Helt igennem naturlig? en uge med tanker

… jeg prøver i hvertfald

Denne uge har været ufattelig tvetydig for mig. Jeg har kæmpet med humøret og tankerne om dét at være så henlagt med en kræftsygdom. Tankerne om, at jeg skal leve med den her “identitet” i lang tid, tankerne om “hvornår mon jeg er HELT tilbage på job?”, tankerne om hvor mange behandlinger mere, jeg mon skal igennem? – kører rundt i hovedet på mig i denne tid og jeg har det svært ved at holde mit mod oppe, faktisk.

Dog synes jeg alligevel, at der har været mange lyspunkter, der har givet mig et skulderklap, et strøg over kinden, et kram og et smil på læben.
Der er så ambivalent at skulle forholde sig til sine mismodige tanker, når der samtidigt er så meget der gør mig glad? Kan I forstå mig?

Jeg har ladet mig fortælle, at det er helt normalt at have bekymrende tanker, når man lever med en kræftsygdom. Det jeg blot tænker er issuet, der ind i mellem dræner mig, er at jeg ikke ved, om jeg er “raskmeldt” til oktober eller om jeg rent faktisk skal have en 3. behandling i marts. Jeg synes faktisk selv, at jeg er blevet sej af det her. Jeg synes også, at jeg klarer den her periode i mit liv flot. Jeg har ændret mit syn på mange ting, men tankerne slår knudrer for mig, når jeg ind i mellem erkender, at behandlingen kan trække ud. Det gør den forhåbenligt ikke. Jeg tager behandlingen i september – og så sparker jeg sgu det lort af h til!

Midt i mine tanker, så ER der faktisk noget, der får mig til at se anderledes på livet. Både på den mere ydre måde, men også på, hvordan jeg reelt lever mit liv. Jeg har ofte hørt folk sige, at man ændrer sig med en livstruende sygdom. Jeg tror faktisk, at de har ret.

Billederne
#1 – en pause efter arbejde inden jeg skulle hente børn. Jeg nød egentlig bare at sidde der og lade rod være rod. Jeg synes ofte, at vi fiser rundt konstant for at få vores hjem til at se ordenligt ud. Den sidste tid har det være så meget ok, at lade legetøjet flyde og give (mig) vasketøjet lov blive hængende på snoren et par dage ekstra.

#2 – Forkælelse!
Jeg tænker rigtig meget over, hvad jeg smører på kroppen og i ansigtet. De gamle produkter som Biotherm og Clinigue, som jeg ofte svor til, har jeg efterhånden skiftet ud med Dr. Hauschka. Det er et mærke, som spiller ret godt sammen med min sarte hud. Jeg er ikke typen, der går med ret meget make-up. Jeg ser helt forkert ud, hvis jeg får for meget på. Hvor meget for meget ser ud, er individuelt, men jeg er nok den naturlige type. Jeg ser forkert og træt ud, uden mascara, og når jeg en sjældengang skal have lidt ekstra på, bliver det rouge og øjenskygge. Her i år er jeg blevet ret vild med lidt farve på læberne. Faktisk vil mine veninder nok sige, at jeg er blevet modig. Jeg har i Rawmakeup fået en Dr. Hauschka lipgloss i en sart cherry farve. Den kan anes og giver lidt kant. Rouge i rosa samt en rensemælk fra Dr. Hauschka blev det også til.
Det skal så lige siges, inden jeg sender jer videre til Rawmakeup, at der er op til 25% rabat på deres helt igennem naturlige produkter.

#3 – Ida fuldstændig opslugt med at hjælpe med salaten.

Hvorfor “helt igennem naturlig”?
Ind i mellem, når jeg er ved at kaste op over det “lort” (tanker), jeg smider ud på bloggen, så prøver jeg på, at minde mig selv om, hvad udgangspunktet for min blog er. Nemlig at være så naturlig som overhovedet muligt. Bloggen er mit frirum, med det ynk og ærlighed, den er fyldt med. Forleden dag, blev jeg interviewet til Økobarn.dk. Da jeg svarede på de spørgsmål jeg blev stillet, blev det tydeligt for mig, hvor meget bloggen og jer derude giver mig. Tak!
Hvis I vil læse interviewet, så klik her.

12 thoughts on “Helt igennem naturlig? en uge med tanker

 1. Jeg kan SAGTENS forstå dig, ikke mindst fordi du er så god til at beskrive det, at man nærmeste kan mærke det helt inderst inde. Det må være forbistret hårdt, forbistret ambivalent.

  Selvfølgelig forandrer man sig når man bliver truet på livet, det bliver jo satans tydeligt hvad det hele faktisk handler om! Jeg forsøger ofte at anskue livet på den måde, så godt man nu kan uden rent faktisk selv at være i situationen, men jeg synes det giver et godt billede på hvilke ting der er vigtige og hvilke man godt kan droppe at stresse over.

  Tusind kram og tanker, jeg synes du er SÅ sej!

 2. Jeg kan også sagtens forstå dig. Du og din familie gennemlever det, vi alle frygter.

  Du er meget naturlig og let at tale med. Jeg er stadig så glad og taknemmelig for at have mødt dig og lært dig at kende.
  Skulderklap og mange tanker til dig.

 3. Overskriften for indlægget siger jo det hele. Helt igennem naturligt! Forandring er naturligt i de lidt mere “trælse” faser, som et sygdomsforløb.
  Dejligt med link til de fine makeup produkter – her kredser mine tanker selv meget.
  Dejlig lørdag til dig.

 4. Vi er altid i processer – igangværende som menneske. Og det er klart, at det du står i, ikke bare kan sluges på en gang. Det forandrer, men ikke bare vupti. Det tager tid at erkende, at man skal leve med det nye som en del af sit liv – og ikke som noget der rumsterer ved siden af. Det er tydeligt at læse, at du er i fuld gang med at lære at leve i det. Det positive og det negative i en og samme kasse.
  Alt for svært, men hvor er du sej.
  Og hvor er det dejligt at følge dig – uanset hvad du skriver om, fornemmer man, hvilket menneske du er. Nemlig meget menneskelig og naturlig.
  Bøjer mig i støvet!

 5. “Kys det nu, det satans liv!” Det er det, du gør og du er simpelthen for sej. Beundrer din styrke og dit overskud i sådan en svær tid.

 6. Du er bare stærk Christina, dejligt at du er blevet opmærksom på at forkæle dig selv, du kan ikke forkæle dig selv nok, dejlige sandaler du har der.
  God Lørdag aften.

 7. Hvor er det nogle skønne billeder du har fået taget af ungerne på det seneste, og dejlig, dejlig stemning. Jeg synes du er så modig at du deler, og fantastisk sej, og jeg er glad for at må læse med på dine reflektioner, tak. Hvor er det fedt at du tager dig tiden til at komme lidt ned i gear, inden du henter ungerne hjem, for det er lige der, man mærker sig selv igen, jeg øver mig også i at blive bedre til at nyde de rolige øjeblikke, fremfor at bruge dem på oprydning og tøjvask, bare en gang i mellem..

 8. Kjære Christina! Jeg forstår deg så veldig bra. Jeg skal selv ha min siste cellegift på tirsdag før jeg opereres i juni, og hele juli går med til stråling. Jeg ble så glad da jeg fant bloggen din og hvor dine beskrivelser er så like mine egne tanker og opplevelser av å være kreftsyk. Takk!

 9. Hold da op – sikke en kamp du er midt i…med den refleksion over livet vil jeg mene oddsne for at “tyre”-kræften af h…til må være de største.

  Jeg giver dig iøvrigt ret – når man lever med noget man ikke selv er herre over, så sker der noget med opfattelsen af værdi.

  Nu har jeg ikke fulgt med herinde så længe, men ville lige sige dig tak for at dele med os.

 10. Et indlæg jeg ikke kan undgå at blive rørt på mange måder af. Og selvom vi to er fremmede for hinanden, føler jeg mig tæt på dig, mens jeg læser. Jeg føler med dig, med dine tanker, bekymringer og indstilling til livet. Du er meget meget sej, en inspiration for mig og sikkert mange andre. Klarheden over det vigtige i livet er en gave, omend den kommer i en ødelæggende pakke (hvilket jo er alt for nemt for mig at sige, I know) Jeg sender dig en masse positive tanker og håber alt godt for dig – for dagen lige nu og for fremtiden!
  Kærlig hilsen, Sidsel.

 11. Christina første gang jeg læste din blog var det fordi jeg søgte på liberty. Jeg blev hængende, fordi jeg fornemmer dig. Og helt ærligt så synes jeg pænheden er kedelig, men du har en rå kant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.