Maries quiltede jakke

De sidste to uger har Marie boet i hendes nye quiltet jakke. Jeg skulle afprøve et af CentiLongs nyligt ankomne pdf mønstre og Marie var med på, at det blev til hende. Jeg havde den næsten færdig quiltede jakke med i sommerhus for et par uger siden, hvor jeg i hånden syede kantebåndet på hele vejen rundt. Ikke fordi at jeg ikke kan finde ud af at sy kantebånd på maskinen, men ligeså meget fordi jeg godt kan lide, at båndet rundt var syet uden en stikning. Det tager mega lang tid og er ikke noget jeg gør igen. Gosh!

Jeg husker faktisk, at nogle af det første quiltede jakker jeg lavede i sin tid – og andre ting med kantebånd – dem syede jeg fast i hånden – fordi at jeg ikke var god til rundingerne. Nu hvor jeg efter års øvelse har det liggende i hånden uden problematik, vil jeg vælge symaskinen frem for hånden – uden tvivl. Det skulle bare prøves af igen.

Marie er glad – og jeg er ligeså glad faktisk. Der går længe mellem, at jeg får lov til at sy tøj til hende. Hun gider det ikke. Hun har alderen, hvor det er federe med hummel bukser og nike trøjer, så at jeg kunne få lov til at sy en af CentiLongs jakker (hun valgte stoffet) var som at vinde i lotteriet. Jeg havde ikke regnet med, at hun ville blive så glad for den, som hun er. Hun har haft den på HVER dag de sidste 14 dage. Idag er den skiftet ud med en vinterjakke, desværre.

Jeg må forklare hende, at jakken godt kan bruges i stedet for en cardigan eller varm trøje og ikke kun som overtøj. Jeg kan jo godt regne ud, at jakken grundet kulden ikke bliver brugt før foråret, hvor den desuden er alt for lille. Og hvorfor skal den hænges på bøjle i gangen?
Den vil da være super smart til et par cowboybukser og en langærmet t-shirt – Indendørs brug! Jeg bruger da min året rundt.

Jeg har som yderstof brugt Tildas nye bomuldsstof fra Panduro. Marie faldt for fuglehusene som var printet på stoffet. Jeg var taknemmelig for, at det ikke var spraglet og storblomstret. Foerstoffet er fra Stof & Stil – ligesom kantebåndet, som jeg selv har klippet af koralfarvet bomuldslærred. Jakkens mønster og syvejledning er netop landet i CentiLongs Shop i størrelserne 110 til 140.

Jeg kommer sikkert til at sy en ekstra til Marie. Hun snakker om, at den næste skal være sort. Dog tænker jeg, at det skal være Ida´s tur først. Men hvor er det fedt, når man rammer plet – især når de teenagetøser bliver så kritiske med tiden.

16 thoughts on “Maries quiltede jakke

    • Den er nok en kategori middel/svær. Hvis du har styr på dine kantebånd – så er det en middel. Udfordringen ligger nok i, at man skal være tålmodig og give jakken tid. Det tager lang tid at quilte, sy og bagefter bruge tiden på kantebåndene.. I syvejledningen bliver du guidet hele vejen, så mon ikke nok det går?

  1. Klart også til indendørs brug. Når jeg får lavet min hos Line skal jeg også bo i den tænker jeg 🙂
    Jeres model er simpelthen også bare så sød. Den kunne jeg godt drømme om at lave til niecerne!

    Kh

  2. Din kønne pige, dejlig jakke (og mønster 🙂 og herlige billeder af Marie. Du gør det godt. 🙂 Og enig; den kan sagtens bruges som “trøje” indendørs i den kolde tid. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.