Ventebukser

Jeg sidder og syr ventebukser, som jeg har fået på bestilling. En lækker luksus i Liberty, som så absolut er  en dejlig rund mave og en “pinsevarme” værdig. Hvor bliver den af? Varmen?

og maven?

Mens jeg sidder her og syr løber tankerne lidt af med mig. Jeg bliver simpelthen nød til at lufte dem for jer. I weekenden – hvor jeg var med Marie til Dm i sportsakrobatik, har jeg sidder og kigget stjålent efter en lille nyfødt baby. Ventebukser og baby-knirt rammer mig stadig i maven med et vold-spark.

Jeg skal ikke have flere børn! Men jeg kan stadig få den der fornemmelse i maven – fornemmelsen af at mælken løber til. Tænk engang – skal jeg ikke opleve det igen? Graviditet, fødsel, baby/mor symbiose alt det der, som river forplantningsgenet?

Kender I det? At man i hovedet og fornuften tænker – jo jeg er færdig. Mine 3 børn er nok og dejlige.
Men  at kroppen temmelig modstridende reagerer kraftigt  bare på tanken?

Jeg ryster lige fornemmelserne af mig.. hvis jeg kan…

30 thoughts on “Ventebukser

 1. Kjenner det veldig godt igjen! Har også tre og tenker at det får da holde 😉 Min jormor ga et råd: tenk bare på en av gangen, det er jo ikke nødvendig å sette sluttstrek og forkynne for hele verden at nå er det den siste! Hvem vet egentlig uansett? Jeg likte rådet og følger det. Så når forlk spør om tre er nok svarer jeg ikke…

 2. Tjek, I know the feeling 🙂
  Det er frygteligt! Tænker nope 3 sunde og raske børn er nok, men åh skal lille Emil være ene når de andre drager mod deres far(?) Sku han have én sjæleven at bruge tiden sammen med så det ikke bare er kedelige far og mor….
  Men nej, magter ej heller kvalmen, droppen, indlæggelse osv osv
  Jeg klemmer også sammen….
  kh Libbie

  • Jeg tænker også – kva mit job som specialpædagog – mon ikke vi skal stoppe mens legen er god? Vi har jo tre sunde og raske børn..

   Og dig med en hård graviditet? Jeg forstår dig.

 3. Åh jeg kender det – og hvem kunne ikke drømme om et par lækre ventebukser i de skønne stoffer 🙂

  Jeg har selv “kun” 2 dejlige guldklumper – men mit bækken var ikke glad for sidste omgang og jeg bøvler stadig til tider her 2 år efter sidste omgang – så 3. gang duer bare ikke, men suk hvor ville det være skønt med ny fin stor mave, symbiose og lækker baby – og det trækker i mig hver gang jeg ser sådan et lille nyfødt vidunder, selvom jeg ved at det er slut for mit vedkommende 😉

  Kh Karina

 4. Jeg blir skremt av hvordan det røsker i eggestokkene når jeg ser små babyer. Og når jeg ser gravide kvinner “lengter” jeg etter å gå gravid.
  Jeg har tre barn, men kjenner et stort babybehov nå som minste har blitt 1,5 år. Det er skummelt, jeg kommer til å ende opp med seks barn før jeg er 30 om jeg fortsetter som jeg gjør nå! 🙂

  • Hej Kine – jeg troede heller ikke, at jeg ville have den følelse – især ikke efter 3 børn.. jeg har det nok ligesom dig – jeg har bare ikke alderen med mig længere.

 5. Åh Christina, jeg kender bare SÅ meget den dér følelse!!!
  Vi har fire fantastiske unger og vi skal bestemt ikke have flere – det skulle vi sådan set heller ikke efter nr. tre… men heldigvis kom der lige en dejlig lille ups’er ;)…
  Ja og selvom vi er helt og aldeles enige om at vi ikke skal have flere, så synes jeg det er forfærdeligt at jeg aldrig mere skal opleve det aller mest fantastiske i hele verden – at være gravid, fødslen og endnu en lille guldklump…
  Men man er jo nødt til at stoppe et sted og for vores vedkommende blev det så ved nr fire… Manden har ved hos lægen og fået bundet knuder – men måske vi er så heldige at de en dag springer op 😉
  Kh Tina

  • Når jeg læser alle jeres kommentarer igennem tænker jeg lidt – det er jo mere og mere normalt med stor-børns-familier. Du har 4 børn – det synes jeg jo er vildt…
   Vi er ikke nået dertil at vi har “bundet knuder”, men tanken var der, da vi snakkede beskyttelse.. så skal man virkelig være sikker!

 6. He-he, sådan havde jeg det også efter nr. 3, men var altså ikke færdig før den 4. ankom. Og nu har jeg den der følelse, at jeg ikke skal have flere og det har jeg det godt med. Det hverken rykker i æggestokkene eller noget hver gang jeg ser små.
  Tilgengæld glæder jeg mig til mine bliver så store at de selv skal ha´:). Håber dog lige der går nogle år endnu 🙂

  • Jeg synes altså stadig at det virker voldsomt på mig med 4 børn. Især når jeg læser med hos jer andre.. men når jeg tænker en ekstra med i vores flok er tankerne anderledes..

 7. Oh jo! :)) Det kender jeg godt. Det er en lidt trist fornemmelse. Som om man har mistet noget af sig selv uigenkaldeligt. Det tog lang tid at acceptere synes jeg, specielt fordi en trafikulykke og 5 diskusprolapser blev afgørende for at vi ikke fik barn nr. 3. (Jeg føler mig overordentlig privilegeret over have de 2 vidunderlige børn vi har, og det lyder måske lidt forkælet gerne at ville have haft et mere. Men det er bestemt ikke ment på den måde).
  Uanset hvornår og hvordan man ser i øjnene at babyer er en saga blot, så tror jeg at det vil være hårdt at afslutte den fase i livet.

  • Puha Ulla – godt at du har fået 2 børn.. tænk sig, hvis ulykken skete før? Den fornemmelse af at kroppen skriger efter at få børn ville have været så ulidelig at rumme, hvis du stod i den situation..
   Men for ikke at gøre problemet mindre – så jo jeg forstår din følelse..

 8. Åh sådan har jeg det dagligt. Især den med mælken. Jeg er ikke helt færdig med det børnehejs endnu, men grundet behandlingskrævende stress er jeg nødt til at vente noget tid endnu. Og ind imellem spekulerer jeg på om jeg når det. Men mon ikke de der modergener vil rykke i et eller andet omfang resten af livet? 🙂

 9. På en måde kender jeg det – jeg er en af dem, der ikke bare spytter unger ud, og derfor tog det laaaaaaaang tid at få nummer to – jeg har været igennem fertilitetsbehandling som heldigvis resulterede i min vidunderlige Carla – vi er helt enige om at vi ikke skal have mere end de to sunde og raske vi har, men det gør mig alligevel trist at tænke på at det er slut.

 10. for sulan jo, det er helt enormt som kroppen rykker og spjætter…så er kampen: kroppen vs. tyngdekraft pludselig ikke så vigtig og altafgørende længere. alt er pludselig ok for at få en lille ny, hahaha. simpelthen ufattelig som hjernen mister kontrollen, når hormoner og æggestokke først går igang. så er samfundets meninger og tendenser om “mig og min egen herre- min vilje- jeg kontrollerer det hele osv”- pludselig kommet på dyb vand- vidunderligt, at der stadig er noget så instinktivt og dybdegående i os, som blev skabt for såååå lang tid siden og trodser samfundets tendenser!!! men ok, også fint der er mulighed for beskyttelse, hehe.
  dejlig dag. jeres symodeller og ideer er super flotte- flot arbejde i to.
  kh kirsten

 11. Jeg kunne også snildt klare een til, men det ved jeg også at manden aldrig går med til. Der skulle mere end overtagelse til at få nr. 3… Men ja, ind imellem har jeg det også meget underligt med, at jeg aldrig skal være gravid mere, aldrig føde igen, aldrig opleve de intense første dage med ens nyfødt barn osv osv.

 12. Nu har jeg godt nok kun 1 dreng, Men når man hører at der er nogen der er blevet gravid eller har født, så bliver jeg da lidt misundelig. Det var da en rigtigt dejlig tid med stor mave og et lille nyfødt. Så glæder mig bestemt til jeg skal have en mere.

 13. 🙂 Hvem ville ikk elske at tulle rundt i en liberty kreation fra din hånd..:)
  Og så kender jeg alt til dine tanker – ikke så meget når jeg er sammen med andres små bebser (har jo heldigvis stadig en rimelig bette én;) men når jeg tænker at jeg måske ikke skal være gravid og føde igen…. Det kan jeg ikke helt forlige mig med..;) Men herhjemme er det også et barn ad gangen og så må vi se.. Alle skal kunne ‘følge med’ og have overskud..;)
  Knus

 14. Jeg er i hvert fald ikke færdig med at få børn, så når jeg ruger over næste unge, så skal jeg da bestille nogle lækre Liberty ventebukser.. Sikken luksus..
  Jeg har 3 banditter i forvejen, men jeg er kun 24, så jeg har masser af tid, forhåbentlig..

 15. Jeg synes at det værste er at Rasmus aldrig bliver storebror. Han ville have været den bedste storebror i verden.
  Men så skulle Jannik og jeg altså have mødt hinanden bare ti år tidligere. Nu er jeg simpelthen for gammel og Jannik er blevet “klippet”. Men det trækker altså stadig i æggestokkene…

 16. Jeg må indrømme, at en lille baby får det til at “gibbe” lidt i mig..
  Men så tænker jeg bare på de knap 4 måneder med kolik, som jeg oplevede efter begge to.
  Nej, så skal jeg nok klemme sammen! 🙂

 17. Altså, har du ikke hørt at 4 er det nye sort?
  Så det er bare med at springe med på trenden. Hvis man altså har alderen/evnerne med sig 😉
  Gid jeg havde – suk!

  KH Annika

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.