Selvbillede

Jeg har haft en dag, hvor jeg er blevet slået ud over pludselig at skulle se mig selv i et andet lys. Der er situationer, hvor man selv vælger, at se anderledes på tingene, og der er stunder der blæser en af pinden.

Min pind flækkede for et par timer siden – og den er umulig at reparere. Jeg er på udkik efter en ny. Så sig til, hvis du ser en, der er stærk nok!

Jeg har for et par uger siden meldt mig ind i Fitness World og har været afsted til holdtræning og squas nogle gange. Jeg kommer afsted og det er fedt at få rørt mig lidt igen. Tidligere har jeg brugt meget tid på at holde mig i form, men efter Ida´s fødsel er jeg ikke rigtig kommet igang igen. Min veninde fik mig overtalt og jeg har det faktisk ret godt med at komme afsted. Det giver mig en vis tilfredsstillelse og energi bagefter. Selvom at det er hårdt efter 4 år.

Men… det skal der jo komme ikke? Et men?

Idag svedte jeg godt igennem på en time Mave/Balle/Lår. Mine muskler er reduceret til et minus volume niveau og det gør hammer nas at træne med vægtstænger og lave de 1000 gentagelser i squat.

Da vi på opfordring fik besked af instruktøren om at kigge os i spejlet og se, om vi havde de rette holdninger, så jeg jo ikke bare en holdning, jeg så også pludselig mig i en helt skæv kontekst. Og som timen skred frem blev det hele rent til grin for mig.

For det første – mit outfit var helt skævt. Jeg havde fundet mit gamle træningstøj frem. Det jeg også brugte i 1998, da min træning var på konkurrence niveau. Mine hotpants – et par Nike shorts, var bare totalt skævt smurt på min underkrop, i sammenligning med de andre piger på holdet. Jeg har slet ikke fuldt med moden på sportsområdet i meget lang tid – nu træner pigerne primært i lange løbebukser og løse bluser. Jeg stod dér med mine korte shorts, som rullede sig op om mine slappe lår, så folden inden den store lårmuskel blev blottet. I linningen blev mit maveskind delt i to. Jeg døjer ikke med ekstra kilo, men mit maveskind skjuler ikke, at jeg har været igennem tre graviditeter. Det var tydeligt at se, at min undertrøje havde nogle meget vulkede folder, som IKKE skyldtes at den var kastet i tasken.
Det er hvad det er. Jeg har ingen problemer med at være lidt gammeldags i påklædningen – men fornemmelsen af, at jeg slet ikke er så fit længere kom lidt bag på mig.

Jeg ser mig stadig som 20 år, stærk og spændstig. Eller gjorde. Pludselig går det faktisk op for mig, at jeg bør se mig selv i et andet perspektiv end det selvbillede jeg har i mit hoved. Der står jeg med flad røv, flade teposer og slapt maveskind. Ydermere må jeg reducere gevaldigt i intensitetniveauet, når vi skal lave skihop, for at undgå at sjattisse i mine bukser.

Pludselig blev jeg blufærdig og pinlig over mig selv. Timen skulle bare overståes!

Så kommer jeg hjem og det første Marie spørger mig om er; Moar, er du træt?


SUK


God så – nu sidder jeg så her i stolen og skriver om, at jeg har været røv elendig med mine knibeøvleser, at jeg ikke kan lave sprællemandshop uden at tisse i bukserne, at jeg rent faktisk har et skidt selvbillede og at jeg faktisk bør elske min krop, som den er nu, selvom at tyngdekraften tilsyneladende har taget magten over diverse kropsdele. Ind i mellem joker vi over, at brysterne er fladet sammen efter flere ammeperioder. Men når jeg skal være ærlig, så bliver jeg også lidt ked af, at se mig selv i det lys.

Måske skal jeg bare elske den jeg er nu – Mor til 3, kvinde der har givet liv og ellers bare acceptere, at jeg er tættere på de 40 end de 30?

Mit delmål er i første omgang at udfordre min veninde (også mor til 3) i sprællemandshop.

48 thoughts on “Selvbillede

 1. Hvor er jeg glad for at høre (selvfølgelig træls for dig) at der er andre end mig som virkelig skal koncentrere sig om ikke at sjattisse i bukserne under kæmpe hop, og jeg har endda ikke født, er bare kommet total ud af form. Jeg troede jeg var helt alene i verden med det, tak for din åbenhed!

  • Jeg snakkede med instruktøren efter timen om problemet – hun sagde at uanset fødsler eller ej, så bliver man slap med tiden.. så knib uanset om du finder grund til det eller ej.. griner..siger jeg som er røv elendig til det.

 2. Ydermere må jeg reducere gevaldigt i intensitetniveauet, når vi skal lave skihop, for at undgå at sjattisse i mine bukser.

  undskyld, men jeg kom simpelhen sådanne til at grine, måtte selv lige knibe sammen et øjeblik.

 3. Ih Christina, husker jeg helt forkert, havde du ikke lavet sådan et skilt i krympeplast til bilen, noget med at huske knibeøvelser?
  Nå spøg til side, her har jeg heller ikke været så flittig med de der knibeøvelserne, suk!

  Jeg kender godt det der med at billedet af mig selv ser anderledes ud inde i mit hoved end i spejlet! Men hey, flot du er igang med at træne igen, du gør jo noget for at de to billeder af dig selv måske kommer lidt tættere på hinanden!

  • Jo jeg har stadig krympeplast mærket hængende i bilen.. det er blot blevet til endnu en dims der flyder.. jeg ser den ikke længere..

   Jeg nyder at træne igen.. det gør godt for psyken.

 4. Jeg tror alle, der læser med på indlægget sidder og laver knibeøvelser nu;)))

  Jeg ved præcis, hvad du mener! Jeg tænker også, at jeg burde være voksen nok til at forstå og acceptere og ligefrem favne i begejstring den krop som 3 fødsler og ‘tidens tand’ har efterladt mig med. Men jeg er jo ikke tæt på at være 34 indeni!!! Indeni er jeg stadig i tyverne med en stram pariser! Og jeg er altså ikke i stand til at være den samme voksne, der både kan joke om og samtidigt elske den krop her. Jeg synes den er en flabet forræder og jeg kan ikke forestille mig, at jeg skulle holde op med at ligge i krig med den. Æv:/ Den kommer jo ikke til at gå den modsatte vej, den tyngdekraft dér. Nå, så er det måske som alle de ‘rigtigt voksne’ siger, at det er det indre det kommer an på? Det kan jeg slet ikke magte at forholde mig til….Jeg er altså så forfængelig endnu, at jeg ikke er nået til den voksne erkendelse, der måske ville klæde mig bedre….

  KRAM med hængep*****, rynker og deller herfra;)) Vi ses snart!

  • Åhh Lis – hvor jeg ved hvad du mener.. jeg kan godt fornemme forræderiet. Især når ballerne dasker omkring når der er for meget tempo på.. Den stramme mås er sgu svær at se, men den skal komme igen.. ! For jeg har det ligesom dig.. jeg bliver ikke voksen på det område.. men om igen – jeg mindes faktisk en gammel dame, som jeg synes var umådelig smuk med rynkerne, de runde former etc.. og det var klart hendes udstråling der gjorde udslaget… selvom at det lyder så kliche agtigt.. “skønhed kommer indefra” ….

 5. Åh, hvor er du dejlig Christina! Og jeg synes jo altså, at du er smuk. Virkelig smuk. Ja, det synes jeg altså. Kram til dig og tak for dine ærlige ord.

  • Kære AB – du er så fantastisk.. når du engang gemmer søren væk, så må vi to finde sammen.. Henrik synes også at jeg er smuk, men han griner ind i mellem af mig, når jeg tager min bh af mens han står ved siden af mig på badeværelset..

 6. Smukke Christina
  Jeg håber du en dag samler alle disse personlige blogindlæg i en bog, vil læse igen og igen, grine græde og glædes over hvor skønt livet er.
  Jeg er fitnessinstruktør i FW, Aarhus, jeg genkender “dig” på mit hold, kvinden der har styrke, der rummer meget mere end at gå op i at se godt ud i det nyeste sportsoutfit, kvinden der gør det for sig selv og ikke for andre, kvinden der tør se sit eget spejlbillede og være stolt.

  • Kære Jannie – jeg ville elske at udgive mine indlæg.. jeg tænker bare, at mine personlige indlæg jo er i øst og vest.. gider folk læse det? Om ikke andet for min egen skyld… (ungerne kunne få hver sin)

 7. Tak for din ærlige beskrivelse, Christina!

  Vi ser nok vores arrede slidte krop, men tænk på, hvad den har skænket os….. 😉

  Kh Christina, der også sjattisser ved trampolinhop

  • 😉 Trampolinen kan jeg godt hoppe på… med mindre jeg slår mig løs for alvor.. måske det er testen? At hoppe lidt og klemme samtidigt? Må det være god træning?

 8. Kender det alt, alt for godt. Da jeg stoppede med at amme overvejede jeg sågar at købe en mælkepumpe, for bare i det mindste at kunne holde brysterne ‘ved lige’…Jeg er slet ikke nået til accept, men accept ville i mine øjne være lig med at blive ligeglad, jeg vil kæmpe og stadig sætte mål for at få røven lidt højere og rundere igen, maven lidt strammere osv. for når jeg ved jeg gør noget så har jeg det bedst. Tak for et godt og ærligt indlæg.

  • Vibstjert – det er jo det det handler om, at gøre noget godt for sig selv.. jeg har det ikke godt, når røven hænger.. sådan er det bare.. … derfor jeg også er startet på træning igen.

 9. Kort efter min fødsel nr. 2 eller 3 var jeg i Bilka og handle – der stod en smart sælger med et sjippetov!! Den som kunne få flest sjip vandt et eller andet…. Jeg meldte mig frisk og sjippede og sjippede og…. stoppede ( helt af mig selv!!) …hvorefter jeg satte mig ud i bilen og ventede på de andre. Gæt selv hvorfor :”(
  Man skal ikke hoppe på et hårdt klinkegulv hvis man ikke har styr på underlivet…

  : )

  • Ej hvor må det have været pinligt.. puha – en oplevelse.. Det er jo egentlig også lidt pinligt ikke at sjippe færdig ikke, fordi man ved, at man godt kan.. kan godt forstå at det ikke lige er en oplevelse du glemmer.. tak fordi du delte.. 🙂

 10. At se dig selv i det selvbillede du hele tiden har set, nemlig som en tyveårig er det eneste du skal gøre Christina, ingen er ældre end de føler sig, så på langt sigt vil det gavne dig gevaldigt og når du har de tanker skal du bare finde følelsen frem også, tænker og føler du dig yngre end du er vil du også fremstå sådan i dine omgivelsers øjne.
  Med hensyn til modepåklædning løber tiden jo bare stærkt, men ærligt talt, er tøjet så vigtigt, det er følelsen over at gøre noget godt for dig selv fysisk og mentalt og ikke i hvilken påklædning det foregår i, lad være med at købe dig fattig for at ligne dine omgivelser, vær dig selv, det er du den bedste til.
  God Torsdag.

 11. Jeg kender som så mange andre, meget vel dine tanker.. man ser sig selv som ung spændstig, men når man ser sig selv i spejlet er det en anden der kigger ud.. man prøver godt nok at ignorere hende, men hun bliver ved med at dukkke op.
  Med fare for at dette blive en alt for rosende kommentar vil jeg dog sige, jeg håber at jeg er bare næsten lige så smuk som dig, når jeg til sommer bare har født nr. 2! Dit selvbillede ændrer sig ikke af den grund, men i det mindste ved du at verden synes du er smuk:-)

  1000 kram

 12. Kære Christina,

  Uha den beskrivelse rammer også mig. Og jeg har endda kun lagt krop til to gravidieter. Kender det alt for godt. Men du er i det mindste så sej at du kommer ud af døren og får gjort noget ved det. Måske man skulle starte i det små og være med på en sprællemabdsudfordring? 🙂

  God torsdag.

  Kh Stine

 13. Jeg tror, at vi er rigtig mange, der har fået sådan et ufrivilligt wake-up call, hvor spejlbilledet slet ikke harmonerer med selvbilledet.

  Selv har jeg i lang tid ikke kunne forstå, hvorfor jeg pludselig var blevet så røv-dårlig til, at lægge min øjenmake-up…den kan slet ikke ses som før i tiden. Erkendelsen om, at det var slappe øjenlåg, ramte mig som en forhammer. WTF? Sådan var det da ikke igår?

  Og hvor jeg før bare købte det tøj, som jeg havde lyst til, må jeg nu tænke lidt mere over det. Tiden med stramme kjoler, er altså bare slut. Som Lis siger, så er kroppen sgu en forræder! 😉

 14. Åh hvor jeg kender det…. Men et super tip som jeg selv opdagede ved en tilfældighed, fordi den bare lige var der en dag jeg skulle syg og jeg ikke gad hente en stol er : sid på en af de store fitnessbolde når du syer på maskine – uden træning (for man tænker jo ikke over det når man syer) så er mit underliv ENDELIG kommet i form efter mine 2 fødsler, og både mave og lår er også blevet pænere både at se og føle på 😉 jeg kan også stadig sjattisse hvis jeg VIRKELIG skal tisse, men hop osv er nu velkommen igen, og som bonus, ja så er manden jo heller ikke ked af den virkning et stærkt underliv har på andre tidspunkter i et parforhold 😀
  Ikke at den øvrige træning skal droppes, men bolden er genial, jeg bruger nu aldrig andet når jeg syer- det kræver måske lidt tilvending i starten, men det er bare til at grine af 😉

  Kh Karina

 15. Hvis du vil være blid og smuk, så skal du drikke morgendug, spise aftenrøde og drysse stjerner i dit hår og gnide dine tynde lår med måneskin og fløde. Men vil du være vild og varm med hængerøv og fuld af narrestreger, så skal du kigge i et spejl og elske alle dine fejl og være som du plejer..

  Og velkommen i klubben af os, der inden i er 20, selvom dåbsattesten er gulnet af tiden!!
  Lotte :O)

 16. Altså, det med at komme på træningstøjsmoden er nemt nok, men det andet…

  Det er sejt at du midt i sygdom klør på, og det giver faktisk mig helt dårlig samvittighed. Jeg har også altid været en der kom afsted til træning, men siden jeg fik Agnes har det stået sløjt til. Og hvis det kan hjælpe noget så har jeg stort set ikke købt undertøj til mig selv efter graviditeterne fordi mit selvbillede slet ikke matcher med hvordan attributterne nu ser ud. Så i min verden er jeg stadig sporty og med ungpigebryster (denial denial).

  I øvrigt, det er så befriende at du spot on siger det som vi andre også oplever.

 17. Personligt synes jeg nu at det er meget smukkere med en krop man kan se har oplevet noget, en krop med personlighed, i stedet for silikonebryster of diverse botoxfyld, som man ser i tv…. vær dig selv, din personlighed, åbenhed og ærlighed omkring dig selv, er megacharmerende og er sikker på at selvom dit selvbillede af dit ydre ikke lever op til det ønskede, så er det nok ikke så slemt, det er bare ikke som ønsket…. det gode ved det er at man stadig er elsket for den man er, det får man da bekræftet, når manden siger ja til dit frieri… Så igang med knibeøvelserne, eller endnu bedre, gi den gas i sengen, for orgasmer er god træning for underlivet… meget mere effektive end kedelige knibeøvelser… 😉 go for it… i mine øjne er du en superwoman med alt det du har klaret og det er megasexet.. meget mere sexet end en 20årig krop… 🙂

 18. fandme et godt og ærligt indlæg, tak fordi du deler, og fordi du lige prikker til de fleste af os jo egentlig går og tænker…. Og minder os om, at det nok egentlig er OK at have født børn, givet liv og IKKE ligner en på 20 mere….

  • Jammen Louise, det er da OK – selvom at vi ikke vil være ved det.. jeg vil jo bare have at min kæreste synes at jeg er ligeså smuk og lækker som altid…

 19. hahahahahaha fed humor- du skriver genialt. Tusind tak for godt morgengrin. Jeps, jeg kender det, og jeg er ikke klar til at acceptere min fødekrop, men holder krampagtig fast i mit indre billede, som er ved at være nogle år tilbage inden tyngdekraften og knibeøvelser indtog min krop!!!
  Go for it! Jeg hopper med på sprællemændsvognen!
  god dag Christina

  • Jeg ved godt, at det er lidt direkte.. heldigvis ved jeg jo også, at jeg ikke bliver helt til grin og at jeg ikke er alene om det her.. Vi bør lave et fælles knibe blogtræf..

 20. Kære Christina
  Tusind tak for nogle ærlige og befriende ord. Du er en kilde til inspiration og jeg er meget imponeret over alt hvad du kan og gør – og ikke mindst at du gør det du sætter dig for at gøre. Du skal vide at jeg har tænkt meget på/med dig i forbindelse med din sygdom. Stor respekt fra Anita (mig med libertynderdelen som skulle til København, som sad på mig under næsten hele graviditeten)

 21. Jeg elsker din ærlighed, og du er lagt fra alene om at have ting der halter bagud. Selv har jeg sjældent undertøj på der matcher i over og underdel fordi jeg tager det første det bedste i skuffen… Og det kan sgu ikke være særligt motiverende for ham jeg deler seng med (sorry)

 22. Kan se det for mig, og nikker genkendende. Og vi bliver nødt til at tage pis på det, ligesom du gør, og så ellers prøve at holde os en smule i form, for det er sundt og vi lever længere. Tager også lige et par sprællemandshop så på vej videre i hverdagen

 23. Hehe… åh hvor kan du altså bare ramme plet – men det med slapt maveskind vil jeg lige sætte lidt i perspektiv….
  Jeg har også født 3 børn – OG TABT 55kg….
  Dvs jeg har så slapt maveskind at der stikker en stor flap ud af hver ben i trusserne – GLEM ALT OM EN TUR I SVØMMEHALLEN selv om ungerne igen og igen tigger om det :-/
  Jeg skulle jo være stolt af at have tabt 55kg… men følelsen af skønhed følger desværre ikke med.
  🙂

 24. Alt det I andre har skrevet – og top det så med et fuldstændigt upassende crush på en tyveårig…som dermed er tyve år yngre end mig.
  Resultatet er vist nødt til at være en fyrre-års krise!

 25. Kjære Christina. Det er helt fantastisk hvor godt du gjenforteller din “sporty”opplevelse med oss. Jeg har selv hatt en tung dag i dag, men føler meg som ny etter å ha lest din skildring av denne timen i trenings studio.
  Egentlig skulle den ha vært delt med HELE verden, for garantert ALLE føler det presist som deg, og tror at alle de andre er både strammere her og der, og berger seg igjennom trenings økter uten lekkasjer etc. Det gjodre i allefall super godt å få grine godt av dine detaljerte beskrivelser av “Husk å se deg selv i speilet” 😀
  Jeg deler Michaels filosofi,at man er ikke eldre enn man føler seg. Og du ser jo veldig ung ut(de der ikke kjenner deg tror nok at du er storesøster til dine børn),så du har all grunn til at la nesen pege opp i sky og kan prale av en kropp som fungerer, og har givet liv til tre vidunderlige børn <3

  Det med at gi bloggen ut i bokform er en god ide, nettopp fordi du skriver så ærligt om nettopp det å være menneske. Du berører temaer som opptar de fleste av oss, måske mye mer enn du tror.

  En god tanke og verdens største TAKK-FOR-AT-AKKURAT-DU-ER-DU knus fra tante Inger <3

 26. Alle kvinder burde kende denne hjemmeside: gynzone.dk. Der er masser af gode råd om bækkenbundstræning og det er hverken svært eller tidskrævende.
  God fornøjelse!

 27. Puha…har haft monster krise i flere måneder nu og det er alder, anti-fit og så går den på indentitet og hvordan holder jeg mig ung og frisk i kødet. Det rumsterer og er ikke rart. Øv hvor jeg ikke nyder billedet i spejlet, små rynker og trætte øjne. Wish my body was 20 again ; )

 28. Åh, hvor jeg genkender mig selv i det du skriver. Troede helt naivt at jeg kunne hoppe i mine gamle bukser dagen efter min fødsel og nu er drengen 3 og bukserne er stadig for små. Jeg døjer med 10 kg som bare ikke vil af og mine bryster er lange og flade. Før var de bare bitte små. Tænker tit ar det har været et chok at opdage hvordan min krop har forandret sig. Men betryggende at høre, at man ikke er den eneste, der har oplevet dette 🙂

 29. Kære Rikke!

  Jeg kom til at tænke på den her tekst jeg modtog for et års tid siden, efter at jeg havde haft præcis samme oplevelse foran et kæmpe stort spejl i et fitness center, resultatet for mig blev, at jeg ikke vente tilbage – det kan jeg dog ikke anbefale at efterligne, kroppen er nemlig mærkeligt nok ikke blevet pænere af sig selv i mellem tiden!??

  Da jeg var yngre, vejede jeg nogle kilo mindre. Jeg behøvede aldrig at holde maven inde, når jeg havde en stram kjole på.

  Men nu hvor jeg er blevet ældre, har min krop gjort sig fri. Der findes en form for elastisk komfort, der hvor min talje var engang.

  De italienske sko skal være et nummer større, hvis jeg da overhovedet kan få fødderne i dem, og skridtet på strømpebukserne sidder alt for ofte nede ved knæene.

  Men jeg har også lært, at det ikke betyder noget, hvad der sker, eller hvor sort alt føles i dag. Livet går videre og i morgen bliver en bedre dag.

  Jeg har lært, at det siger meget om et menneske, hvordan han/hun håndterer disse tre ting:

  1. En regnvejrsdag

  2. Mistet bagage

  3. Sammenfiltrede juletræskæder.

  Jeg har lært, at uanset hvilket forhold man har til sine forældre, så vil man savne dem, når de ikke er her mere.

  Jeg har lært, at det at skaffe sig penge og ting, ikke er det samme, som at skabe sig et liv.

  Jeg har lært, at livet af og til giver os en chance mere.

  Jeg har lært, at man ikke kan gå gennem livet med en baseball-handske på begge hænder. Af og til skal man også kaste bolden tilbage.

  jeg for det meste også truffet den rette beslutning.

  Jeg har lært, at selv om jeg er såret, behøver jeg ikke såre andre.

  Jeg har lært, at man hver dag skal række sin hånd ud til nogen.. Alle behøver en varm tanke eller et venligt klap på skulderen.

  Jeg har lært, at jeg stadig har meget at lære.

  Jeg har lært, at mennesker vil glemme, hvad du har sagt og ting du har gjort, men de vil aldrig glemme, hvad du fik dem til at føle.

  Send dette til mindst fem fantastiske kvinder i dag og noget godt vil ske.

  Du kommer i hvert fald til at have fortalt en anden kvinde, at du synes, hun er fantastisk, og du har måske fået hende til at smile.

  Men hvis du ikke gør det…så går lynlåsen i stykker, og dine strømpebukser vil rulle ned til fødderne, hvor dine italienske sko klemmer!

 30. Alle i kvinder i 30’erne skal bare huske at stornyde jeres kroppe, hud og begyndende rynker – for jeg kan hilse og sige, at det desværre ikke bliver bedre i 40’erne. Så når du står foran spejlet og ser de forandringer, tiden byder på: Så nyd synet, for rynkerne bliver kun dybere og flere, og det løse og slappe kun løsere med tiden. Nyd det, der er nu – så du ikke i de næste årtier fortryder at du ikke satte pris på din skønhed i 30’erne.
  KH

 31. nu har jeg jo set dig in real life og ved at du er en smuk kvinde. Nyd det. Med hensyn til brysterne aka teposerne, så er der er en helt fantastisk øvelse, der får dine bryster til at se unge og spændstige ud: sæt håndrødderne sammen foran brystet, klem håndrødderne sammen og slip alt i mens du langsomt hæver armene (op over hovedhøjde). giver det mening?

 32. Søde skønne Kusine!
  Det ér bare SÅ uhyggeligt pludselig at opdage at vi slet ikke er de kvinder vi gik og havde et skønt billede af at vi er!!! Jeg havde næsten samme oplevelse da jeg for nylig så filmen “En kongelig affære”! Jeg har siden teenageårene identificeret mig med Trine Dyrholm, syntes sgu vi minder sådan lidt om hinanden type-mæssigt, og så er hun skod-lækker og spiller de skønneste “cool-kvinde-første-elskerinde-roller” MEN som jeg sad der i biografen forleden måtte jeg sande at Trine Dyrholm nu er nået alderen hvor hun skal spille “Enke-dronning” F… var jeg lige ved at råbe, er hun…. UPS VI, blevet SÅ gamle! Og JA.. det er vi :-S Danm det er godt at vi så stadig er lige cool! Og forresten ser jeg stadig dig som “miss-fittness” ;-*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.