Neglelak

Jeg er ikke en pynte pige. Jeg går med ganske lidt make-up og er nok meget “naturlig” at se på. Lidt mascara er det daglige “løft”, men ind i mellem sniger der sig lidt øjenskygge og lidt rødt på kinderne, hvis jeg skal gøre lidt mere ud af det.

Jeg er blevet ret så vild med neglelak. Hvor jeg tidligere tænkte, at det kun var “fine damer”, der gik med neglelak, så er det blevet mere almindelig at have lidt farve på neglene – og det ser helt vildt fedt ud, når det helt simple outfit bliver piftet op med den sidste detalje. Jeg er først nu begyndt at have farve på fingrene, hvor jeg tidligere kun havde lidt på tæerne. 

I lørdags modtog jeg neglelak fra Rawmakeup, hvis produkter er udvalgt efter ideologien at sagerne skal være rene og naturlige. Det er lidt rart at vide, at jeg kan handle ét sted og vide, at tingene er uden kemiske stoffer, parabener, allergener og kunstig farve- og duft stoffer.

Jeg har fået to neglelakker, som begge er baseret på vand og indeholder ingen giftige stoffer og kemikalier.
Min favorit er Acquarella vandbaseret neglelak, måske fordi jeg er vildt forelsket i den røde farve – Cameo. Honeybee Gardens naturlig neglelak, er bestilt hjem i en naturlig farve. Der er en snært af perlemor over sig.

Ida synes det er ligeså fedt at have neglelak på, som jeg. Selvfølgelig får hun lov til at lege med. Nu behøver jeg ikke tænke over, at det måske indeholder grimme dunste og usunde kemikalier. Selv når hun skal have det af, kan vi undgå neglelakfjerner – en langt varmt bad opløser nemlig lakken, hvilket er så fedt! Både hun og jeg undgår derved grimt afskallet farve på neglene.

Jeg er den sidste tid begyndt at tænke rigtig meget over, hvad jeg tilbyder mig selv. Især hvad angår kropspleje. Det er egentlig ikke noget, der har fyldt ret meget tidligere – dog er jeg blevet mere og mere bevidst om at priorietere økologisk, parabenefrie produkter og en begrænset mængde parfume. Jeg er især meget obs på, at børnene ikke skal lægge krop til de usunde produkter. 
Det valg kan de tage selv, når de bliver store nok.
Jeg kan bare ikke lade være med at tænke over, hvor meget vi egentlig fylder i og på os. Gad vide om det ikke er en væsentlig faktor til at alvorlige sygdomme bliver mere og mere almindeligt? Måske jeg er ved at blive for kritisk? Jeg synes i hvertfald, at det er vigtig at have i mente, at der måske er en årsag til at cancer f.eks ikke længere er noget “naboen” rager til sig.

Jeg kan kun varmt anbefale at kigge forbi Rawmakeup.

10 thoughts on “Neglelak

 1. Fedt, det kunne være jeg skulle kigge lidt nærmere på den neglelak!
  Jeg har det på samme måde omkring hvad jeg bruger på min krop! Jeg køber kun produkter der er svanemærket og astma allergi, mest for de jeg især i ansigtet ikke kan tåle andet! Men jeg tænker også mere over det i form af produkter til huset, altså rengøringsmidler etc. Da både jeg, min far og farmor har parfume allergi, syntes jeg ikke det er noget Anker skal i nærheden af!
  Kan godt forstå at du tænker ekstra over disse ting nu!

  • Netop – det er jo hele vejen rundt. Jeg har aldrig overvejet at købe neglelak på den sunde måde, da man ser de fedeste farver i tøjbutikker etc, som man vupti godt kunne smide over disken. Jeg kører parfumefri over hele linien, hvad angår ungerne og jeg selv. Ville ønske, at Henrik ville droppe sæber og deo, men han føler sig ikke “ren” uden en snert af duft.. Heldigvis kører han sanex og nivea, men hvad jeg ved af, er Nivea den værste synder, hvad angår parabener!

 2. Åh de er fine, er da helt vild med den fra acquarella, super flot farve. Jeg har også et par stykker fra honeybee gardens, og jeg har netop så god samvittighed når Vega får dem på, frem for de alm.!

 3. Følger mest med fra sidelinien, men må lige give en kommentar med her. Lækre produkter du har fundet! Her har vi kørt parfumefri og forholdsvist øko siden jeg blev gravid for knap tre år siden. Smed bunker af makeup, cremer og parfumer ud.. Hvis jeg en sjælden gang bruger parfume, sprøjter jeg det på tøjet i stedet for på huden, så bliver det da ikke optaget dén vej, måske en ide til din mand kombineret med änglamark eller lign parfumefri deo? Her vil Bernd også helst bruge parfume deo og jeg er blevet så ‘lugt-sensibel’ efter at have fået det meste parfume ud af huset – så jeg gør alt for at huske at kommentere og rose 😉 når han ikke bruger det. Skræmmende hvor bedøvet ens næse har været før..!
  Her er næste skridt div vitamintilskud og jeg vil forsøge mig med hjemmelavet creme og deo, men herhjemme skal tingene vist introduceres lidt ad gangen.. 😀

  • Det lyder spændende med hjemmelavet cremer.. Jeg tænker lidt, at det nok er samme fremgangsmåde hos os.. lidt af gangen skal introduceres herhjemme. Man bliver mere kritisk efterhånden.. det erkender jeg..

 4. Det lyder rigtig Fedt, med de lakkerog smart at de kan vaskes af.
  Vi løber stort set alt økologisk. eller i hvert fals svanemærket/allergimærket. Også toiletpapir og rengøringsmidler. Jeg tror på, at det bare ER bedre.

 5. Siger tak for hjælpen!
  Skulle i gang med at undersøge markedet
  for “sund” neglelak, men kan nu springe første step over, og i stedet kan jeg købe lækker lak. Har allerede tjekket farverne ud, og kan godt se, at jeg allerede her til aften skal svinge dankortet. Jubiiii; det bliver så dejligt med lidt pynt.

  Og hvor ser Ida altså bare dejlig og en kende tænksom ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.