Enden – er ikke altid god

Idag har vi hold afslutning for Ida i dagplejen. Det er med vemod, at Ida har taget hul på de sidste 3 dage. Jeg har så svært ved at acceptere, at vores dagplejer L. ikke længere skal være den del af Ida´s hverdag, som hun reelt er. Ida er meget glad for hende. Mere end vi nok egentlig forestiller os. Det bliver så hårdt for hende at starte i børnehaven. 
Ikke selve starten i børnehaven – men savnet… 
Jeg kan mærke, at Ida begynder at få en fornemmelse for, at der skal ske et skift.. En blanding af spænding, ondt i maven, ked-af-det-hed og nysgerrighed – forfølger hende i disse dag. Her for lidt siden spurgte hun mig lidt bestemt – “Mor – du går ikke uden mig i børnehaven, vel?”.
– Nej det gør jeg så ABSOLUT ikke de første par dage. (det rammer mig lige i maven).
Puha – de er nok mere robuste end man lige forestiller sig, ikke?
(Ida´s bukser er syet ud fra Symagasinets drenge-model i blad 11/2011. De har en vildt cool baggy facon og i den lækre camel babyfløjl her og blomstret piping, så bliver det baggy lidt tøset).

12 thoughts on “Enden – er ikke altid god

 1. Det lyder hårdt, men jo, jeg er sikker på lille men stærke Ida nok skal klare den, og der er nogle søde pædagoger i børnehaven, som nok skal være der for hende når I ikke er der.

  Held od lykke med det:)

 2. Vildt, at hun er så ‘reflekteret’, og har forstået, at hun skal sige farvel til sin dagplejer.

  Øglen glæder sig max til at komme i børnehave (på torsdag), og selv om jeg har forsøgt at forklare hende, at hun så ikke skal hen i sin elskede vuggestue mere, så virker hun helt ligeglad. Så enten er hun vitterligt klar til at komme videre, eller også – og den tror jeg mest på – har hun ikke heeeelt fanget, hvad det er, der rammer hende fra på torsdag. Puha – og du har ret; de er jo så små!

  Held og lykke med børnehavestarten!

 3. Ida skal nok blive glad for børnehaven Christina, men det kan godt være der lige skal lidt tilpasning til, men hun vil blive glad for det.
  I kærlige tanker, god Mandag aften.

 4. Kan fandme godt forstå, at du er lidt betænkelig ved situationen! Jeg gruer for den dag, min datter skal ‘overføres’ til børnehaven. Især fordi vores kommune har i sinde at fyre 5 ud af de 13 pædagoger, der er fordelt i byens 4 børnehaver!
  Jeg vælger at tro på, at de små hoveder er mere robuste, end man lige skule tro, for ellers kan jeg næsten ikke klare tanken.

  Held og lykke med det hele, og manner, nogle fede bukser!!!

 5. Det truer med at rive hjertet ud på en. Og der er stor risiko for, at man får ridser i hjertet, hvis det ikke går glat. For det er bare hårdt. For alle. Håber at det går så godt og smertefrit, som det kan.
  PS. Bukserne er totalt fede. Tak for lige at sprede idéen med drengebukserne til tøsepigerne…;-)

 6. Åh jeg kan godt forstå dig.. jeg gruer allerede for når Daniel skal starte i børnehaven til sommer. Tror måske bare det er mere mig end ham der bekymrer sig over det hjemme hos os.. det skal såmænd nok gå Christina, som du selv siger er de nok mere robuste end man tror.

  Bukserne er lækre, dem tror jeg jeg skal afprøve i en drengemodel.

  Hav en fantastisk dag.
  Kram Berit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.