Lucia ynde i topklasse

Ida og jeg har her til morgen været på skolen og se Lucia optog. Hvert år er det 3. klasserne der går Lucia – denne gang Maries klasse.

Tidligt – for vi fik åbnet øjnene sådan for alvor – løb Marie rundt og sang. Med den yndigeste barnestemme, næsten i falset og med et strejf af opera-tendenser. Jeg måtte tage mig sammen for ikke at bede hende om at lukke munden – det var for tidligt med teatralske strofer kl. 6.30.

Men hendes forventningsglæde og iver var enorm, så det fik mit hjerte til at springe slag over.

Det blev det jo slet ikke bedre af, da de kom gående (skrålende) op af gangen, hvor alle skolens elever og forældrene til 3. B stod og ventede spændt.

Det er totalt dårlig stil at tage afsted med et flad batteri i kameraet. Med lidt held fik jeg hentet lidt Marie-stjerne-stund hjem.

Suk – jeg lærer aldrig at holde tårerne tilbage, når jeg ser mine unger i sådanne situationer. Heldigvis kunne jeg gemme næsen i Ida´s hår og nyde stemningen lidt på afstand.

Rigtig god dag fra en MEGET stolt mor.

13 thoughts on “Lucia ynde i topklasse

 1. Ja – du har ret Christina.. jeg er lykkelig.. man får lige set det hele lidt tydeligt og kan kun fornemme det virvar af følelser i maven.. min krop den nærmest hikser (kan man sige det?) Om ikke andet – det er latter, gråd og varme i en stor samrurium..

 2. Dejligt – jeg har set Lucia optog i børnehaven hertil morgen. De store børn gik Luciaoptog, og Silje og jeg så med fra sidelinien. En tåre tåre trillede ned af min kind selvom vi kun så på.

  En far havde våde øjne (hans datter var med) – han konstaterede hurtigt at det måtte være allergi… Man er vel bare menneske.

 3. Det er bare SÅ specielt… Har selv lige gået lucia optoget fra morgenen af med 3 klasserne på min skole, og det var også bare så smukt og fint.. Deres lyse barnestemmer og lysene i mørket… Og tænk så hvis man tilmed var nogens lucia mor… Så tror jeg også jeg var blevet lidt rørt.. 🙂
  Hav en go dag.. 🙂

 4. Hej Michelle – tænk – jeg skal være den første til at indrømme, at det er pinligt at stå der og småtude.. men når du fortæller om faderen der stod med en tåre i øjenkrogen, oser det jo bare at kærlighed….

  Hej Rakel – jeg har tænkt på dig her til morgen! Det er så fint med mørket, levende lys og stemning.. jeg vil vædde med at du, som deres lærer, også blev rørt 😉

  Knus C

 5. Så flott:) Selv skal jeg snaaaart opp i barnehagen og se på min aller minste på 4 år gå i Luciatog. Han har også øvd seg hjemme, og kanskje må jeg ta med både kamera og papirlommetørkler;) Klem Tone

 6. Uh hvor jeg husker det. Lys i mørket på Tarup skole. Var så spændt og bange for at tabe lyset på min fine hvide englekjole ;). Små pige -øjeblikke. (Blinker en tåre væk fra min kind)… Mindes. KRAM Ulla

 7. Det er da en total i orden situation at tude i – jeg stod sidste uge og vrælede over de store børnehavebørn der sang Lucia, trods ikke at kende nogle af dem overhovedet 🙂 Luciaer bare helt særligt og yndigt. 🙂

 8. Det er en helt speciel dag, sådan en luciadag… på vores skole er det børnehavekl. pigerne der går luciaoptog, sammen med pigerne fra 7 kl., som hjælpere. Drengene fra børnehavkl. synger en sød lille julesang… det er en ganske særlig dag…

  Min piger har gået luciaoptog på deres efterskole. Det er også helt specielt, måske også fordi de bare sang så smukt… klare unge pige stemmer…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.