Morten Mus

Ida og jeg har længe snakket om fastelavn og udklædningstøj. Ida er ikke glad for situationer, hun ikke er vant til. Bare tanken om at skulle være klædt ud, kunne få hende til at gå i banjo.
Det er endt med, at hun har valgt at være “Morten Mus” – hendes sovedyr. Jeg har selvfølgelig forsøgt at pejle hende hen et sted, hvor jeg vidste, at hun selv kunne være med. Hvis hun skulle i et stort prinsesseskrud, ville hun føle sig helt forkert. En stor vamset løvedragt i plys – ville heller ikke være faldet i god jord. Det har været min opgave at finde på noget, hvor hun ikke føler sig synderlig klædt ud. 
Det her er det færdige resultat. Jeg synes jo, at hun er skøn. Men I kan næsten se på hendes udtryk, at den følelse deler jeg kun med mig selv.
“Moar! – jeg vil ikke være klædt ud til fastelavn. Jeg vil ikke være en mus. Jeg er jo Ida!”

Jeg tror ikke, at jeg får hende i dragten igen. Jeg håber – og vil gøre alt for at overtale hende.. Men jeg tvivler.
Jeg havde det næsten på fornemmelsen. Hun er sin egen, hende Ida.
Dragten er syet op i en blød jersy fra stof 2000  – heldragtens snit finder du her. Hue og ører har jeg famlet mig frem til.

31 thoughts on “Morten Mus

 1. ida-mus 🙂 hun er skøn! Mon ikke hun tager den på hvis du giver hende den med og hun ser at de andre også er forklædte? Mine har heller aldrig kunne li det, det eneste som var skægt var mine sko og kjoler 😉

  • Jo jeg vil bestemt lade hende have det med i tasken og håbe på, at hun springer i det. Det værste er at presse hende. Hun ville ikke engang kigge sig i spejlet i går..

 2. Hun ser sød ud i dragten,
  men man ser tydeligt hun ikke befinder sig godt i den.
  Havde selv en der ikke var til udklædning,
  sådan er det bare.
  Vi andre har det jo heller ikke godt når vi bliver presset til noget vi ikke syntes om.
  Måske kommer det lige pludselig af sig selv.

  Yt, som bestemt heller ikke er til udklædning, og hellere melder afbud til sådanne fester.

 3. Min Malthe (der fylder 3 til maj) var ellevild da vi var nede for at købe Klovne-kostume! Han har ikke snakket om andet den sidste uge, og var fyr og flamme da vi købte det. Han skulle både ha’ sminke til at male munden og rød næse, men da vi kom hjem NÆGTEDE han at prøve det!
  Han skulle ikke være nogen klovn – og han skulle overhovedet ikke have nogen næse på!

  Så Ida er ikke alene om at være utryg, ved nye ting! Nogle børn er bare ikke så fremme i skoene med sådan nogle situationer.

 4. Til genngæld kom han forleden hjem og var malet som en kat i ansigtet! Det ville jeg ALDRIG kunne få ham til…

  Så måske de bliver mere modige når vi ikke er der – og de så springer i tøjet 😉

  • Det er så mærkeligt ikke Julie? Den dag Ida kommer hjem – malet i hovedet – falder jeg også ned af stolen. Da Marie var 3 år var hun vildt med udklædning.. Det var et rent prisessehelvede!

 5. Hej det er en super fin musse dragt du har fået lavet, Men Ida har jo ret hun er jo Ida, smil hun er da sød at sige sådannet, håber hun vil hoppe i den når hun ser andre børn klædt ud. ha en dejlig dag

 6. Åh hvor er hun dog kær, det er simpelthen så flot lavet!
  Er spændt på at høre opfølgningen om det kommer på igen, eller om Ida skal til fastelavn som Ida!

 7. Så nydelig hun er!
  Hva med å kle henne opp som Ida da? Ida i Lønneberget kanskje?
  Eller som seg selv, feks på nasjonaldagen, om dere har en spesiell drakt da?
  Eller Ida når hun er Lucia?
  Mange måter man kan gjøre det på 🙂

 8. Isac var lige sådan sidste år. Havde fået et piratkostume, som han var ellevidl med. Men da han kom ned i børnehaven og alle løb udklædte rundt blev han utryg og nægtede at få kostumet på. Så aftalte vi, at han bare klædt ud som en Gul Fugl (hans stue) og var Isac. Jeg lagde piratkostumet i hans skuffe dernede og gik. En halv time efter jeg var gået havde han bedt om at få kostumet på og det havde en af pædagogerne så hjulpet ham med. Det er typisk ham, sådan lige at skulle måle situationen først inden han springer ud i det selv. Så han får den tid han skal have og det passer ham rigtig godt.
  Fornemmer lidt at Ida er af samme støbning.
  Men gud, hvor er det et flot kostume Christina!

 9. Min Sofus på 4 år, skal bestemt heller ikke klædes ud til fastelavn. Der er heller ingen, der skal synge på hans fødselsdag, han vil ikke gå Lucia-optog og når fotografen kommer på sit årlige besøg i børnehaven, skal han ihvertfald ikke have taget noget billede! Sådan er han, og det accepterer jeg. Jeg fortæller ham, hvis der skal ske noget “usædvanligt” i børnehaven, og når han siger, at han ikke vil være med, siger jeg, at det er ok, hvis han ikke har lyst. Jeg siger også til pædagogerne, at det er ok, hvis han eksempelvis ikke vil have taget et billede. Nogle gang deltager han så alligevel (han gik f.eks. med i Lucia-optoget). Til fastelavn får han bare et kostume med i tasken fra vores store udklædningskasse, og så kan han jo se, om han får lyst til at tage det på…. Lillebror derimod – ja, det er en helt anden historie!

 10. Sikke en sød lille mus <3 og uanset om hun er klædt ud eller ej, så skal hun nok få en dejlig dag til fastelavn alligevel :)
  Min datter havde det på samme måde som Ida, da hun var mindre og vi kunne ikke få hende i fastelavnskostume, det har så ændret sig sidenhen.

 11. Ja de kan være nogle bestemte damer de Ida’er der. Kender det kun alt for godt fra min egen Ida 🙂 Men hold op hvor ser hun sød ud, selv med det betuttede udtryk.

 12. Akk, jeg kan alt for godt kjenne meg igjen i Ida. Jeg HATER å kle meg ut. Det er flott gjort av deg å ikke presse henne. Min mor kledde meg alltid ut som klovn til fastelaven – med masse farver, stor parykk, klovnenese og bestemors sko. …det er fortsatt et traumatisk minne… Men det er allikevel en flott drakt du har laget til Ida – hun er jo helt til å spise opp!

 13. Den mus er bare så fint lavet… og disse billeder er hele arbejdet værd : ) Du er dygtig!

  Da min søn skulle på kanotur i niende (!!) klasse, ville han ikke have gummistøvler på – kun med. Jeg tror næsten han følte sig ligesom din Ida – at han skulle trække i noget som ikke rigtig var ham. Da han så så sine klassekammerater i gummistøvler, skiftede han alligevel….

  : )

 14. Hun er aldeles bedårende. Også selvom man tydeligt kan se at hun ikke synes at det er sjovt.
  Rasmus var heller ikke meget for at klæde sig ud, så han var nisse 2 år i børnehaven, for det tøj var han tryg i – det var nemlig hans nattøj 😉 Og mors hjemmestrikkede hue.

  Sidste år ville han så være Darth Vader og fik et fint sæt som han elskede at have på. Så mon ikke det også vender for Ida lige pludselig?

  Jeg troede forøvrigt at Rasmus også ville være Darth Vader i år, men nej, han vil være Messi! Jeg tror altså at det bliver for koldt i fodboldtøj her i februar 😉

 15. Åh, hun er da bare for nuttet. Tag dragten med i børnehaven, så kan hun jo fortryde, hvis det skulle vise sig at være lidt sjovt alligevel. Det gjorde vi da vi var i samme båd, for år tilbage.
  Vi har købt fastelavnsdragt i år ( og åh, hvor det lettede på mine skuldre, som ellers var på vej mod ørerne) jeg plejer ellers at have store ambitioner om at sy selv.
  🙂

 16. Kan hun ikke klæde sig ud i det hver dag op til fastelavn ?
  Hvis ikke så lad hende være klædt ud som Ida 🙂
  En af mine døtre ville ikke have huen på til den overskårne agurk som hun ville være klædt ud som. Det var der ikke noget at gøre ved.Men den nederste halvdel af agurken ville hun gerne have på 🙂

  • Selvfølgelig er hun Ida og ingen Morten Mus (selv om det blev en meget fin mus, kan det jo godt være lidt svært at se, når man kun er 1 år).
   Fine billeder og gode minder, blev det heldigvis til 🙂
   Varme hilsener til dig og Ida fra Laura

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.