant, hvis jeg holder det i sort/hvid. Jeg forestiller mig at væggen gerne må vokse med tiden.. Så bliver det for rodet?

Skal jeg fortsætte i sort/hvis eller kaste mig ud i at blande med billeder i farver?

23 thoughts on “Fotovæg

 1. Det er flottest sort/hvid – eller enten eller – altså enten farvede billeder eller sort/hvide, personligt syntes jeg ikke man skal blande det. Det ser rigtig flot ud det du har lavet, og en god ide med en billed væg

  Kh

  • Jeg synes faktisk at det er vildt svært.. Hmm jeg har lige bestilt 5 fotos i 30X45 cm i både farve og sort/hvid.. så nu må vi se..lige nu hænger billederne slet ikke sammen, det var mest af alt bare en prøve – så nogle af billederne skal ud af rammerne og erstattes.. nu må vi se… Udgangspunktet var også sort hvid… Hmm
   god weekend fra C

 2. Synes det ser lækkert ud med enkelte “farveklatter” imellem de sort hvide, som det du har sat ind…. Farvetemaet matcher jo perfekt den stofledning der hænger ved siden af! Men hvis der skal flere farver til ville jeg vælge at holde et særskilt farvetema for hvert af billederne, altså f.eks et med turkis tema, et med blå tema osv. Eller hvad der ellers matcher til farverne i jeres stue! Men klart mest sort/hvid….

  Tænker luge på om man kan få lavetvspdan nogle billeder hvor det kun er en genstand der fremhævet med farve i et ellers sort/Hvidt billede? F.es den røde cardigan din datter har på, og så resten sort/hvid…… Det kunne også være fedt, tror jeg

 3. Jeg synes, at det er super flot med farveklatter indimellem. Mange sort/hvid og så lidt farve. Der er ellers en smadder god ide. Jeg glæder mig til at se væggen og hvad du bestemmer dig til.

  Kh Mette

 4. Jeg ville klart holde mig til sort hvid. På dén måde kommer billederne til at harmonere bedre. Hvis du vil have farvebilleder ind imellem vil det være flottest, hvis billederne har de samme farvetoner, og så begrænser du dig måske for meget. Sort/hvid-billederne har man bedre mulighed for at styre. Man kan jo altid liiiige give lidt mere kontrast i Photoshop … 😉

  • Ja det er super med photoshop – jeg er dog ikke helt inde i brugen af det program endnu, så når jeg åbner det, bliver jeg så forvirret.. ville ønske at jeg kunne få lidt hjælp til det.. men ellers bruger jeg ipiccy eller picmonkey på nettet og det fungerer fint og har det jeg skal bruge.. men du – jeg vovede mig ud i at sende 3 farvebilleder til print.. men med samme udtryk! Samme skrappe grønne, pink farver, så tror nok det holder.. det skal i hvertfald prøves af.

 5. Jeg kan godt li’ at fotoene er sort/hvid , men hvis der kommer noget grafisk ind imellem, kan det godt have noget farve …eller nogle flotte tegninger som børnene har tegnet… men helt ærligt, man skal aldrig sige adrig, man skal SE det nogen gange før man ved hvad der rigtigt! Faktisk kan jeg godt li’ Maries røde kjole der midt i det hele… det er mere det stribede (måske en pose) i baggrunden som larmer lidt…. jeg synes det lyder helt rigtigt at prøve sig lidt frem. En sort/hvid foto-væg kan være rigtig flot, men nogle gange kan det også bare blive for pænt og gennemført og kedeligt når der ikke er nogen overraskelser ; ) Det må gerne være lidt skævt, hvis du spørger mig!
  : )

 6. Puha det er svært, men jeg kan jo godt lide farver, så jeg tror et par farvebilleder vil virke godt.
  Har selv 6 billeder hængende på en væg og nogle af dem er i farve andre sort hvid, og det ser altså rigtig godt ud.
  Christel

 7. Ej det er bare sådan nogle billeder! Jeg synes helt klart at du skal holde det sort hvid MEN for at det ikke skal blive for “kedeligt” (forstå mig ret, du ved, “sort/hvid-børstet stål”-stilen) så ville jeg bryde det med noget kreativt og her tænker jeg ikke på motiverne men noget uden på rammerne/glasset – jeg har f.eks. på vores billedevæg sat neonfarvede dymo-labels på enkelte billeder med eksempelvis dato – på et andet har jeg sat en et lille hama-mini perlemotiv på 🙂 Bare et par enkelte idéer, mulighederne er mange 🙂

  • Det med dymo er jeg lidt vild med Jeanette – men du jeg vovede mig ud i tre farvefotos og jo mere jeg tænker over det, jo mere tror jeg på projektet… for det er netop det jeg tænker – sorthvidvæg alene tror jeg bliver for kedeligt i længden..
   Kh C

 8. Synes det er så fint med billedet af Marie i den røde kjole mellem alt det sorte/hvide og så den røde ledning på lampen. Det giver noget sjæl til billedevæggen.

 9. Smag og behag – jeg ville måske nok have ene sort/hvide – men også rap med lidt farver? Måske det kunne være en fotovæg, hvor der skiftes ud indimellem…

 10. Nå men jeg vovede mig ud at sende 3 billeder til print i farver.. Jeg havde nogle ret fine billeder i skrappe farver og taget samme dag, så farvespil går igen gennem alle tre. Tror at det kan blive ret fint faktisk, når det bryder.. men som I alle siger – måske skal det ses færdigt.. lover at vise mere, når billederne kommer frem i næste uge.. Jeg glæder mig helt vildt faktisk!
  God søndag fra C

 11. Uh jeg kan godt se, at det er lidt sent at begynde at kloge på det, da beslutningen ER taget! Jeg må dog lige stemme for ren sort/hvid, da de bare er mest tidsløse. Et farvebillede bliver hurtigere “outdated” og “tidstypisk” og man bliver derfor hurtigere træt af det – men så kan det jo bare skiftes ud selvfølgelig! Det kunne dog være vildt cool liiige at male et afgrænset område i et par billeder i en vild farve i den sort/hvide collage…(det kan jo både gøres i photoshop men også i hånden med det rigtige farve)- det ville jo give nogle fine farvede fixpunkter…

 12. I like what you guys are up too. This type of clever work and
  coverage! Keep up the amazing works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll.

  Check out my blog post; uk pay day loans

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.