Bryllups tanker

Jeg sidder og nyder min morgen kaffe. Ida sidder ved siden af mig og spiser sin morgenmad. Alfred er lagt ud for første lur. Idag er det Henrik, der sover længe. Faktisk plejer det at være mig, der luner under dynen, men i dag har jeg taget mig sammen!
Om et par timer skal jeg mødes med et par veninder. Vi skal på cafe og snakke tøse snak – men min plan for dagen er også, at jeg kommer ud og kigger på kjole. 
Kan I huske, at jeg friede d. 24. Februar? Vi har nu fået vores forventninger samstemt og sidst i juni skal vi vies på rådhuset. Ingen af os har særlig meget lyst til at slå det stort op I kirken. Det der er vigtigt for os er, at vi får en dejlig dag sammen med den allernærmeste familie.
Nu hvor tiden nærmer sig, er jeg begyndt at glæde mig ret meget. Jeg ved med sikkerhed, at det ikke bliver særlig romantisk – selve vielsen, men dagen ser jeg meget frem til. 
Det her er dog noget, der er blevet besluttet ret hurtigt. Vi har snakket meget om, hvordan det hele skal foregå. Skal vi holde fest? For alle eller? Da vi havde fået luftet hver vores ønsker, er det blevet ret tydeligt, at det Henrik og jeg har behov for, er bare at være alene sammen. Den sidste tid har været så kaotisk, så tankerne om, at vi efter min næste behandling skal på storbyferie – alene – men sammen, er klart at slå hovedet på sømmet. Vi kan se frem til dage, hvor vi kan hente nærværet ind igen og glædes over, at jeg forhåbenligt er færdig ude af det her sygdomsforløb.
 Lige nu glæder jeg mig bare til det hele. 
Første skridt på vejen er idag. Jeg håber seriøst, at jeg kan finde en fin kjole. Det bliver ikke det store skrud – overhovedet. Det skal bare være en kjole, som vil være særlig for mig på dagen. Mit problem er min størrelse. I sidste uge prøvede jeg 5-6 kjoler – som alle sad for løst på mig. Det skal vise sig senere, om jeg skal sy den selv.
Det kunne jeg egentlig godt. Jeg har allerede tænkt tanken og ved, hvilket snit jeg kan se mig selv I og med hvilke detaljer. Det der bremser mig lidt er, at jeg faktisk hellere vil forkæle mig selv I processen. Det gør jeg ikke for alvor, når jeg sidder med projektet selv.
Jeg håber virkelig, at kjolen findes. Ellers må I gerne komme på banen med input! Hold jer endelig ikke tilbage, hvis I har en kjole i tankerne i str. meget lille (34).

14 thoughts on “Bryllups tanker

 1. Lyder dejligt med sådan et bryllup , her var det lidt sammen stil, dog efterfulgt at en fantastisk havefest 6 mdr sener 🙂 .. Ang. Kjole så ligger der en hyggelig kjole butik på glarmesteren i Svendborg, hun syr selv kjolerne . Er dog lidt i tvivl om det et din stil 😉 fr. Wøldikes kjolesalon. Ønsker alt godt for jer på dagen og i fremtiden 🙂

 2. Hvis du vil blive i traditionen og det med overtroen, som da du friede, så er det vist noget ned at det bringer uheld at sy sin egen kjole;) Malene Birger har lavet nogle smukke enkelte kjoler i råhvid, ellers såjeg en yndig en af mærket Saint tropez, som er små er små i størrelserne og har meget i xs:)

 3. Jannie har ret, det siges, at hvis en brud selv syr sin kjole, vil hun græde ligeså mange tårer i sit ægteskab, som hun har syet sting i kjolen. Og det er da ikke noget at stræbe efter, vel?

  Jeg kan ikke råde dig mht kjolen, jeg er ikke lokalkendt i dit område, men jeg er sikker på, at du finder den helt rigtige kjole!!
  Under alle omstændigheder, så NYD dagen!!!

  Lotte :O)

 4. Hej Christina

  Lyder som et dejligt bryllup, og meget sjovt så skal jeg selv giftes til august under lidt samme forhold, med rådhus og kun nærmeste familie og venner, lille have fest med god mad og forhåbentligt dejligt vejr.

  Kjolen… det er også mit problem/udfordring lige nu, er nemlig også i de mindste størrelser, plus jeg er 1.80 høj så de korte kjoler ser helt vildt korte ud på mig. Jeg vil ikke have lang kjole på med tyl, blonder og masser af pynt, så derfor skal jeg selv (i samarbejde med svigermor) sy denne kjole http://gaevsegine.blogspot.dk/2012/04/min-nye-ven.html, den er ret enkel og et original 50 snit fra vogue. Så hvis du ender med selv og skulle sy så har vogue nogle fine kjole mønstre til mellem 10 og 15$

  Held og lykke med jagten på den rigtige kjole.

  Kh. Maja

 5. Jeg har ikke rigtigt nogle kjoleideer, men måske der er noget at finde på trendsales – de har jo alt, har de ikke?

  Og så vil jeg da lige skyde ind at en vielse på rådhuset sagtens kan være romantisk. Min var i hvert fald, og jeg har sjældent set noget så sødt og yndigt som da vores bedste venner blev viet på rådhuset for en måneds tid siden 🙂

 6. Jeg er viet på rådhuset, og forventede heller ikke den store romantiske oplevelse, men det var det altså alligevel, og jeg fik endda tårer i øjnene, og det gør jeg ellers ALDRIG. Jeg blev meget overrasket over de store, dejlige følelser. Det bliver en stor dag.

 7. Er sikker på det bliver en super dag, lyder som et bryllup lige i min ånd:-).

  Hvad men en Karen Millen kjole? Jeg elsker dem:-)

 8. Ja, Karen Millen laver smukke kreationer !
  …eller også skulle du tage turen til Smilets By og finde butik ‘Sophie’ i latinerkvarteret….-der er et fint udvalg af dejlige festkjoler i alverdens herlige farver og faconer.

  Håber på et foto af dig i den kjole, det blir:)

  KH

 9. Er også gift på rådhuset. Københavns kæmpe rådhus. Men de var rigtig gode til at gøre det intimt, personligt og hyggeligt selvom vi sad i kø..

 10. Jeg blev gift på rådhuset og blev meget positivt overrasket over, hvor rituelt og højtideligt det faktisk var. Det var kort, men godt og personalet virkede så søde og glade. Det føltes ikke som om man var et nummer i rækken. Håber at I vil opleve det samme 🙂

  For mig som ikke-troende er der så også det i det, at romantikken ryger lidt i kirken, hvor Gud pludselig er en del af ægteskabet og har æren for kærligheden 😉

  Håber at I får et fantastisk rådhusbryllup med Jeres allernærmeste!

  Kh. Mirjam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.