symbolik

Jeg har en halskæde, som jeg er rigtig glad for mig. Jeg bruger den ikke så tit, blot fordi jeg glemmer den. Men den hænger på min sengelampe, så den fanger ofte mit blik.
Her i dag faldt jeg over den et helt forkert sted i huset. Helt i uorden og fuld af knuder. Enten har spøgelserne været på spil eller så har Alfred rendt rundt med den, så den nu mest af alt er lige til at kassere.

Men jeg har det sådan. Nej Sgu! Jeg er glad for den her kæde – den er anderledes, farverig og den betyder ret meget for mig. Jeg vil nu sætte mig og forsøge at piller knuderne op, selvom at det måske godt kan se ud som om, at det er en umulig opgave. Jeg er ikke typen, der passer i den meget omtalte “brug og smid væk” generation. Jeg passer på mine ting, faktisk.

Kender I det? 

Der er bare noget, der betyder alverden for en, ikke? Noget som man bare ikke kan give fra sig. Det helt ganske særlige! Det særlige, som man ikke bare kan smide ud i skralderen.
Jeg blev rigtig ked af dét, da jeg så det her rod i dag. Nogen vil måske sige, at man så bare skal passe bedre på sine sager. Det synes jeg også, at jeg har gjort, men måske ikke godt nok.

Nu vil jeg forsøge at løse min knude – jeg håber seriøst at det lykkedes. Ellers vil jeg gemme kludderet – som et kærligt minde.

15 thoughts on “symbolik

 1. Ellers send den til mig Christina. Jeg elsker at løse knuder op. Seriøst. Den klarer vi snildt den der….og velkommen i drengemorsklubben.

 2. Åh kender det alt for godt. Det er vidst bare sådan det er med drenge børn i huset. Synes efterhånden jeg er blevet van til at afskrive ting, som jeg aldrig før i livet ville have ladet gå til. Jeg forsøger altid at tænke at det bare er ting.
  Men ind imellem gør det bare mere ondt end andre. Sidst var det min lille ynglings lerskål der røg en tur på trægulvet og gik i tusinde stykker. Da holdte jeg altså lige fem minutters pause før jeg var klar igen..

 3. Livet er at trives i kaos – det er umuligt at løse alle knuder. Gør som Jannie foreslår – klip og lav en ny!
  Mette (POL)

  • Netop Mette! Det her indlæg handler ikke om den her skide halskæden, selv om at jeg er glad for den. 🙂 det handler ligeså meget om at vælge sine kampe! Vi ses i morgen 🙂

 4. Ting kan gode have affektionsværdi, selvom det måske ikke, for andre, har den store værdi. Du har lov at være ærgelig over knuderne på snoren – giv dig tid til at løse dem. Det er også en tilfredsstillelse.

 5. Det ser da ikke så slemt ud, det er bare et par knuder ;O)
  Jeg passer også på mine ting, også selvom det “bare” er en børnekæde fra børnehaven. Nogle af mine ynglings kæder og armbånd er derfra, og har man først en favorit ting, kan det være svært at give slip. Så du må nørkle lidt med din søde halskæde.
  God weekend.

 6. Det er SÅ godt, at du er den type, der ikke bare sætter en ny snor i halskæden men vil løse knuden, selvom det umiddelbart ser ud til at være et vildt projekt! Det er netop det, der skal få dig igennem de svære ting! En anden sag er så, at jeg helt klart ville have forklaret ungerne, at halskæden betød noget for mig, og at jeg var ked af, hvordan den var blevet behandlet og jeg ville ikke blot tro, at jeg ikke havde passet ordentligt på den. Men så kom din kommentar om valget om kampe!(som jo nok handlede om knuderne i halskæden, men som jeg lige hurtigt læste som, at det ikke kunne svare sig, at tage den med “den skyldige) Og så kan jeg godt se, at MIN konklusion kom fra mig uden børn og uden din livssituation! Pyyyh den blev kringlet…. Håber pointen kommer frem….Kort sagt; Løs for pokker den knude – jeg tror på dig!

 7. Du! Der fik du mig i knæ. Tak for at du er den du er. Og tak for i dag. Husk, du er i hjertet.
  Vi skal nok få løst den satans knude sammen!
  Kram.

 8. Det er noget man kalder, personal værdi, den kæde har bare en værdi for dig. Og det er rart at vide at der er stadig mennesker her der tager sig af sine ting som om det er en del af deres liv. Mange unge idag smider ting som alligevel godt kan bruges bare for man kan få nye ting

 9. Enig det kender man kun alt for godt, og det viser sig jo, at de mange ting som kunne bruges blot smide ud. Spildte ressourcer til ingen verdens nytte. Jeg gik engang ind og talte hvor meget der blev sidt væk i vores gård, og det var ikke småting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.