I (heart)

Kender I til den skik, at Kvinder må fri til deres mand – når det er skudår?

Når ens verden ramler, som vores gjorde her i december, så er det vist helt naturligt, at der går 1000 ting gennem ens hoved. Og af mange omveje er jeg kommet til tanker om en masse formelle ting, om at sikre hinanden og om kærlighed – alt muligt i en pærevælling.

Her gik vi i vores lille osteklokke – og havde taget for givet, at sygdom og ulykke ikke rammer sådan nogen som os. Vi er unge, lever sundt og passer på os selv. Tror du om igen, Christina!
Selvfølgelig har vi ikke helle i livs-legen. Det kan ramme os – vi er taget til fange lige nu.

Nu var det egentlig meningen, at det her indlæg ikke skulle handle om sygdom. Jeg prøver at komme ud over rampen og lægge det lidt bag mig, selvom at det hænger over mig som et tungt tæppe. Jeg savner den rene “luft” omkring mig – og synes at bevæge mig i rigtige retning. Jeg har savnet at blogge frit og glædeligt, men det har og er meget svært for mig at sætte mig ned og skrive om kreativitet, børn og pudsige påfund, når det pludselig ikke giver den samme mening mere. Jeg prøver i skrivende stund at tage skridtet ud lige nu..

Det her handler om, at – Kvinder altså godt må fri til deres mand – i år.

Vi er ikke gift. Vores venner har drillet Henrik i et par år nu – om det ikke snart var tid til at fri. Han er faktisk den sidste i rækken, der mangler at gå på knæ. Han smiler bare fjoget – når de taler om det og jeg har ikke haft mine tanker i den retning eller behovet. Det har ikke være et issue for mig. Kærligheden blev ikke stærkere eller tydeligere af den grund.

Hvis han spurgte ville jeg dog ikke sige nej.

Min veninde korser sig hver gang vi snakker om emnet – hun ser sådan på det, at vi bør sikre os i forhold til hinanden og børnene. Hvis der nu skulle ske os noget. Gulp….

Jeg kommer over alt det her sygdom, men det er nu alligevel kommet for tæt på. Måske har hun ret?
Hun mener ikke, at man kan sikre hinanden godt nok via et testamente – desuden er Alfred ikke skrevet ind i det vi har nu. Så måske burde vi overveje det?

Jeg skrev tidligere, at jeg har tænkt. Jeg har været så bange for en masse ting, jeg har lyst til at kravle ind i hjørnet af vores soveværelse og først komme frem, når alt det her er overstået.
I stedet står jeg oprejst, jeg er positiv og for det meste glad. Det er Henriks fortjeneste. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort uden ham. Han klarer ærterne herhjemme og står klar når jeg har brug for det. Jeg fatter ikke, hvordan han hænger sammen. Han er udholdende – og den stolpe jeg klamrer mig til, hvis jorden under mig forsvinder. Jeg er ikke bange for at forsvinde ud i intetheden, for jeg ved, at han holder fast i mig. Kender I den følelse?

Jeg er så fandens dårlig til at fortælle ham det.. Mon han ved det? Hvor meget jeg rent faktisk sætter pris på ham i mit liv?

Måske skal jeg overveje at fri til min mand i år?

Hvis kvinder skal fri, så skal det være på en skuddag. Altså hvert 4. år. Sådan hed det sig i hvertfald i middelalderen. Jeg leger faktisk lidt med tanken. Jeg vil gerne fortælle ham, hvor stor pris jeg sætter på ham i mit liv. Hvor tit  har vi husket at vise vores kærlighed midt i  3 års småbørns tumult og natteroderi? Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg vil dele resten af mit liv med ham – og hvorfor så ikke at jeg er den der spørger og forholder mig utraditionelt? 
Den 24. februar 2012 er det skuddag. Det er den dag, der er skudt ekstra ind i februar måned. Det er den dag, hvor kvinder godt må fri. Det er om præcist 28 dage.
Med fare for at pomfritten læser med bag skærmen på arbejdet lige nu … jeg overvejer at gøre alvor ud af det. Jeg har i hvertfald mine tanker kredsende om emnet hele tiden. Jeg er bare så lidt modig. Jeg er en labil kylling, og vil stå og tude det meste af tiden, så jeg skal lige tænke mulighederne igennem. Jeg vil elske at være hans – sådan helt ud til det sidste punktum af papiret.
Jeg skal bare lige finde ud af, hvordan man gør, når man er kvinde. 
Går man på knæ? Køber man ring? Det skal gøre ordentligt, hvis jeg skal gøre det. Gad vide, hvad en mand ville tænke om at blive friet til?
Fuck traditioner ikke?
Nu må vi se om jeg tør… 
Hvad nu hvis han siger nej?

45 thoughts on “I (heart)

 1. Hvis han læser med, så sidder han med garanti og græder ligesom jeg! Det er en af de smukkeste tanker, som jeg er sikker på, at han vil sige stort JA til! Og at det skal gøres ordentligt – det er jeg slet ikke i tvivl om, at det vil blive. Det vil blive lige præcis, som du ønsker det – og det er sådan det skal være. Mærk efter og gør det, der falder dig ind – når vi alligevel er uden for traditionerne, så er alt tilladt! Hopper af spænding over hvad du finder på 🙂

  Kh. Mette

 2. ÅH søde Christina, sikke en indlæg.
  Det rammer lige plet herhjemme hos mig. Selvom vi ikke har sygdom tæt inde på livet, går det mig meget på at vi ikke er gift, at vi ikke har sikret hinanden og børnene hvis det værste skulle ske.
  Jeg kan slet slet ikke overskue den situation den af os ville stå i hvis den ene af os gik bort!!!
  Jeg er nok lidt gammeldags, har altid ment at der er manden der skal fri. Har altid forestillet mig at jeg da selvfølgelig skal giftes og gerne i en flot lys kjole i en smuk kirke. Som jer er vi ét af de sidste par i omgangskredsen der ikke er gift, og dem der først fik børn. I over 10 år har vi levet sammen med børn og længe valgt at overhøre bankmanden der gang på gang har spurgt om ikke vi skal giftes. Men den dag da en sød dame i banken diskede op med lagkagen der viste hvor lille en bid af kagen den efterladte voksne står med, gik der sgu ærlig talt lidt panik i mig! Den romantiske tanke er for længst fløjet og magien lige så. Vi har været til SÅ MANGE bryllupper, så jeg tror vi til den tid, som forhåbentlig kommer, er tilbøjelig til at vælge en mere enkel model. Dermed ikke sagt at der ikke skal gøres noget ud af det. Men for mig er det blevet meget mere praktisk nu. Af hensyn til hinanden og børnene!
  Jeg har for ganske nyligt sagt til Anders at jeg vil have vi gifter os, eller sikrer hinanden inden han om lidt over en måned flyver 2 uger til USA.
  Om jeg skal tage mig sammen og skide på traditionerne og selv tage affære kan jeg ikke finde ud af.
  Flere af mine veninder har gjort det, og det har virket helt fint og naturligt.
  Så skulle vi to holde hinanden i hånden og sammen hoppe ind i frieriet d.24. februar… Sikke en pæn dato ovenikøbet!

  Hermed mange tanker til dig og din familie. Med ønske om at du kommer gennem dette sygdomsforløb og kan stå som hustru på den anden side…..

  Kærligst fra
  Gaia

  • Gaia – jeg forstår udemærket godt dine tanker.. Det er vildt hvad der kan ske økonomisk, hvis man ikke sikre hinanden.. Så hop du bare op på den hvide hest.. hvis du altså tør?
   Knus C

 3. Hvis han siger nej, så skal han fame skamme sig!!
  Og så ryste op med.. hmm 24 par handsker, tror jeg det var.. engang..

  Men det gør han ikke!! Siger nej altså. Om du så frier med en slatten pomfrit i hånden over middagsbordet!!
  Mærk efter og gør lige det, du føler mest for i situationen. Så bliver resultatet godt.

  Sender dig varme tanker og virtuelle kram og ønsker fortsat god bedring og held og lykke med “projektet”
  Lotte :O)

 4. Fuck traditioner ja – hvis du vælger at gøre det ( som jeg også syntes du skal:)) så vælg hvordan du vil gøre det. Vil du have en ring så køber du en ring – der er for resten 20 % rigtig mange steder lige nu. Hvis ikke du vil have ringen ved jeg at der er mange der frier uden ringen, men sammen tager ned og vælger dem – og der er der da også noget flot i.

  Tror at lige med det her kan man ikke lave fejl eller gøre noget forkert- medmindre du siger det forkerte navn selvfølgelig 😉

 5. Selvfølgelig siger han ja:-) Og jeg ser intet gal i, at det er dig, der tager det store skridt at få spurgt ham!
  Hvis du er bange for aldrig at få spurgt ham pga gråd, så gør det simpelt. Inspireret af den fine hjertetegning i dit indlæg, så lav en fin seddel(som i follkeskolen) til ham, hvor der står: “Vil du giftes med mig?” Sæt kryds ved ja, nej el måske.
  Og ja, det er vigtigt at få sikret hinanden, for man ved aldrig, hvornår tingene lige pludselig går i den gale retning.
  Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke med frieriet d. 24.:-)

 6. Sidder også med tårer i øjnene kære C…
  Hvem vil ikke giftes med dig!?:)
  Jeg glæder mig til at høre om du tør hoppe over traditionerne.. Jeg synes, bare du skal hoppe ud i det;)
  Jeg synes det var dejligt at blive friet til – men intet imod øjeblikket, hvor vi sagde ja til hinanden, ha’ en dag i kærlighedens tegn – og bare det at være ‘kone’..
  Mange knus Anne

 7. Kære Christina..

  dejligt at høre fra dig… 🙂

  Lige netop det du skriver om, det var netop det jeg gjorde sidste gang det var skudår… 🙂
  Jeg købte ringe og arrangerede en hyggelig køreur til Vesterhavet i det vildeste blæsevejr.. Dengang havde vi kun Frederikke, og mens vi stod der alle tre sammen, så fandt jeg ringene frem, og spurgte om jeg mon kunne være så heldig at han kunne tænke sig at gifte sig med mig… Det ville han heldigvis gerne, men havde jeg ikke spurgt er jeg ikke sikker på at han havde gjort det endnu… 🙂
  Og selvom man synes at bryllup ikke er det der ændrer noget, så var det dog alligevel en fantastisk fornemmelse og oplevelse at stå der et par år efter og sige ja til hinanden.. Det rører altså dybt… 🙂

  Nu er jeg bare spændt på om du får det gjort.. Selvfølgeligt gør du det… 🙂

  Mange weekend kram herfra…

 8. Selvfølge siger han JA, men hvis han læser med her er jeg sikker på at han har friet til dig inden ugen er omme!
  Rigtig meget held og lykke og go bedring med det alt sammen

  1000 tanker herfra det skal du ha <3

 9. Kære C
  Dit indlæg rører mig endnu engang dybt. Jeg synes du skal gøre det – du overholder jo stadig en form for tradition ved at gøre det på den dato du har i tankerne:)
  Jeg hepper på dig!
  Kh. Malene

 10. Bare spring ud i det og gør det. 🙂
  Og hvis du vil vide det, så friede jeg til min mand på en skuddag. Og den måde jeg gjorde det på, var nok meget utraditionelt. Vi havde to vane at skrive små søde kommentar og hilsner til hinanden dengang i 1991, hvor vi blev kærester. Og vi gjorde det via Blå Avis !!! Ja, det lyder åndsvagt, det kan jeg godt høre nu. Men derfor kan jeg ikke ændre at virent faktisk gjorde det. Og derfor synes jeg også det kunne være en sjov idé at fri via denne avis. Og det gjorde jeg så. Og han sagde JA. Og ellers skulle han jo af med en hulens masse hansdker eller strømper eller hvad var det nu traditionen siger. Jeg har glemt det…

 11. Do it… Doooooo it!!!
  Om 30 år, når I sidder med børnebørnene på skødet, vil det være en skøn historie, hvordan mormor (farmor) friede til bedstefar, og erklærede sin kærlighed midt i en tid, hvor verden (og traditioner) vendte helt på hovedet.

  Jeg friede til min Kasper. Midt i grækenlands hede efter en hæslig tur i Samaria kløften. Det var det perfekte tidspunkt, totalt spontant, men helt rigtigt.

  – og jeg fik et rungende nej tak! He he…

  Men kun fordi han selv ville have æren, og det fik han så 6 måneder efter på en strand i sønderjylland med ordende: Nu bliver det alvor…

  Så go for it!
  Måske siger han ja, måske siger han nej, men ikke desto mindre er det en erklæring af kærlighed og taknemmelighed, hvilket vel er hele essensen af et ægteskab, ikke?

  Kh C

 12. Jeg siger som Frk. NØ; hvis han læser bloggen, så frier han garanteret når han kommer hjem i aften 😉 Men ellers syntes jeg din tanke er så fin, og hvis du har mod og lyst, skal du helt klart gøre det! Jeg er selv lidt for…hmm, gammeldags? Jeg VIL fries til

 13. Hej,
  Det er første gang jeg ser din blog – og faldt over det her indlæg. Om du tør fri?
  Hvis han siger nej (tror du, han gør det?) – så har i bestemt noget, der bør tales om. Forventniger fx.

  Hvis han han siger ja, så prøv at spørg dig selv om, hvordan du vil have det med at have friet bagefter? Om nogle år? Stadig glad over det mod du åbenbart vil udvise? Vil du se tilbage på det med positive følelser?

  Jeg blev friet til – og nu ved jeg, hvor meget den oplevelse betyder for min mand og mig. Han friede i mine øjne helt perfekt – og jeg vil altid mindes det. Det er en skønt minde at have.
  Så frieriet vil altid være et minde i jeres parforhold.

  Mange hilsner
  Suzette

 14. :-)Det lyder som en super idé at kaste sig ud i det. Jeg blev ikke friet til og friede heller ikke selv. Vi besluttede det bare nytårsaften 2000 og helt ærlig var det også super romantisk. Jeg synes det at være gift gør mere forskel end bare på det praktiske plan. Han er min mand og vi har sagt ja til hinanden. Det er stort…synes dog at det er langt større at få børn sammen (det er det største ja) Er det først sket, kan jeg ikke se hvorfor man ikke også skulle kunne gifte sig (og så have sikret hinanden økonomisk).

  I vil også have chancen for at jeres børn kan bevidne det. Mine piger taler ofte om at de ville ønske at de havde været med til vores bryllup. Tror det er en oplevelse at have det sammen…uanset hvordan man vælger at gøre det.
  Glæder mig til at høre hvad du finder ud af.

 15. Selvfølgeligt skal du fri – og du skal tude og grine og fortælle ham det hele. Og han vil blive vildt stolt og sige ja på stedet.

  Det er jo selveste dig, som han kan blive gift med, ikke? Det er SÅ fantastisk at være gift med sit livs udkårne, og det vil han under alle omstændigheder også give sin højre hånd for at blive. Han har jo allerede give dig sit hjerteblod, så selvfølgeligt får du hans ja.

  Kram herfra

  Kram herfra

 16. Jaaahhh jeg hepper med på at du skal gøre det 🙂

  Selvfølgelig er det rigtig fint når manden gør det, men synes bestemt ikke der er noget i vejen for at kvinden også kan gøre det.. 😉

  Glæder mig helt vildt selv til vi skal giftes d. 14 juli 😉

  Rigtig god weekend

 17. Jeg har lige læst de sidste 3 indlæg, da jeg var kommet frygtelig bagud – jeg føler med dig af hele mit hjerte. Fri for pokker fri – men hvorfor vente til den 24. Februar blot fordi det er der traditionen foreskriver det – gør det nu – gør det fra hjertet – gør det med smil – gør det med tårer gør det med hele dig- han vil sige ja til hele dig, ingen tvivl. Knus og held og lykke med det hele Hilsen Bente

 18. Gør det og siger han nej, så skal han ifølge traditionen give dig 12 par silkehandsker, så det er da en win -win for dig;-)

  Nej spøg til side, det er helt sikkert en god ide at sikre hinanden, når man har børn, hus og andre ting sammen!

  Du er så sej en kvinde, så selvfølgelig skal du da fri til din kæreste!
  Åh hvor jeg glæder mig til at høre opfølgningen på dette indlæg! -Gør du det? Tager han fusen på dig og når det inden? Hvad sker der?

 19. Kære Christina.
  Jeg er også sikker på, han siger ja, hvis han ikke kommer dig i forkøbet 🙂
  Bare spring ud i det og gør det, du i dit hjerte føler, er rigtigt. Der er jo ikke noget, “man skal” 🙂 (heldigvis)
  På en eller anden måde er der noget magisk over datoen 240212 <3

 20. Må sige som en anden ovenfor, jeg har ikke fået læst så meget med her på det sidste, og er helt i chok over de triste nyheder! Ønsker dig al held og lykke og synes absolut at du skal fri, og jeg ved at du vil gøre det fantastisk romantisk! Mange tanker og knus.

 21. Nu har jeg gennem de sidste 14 dage læst mig gennem din blog fra enden til anden, og holder af hvert et ord jeg læser. Tak for god læsning, dejlige billeder og tanker, der bekræfter mig i, at jeg ikke er helt fra forstanden, når handlinger udføres med hovedet under armen pga. manglende nattesøvn, ammehjerne, bekymring for de dejlige unger osv osv.

  Jeg sender dig en varm tanke og en masse positiv energi her i din svære sygdomsperiode. Lorte sygdom!
  Jeg håber af hele mit hjerte, at du, så godt som det er muligt i sådan en situation, holder hovedet oven vande. Men ikke mindst at din familie kan komme igennem uden for mange mén og sorger – hvis det overhovedet er muligt i sådan en situation?!

  Og så til frieriet… Selvfølgelig skal du gøre det. Der er slet ingen tvivl om, du skal gøre det. Du er VILD med din Henrik, pt. oplever I, at vi ikke kan bestemme alting selv, og så har I nogen dejlige børn sammen, der skal sikres på bedste vis – utroligt, at vi i 2012 stadig kun er 100% sikret, hvis vi bliver gift. I er kærlighed, og kærlighed skal hyldes og fejres.
  GØR DET!!!
  Og hvis han siger nej…?! (det gør han jo ikke) så siger traditionen vidst noget om, at han skal købe dig 12 par silkehandsker. Så du kan jo næsten ikke andet end at vinde 😉

  Varme tanker og god energi din vej;
  Carina

 22. Selvfølgelig siger han ikke nej. Han er der jo for dig, fordi han elsker dig. Og jeg synes også, du skal fri, men pga kærligheden, ikke pga sygdommen. Man får dog sat sit liv i perspektiv, når sygdomme og andre forfærdeligheder rammer, og kærligheden er det vigtigste overhovedet. Din mand og dine børn er jo dine første prioriteter, så held og lykke med projektet.

 23. Gør det, gør det, gør det!
  Min svigerdatter er sat til at føde den 23. februar, så vi synes IKKE om skudår, hun skulle jo helst ikke ramme baby-fødselsdag den 24. vel?
  Men FRI da til manden i dit liv den dag, så smukt!
  Kh Joan

 24. Fri dig fra alle traditioner. Gør som du har lyst til. Det behøver ikke at vente til slutningen af februar. Gør det når du føler det. Min mand friede til mig virkelig utrditionelt og alligevel bare derhjemme. Ingen ring eller ned på knæ, men bare fordi det var det han følte. Ringe kan man jo klare senere, men hvis man har noget at sige hinanden, så gør det inden det en dag er for sent.

 25. Sødeste Christina… Jeg sender dig en masse mod din retning!!

  Og må jeg så anbefale dig den meget romantiske film “Leap year” (på dansk i kærlighed & modgang) imens du tager dig mod til….? Den går lige i hjertet og lattermusklerne og portrætterer en kvinde med selvsamme mission som dig (jaja, twisten må du ikke lige hænge dig i – bare GRIN & græd ….og mærk romantikken)

  Glæder mig til at se hvad du hitter på.. Smukke kvinde…

 26. Den 24. februar 2012 er en fantastisk dato!
  (Ahem… bortset fra at jeg fylder 40 den dag… hvilket ikke helt passer mig!)

  Sådan helt matematisk, ik’?

  24 / 02 = 12

  Jeg er helt sikker på, at du finder på den helt rigtige måde – og at du snart skal til at pinne bryllupsideer på pinterest 😉

  KH Karina

 27. Har set det smukkeste frieri på fil (stepmom) og den kan du da prøve..hi hi. Synes at det er en smuk smuk tanke og hvis han nu siger nej, så får du jo mega mange hvide handsker i tilfælde af at du skal til kur hos dronningen ; )

 28. Mira Hair Oil is a simple item to make use of, all you have to do is to try using 1 / 2 a teaspoon or even a full teaspoon at the most plus massage the oil directly on your scalp and
  hair. Eating white sesame seeds in the morning, take alfalfa
  juice mixed with carrot juice and lettuce or third cup of aloe vera
  juice every day are very good natural remedies. It only leaves a lustrous sheath on the hair and gives it a beautiful look rather
  and the greasy effect that is left by the usual hair oils.
  Your health and appearance can be improved with essential oils.
  Many people use hair greases to keep their hair moisturized.

  Stop by my web site :: beauty products

 29. Whether you are searching for specialty styling products or specific Loreal hair products, you are
  sure to find what you need. As natural products don’t have any side-effects, you can rest assured for healthy hair. Both brands are popular in known hair salons and spas.

 30. With all due joys, this should be the period of utmost carefulness and conscious concentration on the vital issues affecting the future the nation and due attention of not being stabbed from the back.
  Include the locality Most realtors, property brokers and
  owners miss out on this when placing ads in newspapers for selling or leasing their properties.
  Now, many Indian advertising agencies begin to pay more attention to Indian Hindi news and this
  can be led to the increase in revenue generation.
  Assemble your guests in teams, set out clues and people to actually talk to.

  8 At the dinner table always sit next to a member
  of the same sex, unless your host or hostess suggests otherwise, likewise in cafes and restaurants.

  Also visit my blog post … egyptian newspapers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.