Rabarbersaft

Jeg har det sådan med farver – nogle farver er bare fantastiske. Denne her knald-røde friske rabarbersaft er en fryd for mit øje. Den oser af sommer og sødme.

I går tømte jeg vores rabarberstaude for de nye friske skud. Det er første høst og allerede nu er jeg ærgerlig over, at vi ikke har et større rabarberbed. Den portion rabarber jeg fik samlet sammen var stor nok til at lave en 1 l. saft – det rækker desværre ikke ret langt herhjemme.
Det smager simpelthen så godt.

Står  I med en masse rabarber, så skal I prøve saften af.

1,5 kg rabarber
1 l. vand
500 g. rørsukker
korn fra 1 vanilliestang
Vask og skær rabarberne i små stænger
Kog dem møre med vand og sukker (ca. 20-30 min)
Sigt rabarberne gennem et klæde og hæld saften i rene/skoldede flasker.
Du kan tilsætte 1 tsk. fuld atamon til saften så den holder lidt længere,
men jeg vil garantere dig, at det ikke er nødvendigt!
Pulpen der bliver tilbage gemmer jeg i rene glas og bruger den som lidt sødt på en ostemad. Eller som bund i et glas yoghurt med müsli.
Intet går til spilde og det er rene lækkerier.
Jeg har sat min far på opgaven, at finde en ekstra rabarber-knold til vores bed. Han siger de gror som ukrudt? Hos os gror de for langsomt til at kunne følge med i vores rabarber-behov.

21 thoughts on “Rabarbersaft

 1. Nøøøøj, det ser lækkert ud! Jeg må ud og ribbe mit rabarberbed :0) Det ligner til forveksling min hyldeblomst/jordbær drik, som også smager himmelsk :0)

 2. Mine rabarber groede heller ikke som ukrudt. Det hjalp da jeg opdagede, at manden konsekvent kørte over dem med plænetraktoren ;o)

 3. Mmm.. min mor laver også altid rabarbersaft.. Og der bliver lavet nok til fryseren. Det er nemlig bare den smukkeste farve det har 🙂

 4. Nøj det ser lækkert ud! Jeg har netop fået virkelig mange rabarber, og efter både at have lavet kompot og kage skulle jeg finde på noget at bruge de resterende på. Så din opskrift kom som sendt fra himmelen. Saften er allerede sat over at koge – håber den bliver lige så god som den dufter!

 5. Fantastisk – har så mange rabarber at jeg ikke aner hvordan jeg skal få dem brugt – så denne opskrift er jo genial – 1000 tak – glæder mig allerede til at komme i gang 🙂

  Kh Karina

 6. Mums hvor lækkert.
  Jeg må straks igang.
  Jeg har en kæmpe rabarber så du kan sagtens få af mig hvis det er. Den har sågar kastet nogle frø et stykke væk så der er pludselig også rabarber i bedet med brombærbusken.

  Saft er = med sommer

 7. Uhhmm hvor ser det lækkert ud C! Elsker også rabarbersaft…
  Har været på planteskole for at købe en ekstra plante til haven – nu har vi tre. Håber de giver rigtig godt, for vil nødig købe flere. De er nemlig ret dyre, synes jeg.

  God jagt til din far – håber han finder en af dem der gror som ukrudt. 🙂

  Kram

 8. Uhm, rabarbersaft er skønt. Her er pulpen dog det bedste. Jeg rører det med kanel. Det får ganske almindelige frikadeller til at smage himmelsk.
  Hilsen Merete

 9. uhmmm jeg ÆLSKER rabarber og er ved at anlægge et to meter langt rabarberbed. Har indtil videre kun 1 rabarber-planter, men senere i dag skal jeg hente 3 planter hos en veninde….og det er jordbær-rabarber-planter.

 10. Ej hvor lækkert 🙂 det er jo lige netop den opskrift jeg står og mangler, har fundet rabarber i baghaven og elsker også rabarbersaft, men aner ikke hvordan man laver det, så tusind tak for det 🙂 Og billedet er fantastisk, de farver bliver man bare glad af 🙂

 11. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  – Elin, Findeopskrifter.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.