Lavendel

Ida, Alfred og jeg var ude at plukke lidt små blomster af vores lavendel i haven. Busken har efterhånden vokset sig kæmpe stor og det piner mig, at den skal klippes ned. Det er nødvendigt – da den ellers vil overtage vores terrasse næste år. Jeg bliver bare så fascineret af farven, bevægelserne, dens tiltrækning af insekter – de hvide sommerfugle har der været mange af i år.

Det er betagende

Hvad vi skal bruge de små velduftende blomster til, ved jeg ikke endnu. Lige nu ligger de og dufter her i stuen, så de kan blive tørre nok til at komme i et lukket glas.

Jeg har seriøst savnet, at få gang i min blog igen. Når man blogger meget, så “ser” man et blogindlæg i næsten alt man foretager sig. Jeg har været fyldt op af ting den sidste tid, som stadig ikke har løst sig. Nu prøver jeg at finde energi fra det, der normalt giver mig et frisk pust i hverdagen.

Bloggen må på beatet igen. Og hvad med ikke at starte med noget rart?

17 thoughts on “Lavendel

 1. mmmm – elsker duften – vi har en lavendelsæbe liggende i klædeskabet i sommerhuset….så kommer der ikke til at lugte hengemt, når vi ikke bruger det:-) Mht. dit forrige indlæg – det gør mig ondt at du skal så meget igennem og jeg håber for dig at du snart får noget medvind.
  K.h.
  Christina

 2. Lavendlerne er smukke – faktisk også meget anvendelige. Når I har tørret dem, så kan de lægges i små poser af gaze. Disse kan man lægge mellem uldtøjet, som så holder møl væk. Mindes at du har haft besøg af dem. Ellers kan de lægges under hovedpuden – lavendel er søvndyssende.

 3. SKØNNE billeder af dine SKØNNE børn 🙂 som flere andre har skrevet – så tænker jeg også duftposer eller i sæbe – jeg får helt lyst til at gå ind og plyndre naboens lavendel så vi også kan få duftende skabe og skuffer 🙂

  Kh Karina

 4. Dejlige billeder af dine små, lavender dufter da også fantastisk, så kan godt forstå det ærger dig at den skal klippes ned

  Kh Jane

 5. Uhh… lavendler er fantastiske. Jeg har haven fyldt med dem!!

  Du skal klippe den ned til foråret (når rabarberne begynder at skyde) og bare rolig, den skal nok blive rigtig fin til næste sommer selvom den er blevet klippet 🙂

 6. Ja, klip den ned til april, så eer den flot i løbet af få måneder igen. Og gør det gerne hvert år:-) Hilsen Havearkitekten.

 7. Søde smukke Christina pige med de to lækre unger, du er en haj til det med at tage billeder ikke mindre end fantastisk wauuuuu!!! Tænker virkelig på dig og krydser alt hvad der kan krydses for at resultatet bliver positivt.. Stort kram fra en der stadig tænker jævnligt på dig!!! Sille

 8. Dejligt med lavendler de dufter fantastisk. Men bare lidt sjov info: Det er faktisk ikke blomsten der dufter mest det er bladene men det er nu kønnest med blomsterne inde 🙂 og ja ind til tøjet i skabet og væk er møllenen 🙂 Dejlige billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.