Jersy og noget om perfektionisme


Jeg har de sidste par dage arbejdet på endnu en buksedragt i jersy ud fra et mønster fra Burda Style blad nr. 4/2012. Der er ingen tvivl om, at jeg stortrives i faste stoffer. Strækstof kræver lidt mere kontrol og tungen lige i munden. Jeg havde en forestilling om, at en buksedragt i viscose jersy ville være behagelig at have på her i sommerperioden. Så jeg havde ingen betænkligheder, da jeg faldt for det prikkede stof her.
Dragten er færdig. Den er lige som jeg forestillede mig. Let og rar at have på. Men hold kæft jeg er glad for, at jeg har min overlocker. Der er nogle steder på mønstret, som ville have været umulige at komme omkring, hvis jeg ikke med lidt kreativ tænkning og min overlocker kunne gennemskue “hvordan”.
Jersy kontra løbegange og linninger der skal være pæne på bagsiden? Kan I se det for jer? Eller er jeg den eneste der er ved at kløjs i udfordringen? 
Jeg har virkelig været på prøve. Jeg har det sådan, at jeg kan blive ved indtil det er godt nok på vrangen. Selvom det er noget, jeg selv skal gå med, så kan jeg ikke klare, at det er ujævnt indeni også. Jersy, pænt foldet linning og jeg var i ren kamp inde på systuen.
Jeg elsker jersy – både til mig selv og til små kjoler til pigerne. Jeg vil så gerne lære at sy i jersy, så det ligger lige til højrebenet, som når jeg syr i faste stoffer. 
Kender I det? 
Den der fornemmelse af, “det her er jeg ikke så god til, hvordan lærer jeg det?”. Jeg kan blive helt ihærdig, når jeg får den følelse i kroppen. Jeg ved godt, at jeg ikke mestre det hele. Langt fra. Men det her sidder jeg alt for længe med, før jeg er tilfreds. (Line – skal du ikke overveje en jersy workshop?)

Dragten er som sagt færdig. Den er også pæn på vrangen, men det har været en udfordring. Ind i mellem kan jeg godt blive lidt træt af min perfektionisme. 
Jeg viser jer dragten snart.

9 thoughts on “Jersy og noget om perfektionisme

  • Camilla – det er ikke lyv når jeg siger, at det her bare ikke er min kompetence.. Tror jeg har brugt uendelige timer på at få det ordenligt.

 1. Det ser lovende ud! Din force må absolut være god sans for detaljen, flot håndværk og en stor tålmodighed.

  Da jeg som barn/ung syede med min mor (eller mest bare kiggede på) så var jeg ved at blive vanvittig af alle de keeedelige processer med opmåling, strygning osv. og svor at dét gad jeg ikke. Så derfor overraskede det også mig at jeg simpelthen ikke kan lave short-cuts for jeg bliver bare ikke glad for tingene hvis de ikke er noget nær perfekte. Og da jeg ikke syr perfekt så må jeg jo bare være gode venner med opsprætteren og væbne mig med stor tålmodighed selvom det kan være svært.

  Flash endelig buksedragten. Den vil jeg gerne se! 🙂

 2. Inden jeg fik arbejde som designer arbejdede jeg halvandet år som modelsyerske/konstruktør ved et sportstøjsfirma, så jeg har virkelig lært at sy i strækstof- og det ER sværere end fast stof- også at lave mønstre til. Men når færst taget ligger i fingrene er det lige til at gå til. Man skal være lidt mere forsigtig med at rykke i jersey, nå man syer. Knus Heidi

 3. Jeg siger bare – rigtig god fornøjelse! Håber resultat er meget bedre end du havde turdet forestille dig, efter alt det makværk:)

  Det kan være jeg ska kigge lidt i burda-bladene.. Altid godt med ny inspiration:)

 4. Kæmpe stort skulderklap herfra – BRAVO siger jeg bare! Jeg har lige makket med en lille bluse til Andrea. Udfordringen blev for alvor kanterne. Nu ved jeg, hvorfor Ej Sikke Lej syr dem på, inden de syr ærmerne sammen…
  På stof 2000´s side på Facebook er der også lige en klapsalve til dig (og lidt andre?) med Maries holds geniale dragter.
  Jeg tror, alt/det meste kan læres, når man har vilje og tålmodighed – så du er der snart.
  Kram herfra.

 5. Jeg er også ret vild med jersey og vil rigtig gerne lære at sy i det. Min udfordring ligger i at lægge noget op i stoffet, f.eks. nederdele og bukser. Jeg synes det er så svært at undgå at det ikke bliver strukket og bølger frem og tilbage.
  Jeg ser frem til at se dit resultat.

 6. Nøj, hvor glæder jeg mig til at se den dragt! Forestiller mig den er helt fantastisk… Men når det er dig der har syet, kan det jo nærmest også kun blive fantastisk. Din finish er bare SÅ lækker!

  Kram

 7. Jeg er lige nu også igang med at sy en bukse dragt i samme slags stof. Linningen volder mig store problemer og på dit billede ser det ud til at du har lavet den rigtig flot.. Glæder mig til at se fler billeder af dragten. Super flot stof

  Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.