D.I.Y – design din header

Som lovet har jeg idag lavet 6 trin, som forhåbentlig hjælper dig igennem, så du til slut sidder med en ny fin header til din blog.
Du behøver ingen fancy programmer eller særlig ekspertise – det er ret nemt.
Jeg har i denne her forbindelse lavet en header med en købt illustration fra 123RF, men hvis du har et billede liggende på din computer, så kan du jo også bruge det. Guiden er lavet ud fra at du finder et billede hos 123RF, som jeg nævnet i forrige indlæg.
Men følg de næste trin, så ser du.
Trin 1.
Gå ind på 123RF og vælg din illustration. Forbered dig på, at det tager tid. Der er så mange fine, så det er umuligt at vælge. Når du har fundet dit billede og oprettet en konto, så er det vigtigt at du får hentet billedet ned i en størrelse XL. Bare så det ikke bliver for lille og grynet. Jeg søgte på trees og birds og fandt mine billeder. Mulighederne er utallige!
Trin 2.
Derefter går du ind på Picnikdu behøver ikke at have en konto og betale for hele pakken derinde, du kan nøjes med basispakken. Når du er inde på Picnik klikker du på Upload photo og bagefter, når billedet er oploadet, klikker du på Home og derefter på Collage. Så kommer der en fane frem, hvor du vælger den simple collage.
Se de næste tre billeder.

Trin 3.
Når du er inde på Collage-siden, vælger du muligheden med de tre billeder. Se pilen. Bagefter ændrer du farven fra sort til helt hvid. Se pilen.

Trin. 4.
Derefter fører du dit billeder ind i en af de tre firkanter.  Du skal gerne kunne se dit billede nede i venstre hjørne og du kan trække det op på plads. Jeg har valgt at sætte mit billede i den sidste firkant – så er der mere rum til teksten.
Bagefter tryk dig videre på Done!
Trin 5.
Nu kommer det sjove, for nu sidder du med et billede, hvor der kan leges. Billedet er aflangt med din illustration i en af siderne.
Tryk på tekst i baren for oven.
Oppe i venstre hjørne kan du skrive din tekst. Her : Rappedikke. Så når du trykker: Add kan du sikkert slet ikke se din tekst. Så derfor skal du ændre farven ovre i kolonnen til højre. Derefter leger du bare med skrifttyperne. Jeg har købt hele pakken, så jeg har alle skrifttyper at skifte mellem. Men der er nogle fine i basispakken, men desværre ikke så mange.
Men hvis du nu laver din collage i et andet billedredigeringsprogram, så er der sikker andre muligheder!?
Når du har fundet typen og størrelsen, så kan du rykke teksten rundt ved at trykke musen på teksten og trække den afsted til der, hvor du vil have den.
Sidste trin
Når du har leget med din tekst og sat det sammen, så er du færdig. Du skal bare save nu og droppe dit billede af  på din blog.
Her er min færdige header. Den er blevet fin og enkelt og har taget mig en lille halv time at lave. Jeg har så ikke talt timen med, hvor jeg skulle vælge illustration ud. Det var nok det sværeste!
Jeg håber det har givet lidt mening. Jeg har ikke lavet screendump før eller lavet pile i paint og sådan. Dog kan jeg nogenlunde selv hitte ud af billederne. Det håber jeg også, at du kan? Ellers må du sige til, så jeg kan ændre på det 🙂
Rigtig god fornøjelse!
Når I nu har lavet en header efter min anvisning, vil I så ikke vende tilbage og fortælle det, så jeg kan se jeres færdige resultat?

37 thoughts on “D.I.Y – design din header

 1. Din DIY virker meget overskuelig og nem at arbejde med. Jeg har lige vundet en header i Mamma Mias Verden`s give away og synes at den er meget fin men jeg vil bestemt gemme din vejledning for på et eller andet tidspunkt synes jeg jo nok at der skal ske noget nyt. Tusind tak fordi du deler.

  Kh Mette

 2. wauw sikke et arbejde du har lavet!! meget pædagogisk. Tak for tippet. Din header er blevet flot, men din tidligere header var nu også meget lækker.
  kh. viola

 3. Tusind tak for DIY! Den var ventet:-)
  Jeg har allerede været inde og kigge en smule på illustrationerne, og når jeg har valgt mit billede, skal jeg helt sikkert lave en ny header. Og så skal jeg nok give besked!

  Kh Camilla

 4. Picnik er jeg meget hjemmevant i, men jeg kendte ikke 123RF og har ikke gidet sætte mig ind i at lave mine egne illustrationer, så TAK for linket til de billige billeder. Ny header er lavet og sat på bloggen.
  Simpel og fin, ifølge min mening ihvertfald ;).

  Endnu engang tak for det gode billede-link. Det vil jeg helt sikkert bruge meget fremover. For ganske rigtigt, mulighederne er jo uendelige.

  Mvh,
  Synne
  http://synne-petersen.blogspot.com/

 5. Vil lige tilføje at jeg har lavet ny header i Picnik efter jeg så din guide.. Jeg har bare valgt kun at have teksten, da jeg ikke har kunnet finde et passende billede…
  ragiffen.blogspot.com

 6. Hej Christina…
  Super fedt med en DIY til at lave din egen Header… og ja jeg har allerede prøvet… og det var jo faktisk nemt, selvom jeg sad og rodede med det i et par timer… men har fået lavet en, så håber du synes den er fin, smil…
  Smil fra Tina

 7. Det ser jo ligefrem ud til at jeg kan finde ud af det. Det må prøves, når tiden er til det. Jeg hopper på som fast læser, for det er da en dejlig skøn blog du har :o)

 8. Tusind tak for DIY – sidder og leger lidt med det . . ved ikke hvornår man bliver tilfreds, men det er da en start 😉
  He he
  Tak

  Frk.Munk

 9. Prøver lige igen:

  Tak for en rigtig fin DIY – jeg har lavet min header med billeder i Picasa, men mangler lige det sidste før jeg er helt tilfreds. Så jeg glæder mig til at få tid til at sidde og lege med det i Piknic.

  Kh Karen

 10. Tusind tak for en meget udførlig og pædagogisk DIY. Jeg har netop lavet en header efter din anvisning. Dog har jeg anvendt et af mine egne billeder. Det er virkelig sjovt at lege med!
  Du er velkommen til at se resultatet på lisesmanier.blogspot.com

  God søndag!

 11. Wow, det er hermed afprøvet. Var nu ganske glad for min gamle header, men har da ændret den en smule, så der er knap så meget ‘blogspot’-skabelon over den.

  Er ret pjattet med din nye header, syntes træet i eksemplet er fint, men alfen/feen er endnu bedre.

 12. Jeg har så længe gerne ville lave en header, men jeg anede ikke hvor, det ved jeg nu, tusind tak for det. Du er meget velkommen til at kigge forbi og se resultatet!

 13. 1000 tak for en rigtig god DIY på en header med masser af muligheder.
  Du har ret, det tager tid at vælge et billede :o)
  Jeg har forsøgt mig, men er slet ikke færdig med at “lege” med alle de billeder og programmer.
  Tak for et godt stykke arbejde endnu engang.

 14. Tak for et super tip og anvisning. Jeg har netop udskiftet min header, men har redigeret billederne sammen via PowerPoint og dernæst gemt som billede. Det er super nemt og kan sagtens gå an, men når man gemmer billedet taber det lidt af skarpheden deværre.

  Har nu prøvet udfra din anvisning (bruger i forvejen picnik) og måske er det blevet lidt bedre og mere skarpt. Lavede også en bund – tjek det ud:
  http://pimpmeup-on-detour.blogspot.com/

  PS. Du har undet min Give Away! 🙂

 15. Tuuusind tak for din lille guide. Jeg har længe villet have lavet en ordentlig header men jeg har ikke fået photoshop på min comp endnu så jeg har holdt mig tilbage. Men på 5 min fik jeg nu lavet en efter din anvisning. Så har jeg da en der er lidt sjovere indtil jeg får lavet en der sidder helt i skabet :o)
  Tak igen

 16. Jeg kom da alt for sent i seng igår, fordi jeg bare lige skulle afprøve Picnik :). Jeg har været derinde før, men kom aldrig rigtig igang, så tak for en fin vejledning :).

 17. Hej Christina,
  Tusinde tak for den fantastiske DIY og gode links.
  Dit indlæg gav mig mod på at eksperimentere lidt, det har givet mig blod på tanden :o)
  Tusinde tusinde tak
  Mh,
  Bettina

 18. Så, Christina – så fandt jeg tiden til at få lavet en ny header! Tak for hjælpen og kig forbi, hvis du vil se resultatet 😉

 19. Hej Christina
  Jeg har også forsøgt mig med din header diy. Tak for tips. Ved nu ikke helt om jeg fik det ordentligt til….. Men men man kan jo altid lave lidt om
  Hav det godt
  Kh Sarah

 20. Jeg har haft din diy liggende længe under favoritter, men i dag fik jeg taget mig sammen til at prøve. Tak for hjælpen, det hjælp noget på mit ellers røvsyge banner 😀

 21. Tusinde tak for den fine DIY… Vil lige informere om at picnik lukker her engang i april, så hvis banneret skal have en update (ikke at jeg synes den behøver det) skal man til at igang.
  Glæder mig til at følge med her inde.
  Hilsen Kristina

 22. Tusinde tak for den fine DIY.. Den gjorde lige så min blog fik et meget mere personligt look… Nu mangler jeg bare en guide til hvordan man laver baggrunden.. Så bloggen får et fuldendt look.. Håber du ligger vejen forbi og ser det færdige resultat.. Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til at sprede budsjabet om min blog, da jeg er helt ny ;0)
  MVH
  Mille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.