Efteråret

Jeg har lige været på æblerov ude i min fars have i Munkebo. I mandags lå jeg i min seng om aftenen og lyttede til uvejret og tænkte på, at hans træ ville miste alle æblerne i blæsevejret.
Lige siden har jeg overvejet, at jeg måttet ud og hente nedfaldsæblerne hjem – det er jo lige tidligt nok, at plukke træet. Man siger, at det er i Oktober, at æbletræerne er klar til at blive ribbet. Og alle de gode æbler skulle helst ikke ligge og rådne på plænen.

I hans have var der ikke faldet for mange æbler ned. Det blev heldigvis kun til en lille kurv. Jeg kunne ikke dy mig – og fik plukket en kassefuld af de store æbler fra træet. De tyngede grenene – jeg kunne ligesom se på dem, at en enkelt dag med vind, ville sende æblerne på plænen. I næste uge må vi afsted igen og få hentet de sidste.

Jeg elsker efteråret – bliver aldrig træt af vinden, småregnen, farverne i træerne og duften af den våde skov. Det inviterer til hygge, æblekage og lune strikkede sweatre.

12 thoughts on “Efteråret

 1. Jeg har også altid elsket efterår – farverne, hyggen og forventningen om jul…
  Jeg har lige været en tur inde i byen og hjem igen med dagplejebørnene – En tur på ml. 9-12 kilometer (hurra for en god barnevogn med motor).
  Det er ren nydelse at kunne gå og nyde naturen på den måde!

  Æbler kommer det meget an på hvilken sort det er, hvornår de skal plukkes… Slipper de træet let er de plukkeklar, ellers falder de bare af træet ;0)

 2. hvilken glæde at kunne høste kasser og kurve med æbler:)
  Jeg bliver bare glad af at “høste” danske æbler i Kvickly 🙂
  Og netop ny, dufter mit hjem af æblekage , som dog er til i morgen, når jeg får strikkedamer på besøg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.