Jersey kjoler

Her i weekenden har jeg fået et par timer, hvor jeg kunne kaste mig over nogle kjoler til Ida. Jeg er blevet ret glad for at sy i jersey og når nu min cover-locker er kommet hjem efter reparation, så har det været en fryd, at sidde med rib-roleau´en som tidligere har hængt mig ud af halsen.

Jeg har fået syet 2 kjoler i denne omgang. Stoffet er noget jeg har haft liggende i over et år, så jeg kan ikke engang henvise til andet en Stof og Stil, som jeg i sin tid købte det i. Mønstret er fra Onion (nummer 20021) – jeg har lavet lidt om i halskanten og i ærmerne. Men mønstret er ret nemt at gå til.
Jeg tror, at hver kjole har taget mig ca. 1 time at sy. Det meste bliver kørt igennem overlockeren og kun kanterne i ærmerne, hals og oplægning har jeg brugt symaskine og coverlocker til.

Man behøver ikke en coverlocker til at sy rib-roleau. Det er nemt og pænt, men en symaskine og en tvillingenål til jersystof kan altså også godt gøre det.

Jeg har altid været ret vil med kjolerne fra Småfolk, men nu hvor jeg bliver mere og mere dus med jersey og især at få kanterne pæne (også indeni), så bliver jeg mere og mere hooked på at sy dem selv. Og hvis man nu leder efter jersey med fedt print, så er det bare med f.eks at springe videre til Stof og Stuff eller Malika og Rosa – som begge har nogle fine og anderledes udgaver liggende.

Hvis man så bare kan vælge.

Det sidste som jeg mener er nævneværdig – Kjolerne er vist ret behagelige at have på. Ida har tre af slagsen nu og hun elsker at have dem på.

Har du også afholdt dig fra at sy i jersey?

13 thoughts on “Jersey kjoler

 1. Det må jeg vist lige undersøge nærmere ;O). Har et barnebarn på 7 år, der også elsker skjoler a lá Småfolk. Måske jeg også kunne….;O)
  Hilsen Helle

 2. Jeg vil så gerne springe ud i Jersey, men jeg ‘tør’ ikke uden vejledning… Der er ellers så mange skønne t-shirt og kjole modeller til både børn og voksne.. En dag!

 3. Hvor er de bare søde. Jersey er altså også noget af det behageligste man kan befinde sig i! Kan godt forstå at det er nogle af hendes yndlingskjoler.
  Er også ved at vove mig ud i strækstoffer. Lige så langsomt 😉

 4. Jeg går i gang med en lignende kjole bare til mig selv til syning på torsdag. Glæder mig ret meget til det. Har tidligere syet en del børnetøj i jersey og det er bare skønt at lade overlockeren arbejde på fuld drøn 🙂

 5. Hejsa,
  Jeg er efterhånden begyndt på at sy i jersey , dels grundet inspiration her i blogland, dels fordi der er så meeeeget fedt jersey stof, og nu også fordi der er to unger, som bare synes, det er behageligt at have på.
  Tak for inspirerende og livsbekræftende blog.

  Karen

 6. Jeg har lavet min første trøje i jersey til Storm og en enkelt bluse til mig selv. Jeg drømmer om at få min egen overlocker, men indtil da låner jeg når jeg mødes med mine kreapiger. Hvis jeg får mit ønske om en overlocker opfyldt så skal der syes flere kjoler i jersey til skønne Kaya 🙂

 7. Jeg synes den røde med snydestolpen er rigtig fin. Og en coverlocker er bare GULD værd den gør lige finishen en tand lækrere. Jeg bliver mere og mere glad for min, nu hvor det med indstillingerne fungerer for mig!

 8. Fine kjoler – det sidste billede af Ida er fantastisk, trods cyklen er der lidt skatergirl over hende.

  Jeg har gået en bue uden om jersyet indtil videre, men har tit stået og mærket på det – det er nok bare at springe ud i det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.