Om at følge sine drømme #1

Jeg var så heldig at modtage billetter til den nye disneyfilm “Modig” i forbindelse med langseringen af Mirandadukken. Marie og jeg var inde at se filmen og siden hen har jeg tænkt lidt. Ikke over filmen som sådan, men om dét at følge sine drømme.

Er man modig, hvis man følger sine drømme? Det vil jeg mene!

Jeg griber mig ofte selv i at drømme og lave planer. Nogle af mine idéer er helt hen i skoven og utopiske at realisere, andre er håb om at ændre nogle ting i mit liv, så jeg får skabt en helhed i mellem hoved, sjæl og konflikter – en længere historie jeg ikke vil komme ind på her. Men det kan også være, at have drømme om at udvikle og skabe – om at turde kaste sig ud i tingene. Det handler om at være modig.

Søren Kirkegaard har i sin tid indprintet os med sin vise sætning: ” At vove er at miste fodfæstet for en stund, ikke at vove er at miste sig selv.” Det er kloge ord. Utrolig meget brugt, men sande. Jeg vil blot gå så vidt og sige, at man ikke (altid) nødvendigvis vover en masse ved at følge sine drømme, men hvis man forholder sig tro mod sig selv, så er man på rette vej.

Og her er det, man ofte kan bremse sig selv. F.eks. tør jeg kaste mig ud i egen virksomhed? Har vi plads til flere børn i vores hverdag? Skal vi købe en båd og sejle jorden rundt? Er der plads i familielivet til at jeg dyrker ekstremsport?
Som ofte er der jo nogle mennesker omkring os, som skal med ind over sådan en beslutning, ikke sandt? Man kan ikke altid bare kaste sig ud i tingene uden at være obs på, hvem der står ved siden af og egentlig også er involverede. Hvor langt kan jeg gå eller bremse mig selv – og samtidigt følge mit hjerte? Ind i mellem må man jo stå i situationer, hvor man for at følge en drøm må vælge noget fra? Eller hvordan er det?

Min far har altid rejst meget med sit job. Faktisk lige siden at jeg var en lille pige. Jeg mindes, at jeg har savnet ham rigtig, rigtig smadder ondt, meget! Jeg ved, at det i min barndom var et nødvendigt onde for ham, at rejse med sit job. Jeg ved også, at han savnede os mindst ligeså meget. Men jeg kender også min far godt nok til at sige, at min far er god til at rejse med sit arbejde. Jeg tror faktisk, at han trives godt i “normade”-livet. Han er fly-mekaniker og har ofte været udstationeret – f.eks har han rejst meget til Færøerne, Grønland, Pakistan, Afghanistan, Japan og mange flere steder. Nogle ophold har været en kort gennemrejse og andre lange perioder. Jeg har selv i den forbindelse fået set dele af Verden, jeg aldrig havde drømt om at opleve.

Jeg synes, at min far har været modig. Jeg tror, at han har ædt mange kameler ved at være væk hjemme fra. Jeg tror dog også, at det er med til at gøre ham glad og levende. Dét at rejse.

Min far er lige rejst igen. Han var lidt betænksom ved at skulle fortælle mig om planerne. På det tidspunkt havde jeg stadig cancer diagnosen hængende over mig hoved. Han var bange for, at jeg ville blive ked af det. Og mangle ham herhjemme. Det har jeg tænk over. Selvfølgelig.
Det der med at følge sine drømme og dét der gør en glad. Jeg forstår min far. Jeg ved, at han er i rette element.

Han er lige rejst til Tanzania. Han har planer om, at være udstationeret i 2 år. Det lyder at meget. Det er lang tid. Men hver 3. måned kommer han hjem og holder 14 dages ferie. 2 år går hurtigt.
Hvad skal jeg sige? Misundelse er en grim ting? Nej! Jeg er egentlig lidt stolt af min far. Han er tro mod sig selv og har altid været det. Han har få år tilbage på arbejdsmarkedet og jeg bliver sgu glad, når jeg ser, at han griber de muligheder, han får tilbudt.

Det er den smittende effekt, det har på mig. Det at følge sine drømme – dét der gør en glad. Glæden smitter.

At min far nu befinder sig på den anden side af jorden – forstår jeg mig ikke rigtig på lige nu. Der er Skype – som egentlig inviterer ham med i madlavningen i køkkenet og flue på væggen i vores familieliv. Vores plan er at rejse på besøg hos ham i det nye år. Hvem havde lige tænkt, at det var i Tanzania, vi skulle holde ferie? Afstanden betyder ikke så meget mere.

Nå hvad var det lige, jeg ville sige med det her?
Jeg kan godt forstå, at det kan være svært ind i mellem at kaste sig ud i at føle sine drømme – især fordi man kan lade sig bremse af omgivelserne. Men bliver man egentlig et gladere menneske af det?

16 thoughts on “Om at følge sine drømme #1

 1. Gør det, hvad det end er du drømmer om. Ha’ dit bagland med på min ide hvad det så end er, for hvor vil det være surt at sidde som 96 årlig og tænke: fu** hvorfor gjorde jeg ikke det?
  Og Tanzania, det skulle I gøre, vi var der for 3½ år siden og det var fantastisk. Hvis I/din far har mulighed for det skulle I besøge Ngorongoro, det er ubeskriveligt, helt fantastisk. Jeg får helt lyst til at se min billeder igen.
  Mit råd er: Spring ud i det.
  Held og lykke :0)
  Kh Pia

  • Pia – vi glæder og også helt vildt til at få sat en dato. Min ven som arrangerer rejser dertil siger at det er så smukt et område… Ps jeg overvejer ingen spring lige nu 🙂 Kh C

 2. Nogle drømme er nok nemmere at følge og føre ud i livet, end andre, men hvis det frø drømmen planter I en bliver ved med at spirre, så skal det have nærring og drømmen skal føres ud i livet.

  Dit indæg rammer mig rigtig meget. Min familie og jeg er for en måned siden flyttet til Kenya og står lige mindt i den svære opstart, men med en følelse af at have gjort noget ved de tanker og drømme vi har haft så længe…

  Kh Pernille

 3. Som H. C. Andersen sagde: At rejse er, at leve”.
  Om man så rejser i tankerne eller i virkeligheden- ja, det kommer vel an på valg og muligheder! 😉

  Knus
  /Christina

 4. Hvis vi ingen drømme og planer havde ville livet være meget tomt, enten drømmene nu er urealistiske eller ej! Nogle drømme kan man forfølge, andre ikke…men ja man bliver et gladere menneske af at forfølge sine drømme! Med hensyn til at være tro mod sig selv så tror jeg det er en af de allervigtigste ting…at mærke efter om dette eller hint nu er vigtigt og føles rigtigt i hjetet og maven…Men det er nu slet ikke så nemt som man lige umiddelbart tror…jeg øver mig i hvert fald hver eneste dag i at mærke efter…og det bliver da bedre og bedre…Dejlig indlevénde tekst du har skrevet her…Tak for indsparket!

  • Det kan jeg sagtens se for mig Kirsten.. jeg prøver også hver eneste dag, men det handler nok også mere om mig selv. Om hvad der gør mig selv og det med at vise behov.. tak for dine ord.. jeg bliver så glad, når jeg formår at skrive noget, som folk tænker lidt over. Jeg havde ikke regnet med, at der ville blive kommenteret her overhovedet.. så det er mig der siger tak 🙂
   Kh C

 5. Fine tanker og overvejelser, lidt de samme tanker jeg tumler med lige nu og her – jeg er blevet opsagt og skal finde på noget nyt. Allerhelst vil jeg kaste ud i noget helt nyt, jeg overvejer om jeg tør satse (selv i mine drømme om natten). For det er jo det, som jeg inderst inde gerne vil!

  • Åhh Michelle – ind i mellem lyder det som en floskel, når man siger, at nogle gange er noget skidt godt for noget andet.. hvis du forstår.. hvad mon du satser på? Tør du tage springet, hvad det end er?
   Knus C

 6. Fantastisk indlæg og super vigtige tanker.

  Jeg vil gerne byde ind med endnu en floskel, som højst sansynligt er sandhed: Du har kun det ene liv. Så jeg synes det gælder meget om at tænke over hvilke drømme der skal realiseres og så arbejde på at gøre det – hvis vi hele tiden stopper os selv, er livet pludselig gået.

  For det meste er det sådan med at turde at følge vores drømme, at det værste der kan ske, er at vi havner tilbage hvor vi er lige nu – og det er jo ikke så slemt? Så bare sping ud i det, når du har fundet ud af, hvad det er!

  Jeg forsøger fx at leve af at være babyfotograf. OG jeg elsker det. Hvis det ikke går, så ender jeg måske i et job der minder om noget, jeg har haft før. Men så ved jeg, at jeg har prøvet og ikke tabte noget ved det. Man kan kun vinde 🙂

 7. Du har efterladt mig med en varm tænksom følelse indeni. Egentlig svært at sætte ord på, men som sikkert giver tid til eftertanke.

  Jeg er ikke god til at turde at drømme. Jeg var engang, men har næsten glemt hvordan man gør. Efter min mening er du et meget rummeligt forstående menneske (i hvert fald set fra den anden side af skærmen) og din far en mand der tør gribe chancer. Held og lykke. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.