Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/rappedikke.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/rappedikke.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
Bomuld eller uld? |

Bomuld eller uld?

Jeg går med tanken om at strikke to jordbærhuer i lidt atypiske farver til Alfred og Ida, som kan varme deres små ører her i overgangen til de milde morgener.
Jeg tænker faktisk at strikke dem i bomuld. Men her er det jeg spørger jer strikke-damer, som har væsentlig mere erfaring end jeg; 
Er det dumt at strikke dem i bomuld? Bliver de lidt løse i det? Vil det være bedre at strikke dem i uld i stedet? Jeg tænker, at det vil være mindre varmt i bomuld. 
Jeg strikker primært i uld – eller halv uld/halv bomuld. Så mine erfaringer med 100 bomuld er faktisk ikke mange. Dog er jeg helt vild med Tanternes blomsterfrø – det er så fint og lækkert.
Kan I hjælpe? Bliver det bedst med jordbærhuer i uld eller kan det godt gå i bomuld?

13 thoughts on “Bomuld eller uld?

 1. Jeg har to huer som bliver brugt som forårshuer. Og de er begge i bomuld. Tror at hvis du laver dem i uld, så bliver de for varme.

 2. Du kan sagtens strikke dem i bomuld, dem har jeg strikket rigtig mange af og de holder fint formen. Hvis dine skulle blive lidt løse, kan du bare give dem lidt tørretumbler :0)

 3. Jeg har strikket flere huer i 100% bomuld og de bliver ikke løse og slaskede og så varmer det ikke så meget om ørerne som ulden her i det spæde forår… God fornøjelse :o)

 4. Hejsa.
  Hvis det var mig, tror jeg, at jeg ville strikke i en lækker uld/silke blanding. Eller måske bambus – det er også let og lækkert :o). Jeg er lidt træt af bomuld. Jeg synes det bliver sådan lidt uflexibelt..
  Kh Maj

 5. Jeg vil også strikke dem i uld. Det er altså det bedste, men herhjemme går vi også i uld hele året. Bomuld bliver klamt og vådt, hvis de sveder.
  Kh Karen

 6. Der er jo forskel på kvaliteten af bomuld. Noget bliver hurtigere slasket end andet. En tynd elastik syet ind i kanten kan jo gøre underværker, hvis du skulle være uheldig. På Herning sygehus får man en lille bomuldshue til sin nyfødte, så bomuld vil da være hel fin (har på fornemmelsen, at det ikke er på alle sygehuse man gør det). Man kunne jo også vælge en tynd uld-kvalitet og strikke den lidt løst og åben??? Glæder mig til at se hvad du finder på i de skønne farver i blomsterfrø 😉

 7. Jeg har strikket dem i bomuld (safran) og den blev flittigt brugt og er stadig rigtig fin og slet ikke løs. Jeg synes ikke jeg oplevede at de blev meget klamme. Slet ikke faktisk 🙂

 8. Fedt – tak for jeres response.. jeg blev lidt klogere.. i hvertfald er der noget der siger mig, at det er en smagssag. Jeg har normalt bare brugt bomuld, når jeg har hæklet ting og sager, så jeg er lidt grøn hvad angår børnestrik i bomuld. Jeg har altid selv haft det sådan, at en eller anden uldblanding er bedst.. Jeg tænker lidt videre 😉

 9. Hej, faktisk har jeg fået fortalt fra kyndig side, at det er en myte, at uld er varmt ved varmt vejr – uld er fantastisk; det tempererer, dvs. at det holder os varme i kulden men også kølige(re) i varmen. Hvis jeg var dig ville jeg vælge en uld/bomuld kombi. Jeg har jordbærhue i ren bomuld og jeg syns bare en anelse uld gør tingene så meget lækrere 🙂 God fornøjelse med den!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.