Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/rappedikke.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/rappedikke.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
Alt for meget |

Alt for meget

Igår havde Ida 3 års fødselsdag. En dag, hvor vi forældre ville gøre alt det bedste for hende og give hende en dag, som hun mindes altid. Mon ikke det er alle forældres hensigt?

Tidlig morgen vågner hun selvfølgelig før alle os andre, så selvom at vi havde planlagt at stå tidligt op og vække hende med sang, så endte det med at vi mødtes over morgenbordet. Allerede der kunne vi fornemme, at hun enten var mega træt eller på vej til at blive syg. Hun var pyldret og ville aller helst bare gå rundt med sin sut og klud og ellers være i fred.

Hvor vi sad der og sang for hende, fandt gaver frem og spiste morgenmad – blev hun mere og mere indesluttet og “sur”.

For at gøre en lang historie kort; Ida var mættet. Træt af tumult, gaver og “fester”. I løbet af formiddagen, hvor vi var alene ungerne og jeg, kom det så småt ud af hende –

Mor, jeg vil ikke have gaver. Jeg vil slet ikke have så mange. Kan du ikke tage dem igen? 

Så den smukke dukke fra Wenche, den detaljerede prinsesse kjole og de andre gaver hun fik – fik lov til at stå pænt fremme på hylden og er ikke blevet kigget til siden. Grønne Kaj fik lov til at blive hendes støtte på dagen. Vi andre kunne ellers ryge og rejse.

Heldigvis – synes vi – fik vi lov til at fejre en lille times lagkage og sang efter aftensmaden. Om Ida ville have manglet det? Det tror jeg faktisk ikke. Men det er igen vores/mine forventninger til sådan en dag.

Det er r.. og nøgler at have fødselsdag i julen! Alle de gaver som ungerne får juleaften – ødelægger så meget fødselsdagen og det at fejre “mig”. Hun kunne slet ikke rumme mere og gad faktisk ikke besøg. Så nu er vi gået i tænke box.
Hvor vi alle mere eller mindre er mættet i efter julen, så tror jeg faktisk, at vi fremover vil holde en fødselsdagsfest for hende i maj/juni i stedet. Det vil hun få meget mere ud af!

Idag leger vi hjemme – uden nogen planer – hun går og synger i skrivende stund. Endelig luft!
(Tror godt jeg ved hvordan hun har det!)


Rigtig god bag-jul!

10 thoughts on “Alt for meget

 1. Åhh lille Ida… hun er mæt! Ligesom alle andre levende væsener efter julen.
  Jeg kender en mand… han er over 60 år, men han har fødselsdag den 25. december. Han har aldrig fejret sin fødselsdag der. Der er blevet sagt tillykke og det er det. I stedet har han altid holdt den den 25 juni… Måske det er en løsning for Ida også.
  Stort tillykke med hende den lille trold skal hun have herfra mig <3

 2. Tillykke med hende, den søde lille trold 🙂 Ja, det kan jeg godt forstå, at hun er mættet.
  Mine piger har fødselsdag d. 24 juni, så vi har et halvt år til at fordøje oplevelserne.
  Det er jo ikke sikkert at I behøver at vente så længe med at fejre hende. I kan jo i princippet vælge lige den dag i vil. Rent praktisk, så falder fødselsdag i slut juni ofte sammen med sommerferien og det kan af og til blive lidt svært at finde en dag, hvor alle kan.
  Det er en erfaring herfra.
  Glædelig jul herfra Christina.

 3. Hej Camilla – ja jeg tænker også, at det må være løsningen.. det bliver alt for meget det hele…
  Tak skal du have 😉

  Hej M-L – Tak – Marie har fødselsdag i august og det ramler også med sommerferie, så det er planlægning i stor stil hos os… Kram fra mig

 4. Tillykke med lille Ida.
  Kan godt forstå at det er en stor mundfuld for sådan en lille en.
  Det er sjovt for jeg har lige tænkt på den problemstilling. Jeg læste lige på FB at hele to gamle klassekamerater blev mor for første gang juleaften!

  Her tænker vi over problemstillingen med at Anker blev født på min brors fødselsdag, men det finder vi nok også en løsning på.

  Håber I får nogle rolige dage inden det går løs til nytår igen!

  Glædelig bagjul og godt nytår herfra:-)
  KH Line

 5. Hej Line – vi voksne er jo lidt ligeglad med vores fødselsdag – om det bliver den ene eller anden dag, men vores unger vil nok være temmelig trætte af det de første mange år?!

  Rigtig godt nytår herfra også.. Kh C

 6. Uha, kender det alt for godt! Min Puk har fødselsdag den 26 december, og vi har i flere år valgt at fejre hende herhjemme på dagen uden gæster og en masse tamtam, netop fordi børnene er mættet ovenpå julen!
  Vi holder istedet fødselsdag for hende enten i november elle slut januar, og det fungerer fint hos os. Det værste ved vinterbørnene er dog at ønsker til udeleg er så svære at opfylde, da udvalget er så sæsonbetinget, så nye rulleskøjter kan være mission impossible i november ;0)

  Håber I får fejret hende igen, når hun er klar;0)

 7. Tillykke med Ida – ja, vi er vist alle mætte af jul, gaver, mad, snoller m.m.

  Nu skal jeg ikke kloge mig ud i det, at have julebørn 😉 men mon ikke, som en anden skrev, at nok har hun fødselsdag her i juledagene, men hvad med, at holde den kun for Jer i familien? Og så invitere gæster en helt anden dag. Kun få gaver, ren familiehygge. Men det er kun JER som familie, der ved hvordan det skal være, for at I alle kan være til…

  Godt nytår til Jer allesammen…

 8. Tillykke med hende! God ide at flytte fejringen og måske bare lave en lille ting for hende på dagen – det bliver for meget. Har i mange år fejret fødselsdag 23.12…og det er altså ikke så sjovt!

 9. Hej – det er en rigtig fin blog du har, jeg har kigget med et stykke tid. Tillykke med din datter. Min søn blev 6 år igår d 27/12 – ja det er r.. Og n……, men vi forsøger at holde det for ham med lagkage, kage mand, boller og familie, men det hele bliver bare for hurtigt overstået og for meget – og så er der et helt år til igen. Har hørt om et julebarn der holder en sommerfødselsdag og børnehaven er med på det det fungerer fint. Hilsen Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.