… max udmattet

Jeg har været helt til rotterne idag. Jeg har været så træt og ugidelig og enormt glad for, at jeg ikke har haft nogen planer. Bortset fra et tandlæge besøg med Marie.
Den energi der har boostet mig efter fødslen tog lige en feriedag i dag. Jeg havde nu heller ikke regnet med, at de totalt overskud ville vare ved i sådan et niveau. Det er jo ikke fordi vi undgår natteroderiet herhjemme. Vi sover godt, men Alfred fylder sin ble 2-3 gange i løbet af natten, så jeg hopper ud af kassen de gange. Det skal kroppen jo reagere på..

Jeg har blevet oplyst af Rebecca Person i hendes bog Baby – 100% naturlig uden tilsætning at man efter både graviditet og fødsel har brugt uanede kræfter. Den har jeg fanget for længst.. Men som hun skriver det så fint i et indlæg på hendes blog:

Din krop har været på konstant hårdt arbejde i 9 måneder.
Du er fuldstændig mørbanket og afsindig træt. Hvis du er heldig, er du også lykkelig.
Dit understel hænger i laser og du har så ondt i den unævnelige vaniljekrans, at du ikke engang tør lette en vind.
Samtidig rutscher dine hormoner rundt, og du trænger mere end nogensinde til en nats uafbrudt søvn.
Men den går ikke, for du skal koncentrere dig døgnet rundt, uden pauser, om et lille nyfødt vidunderkrapyl, hvis liv og trivsel afhænger af den mælk, din krop skal til at producere – måske endda for første gang.

Jo tak – jeg har været den mølle igennem, dog ikke med den humor i mente – når vi taler understel og ømme brystvorter.

I hendes bog Baby – 100% naturlig uden tilsætning, har hun dedikeret et helt kapitel til os nybagte og ammende mødre.
F.eks. beskriver hun hvilke vitaminer der er godt at tage efter en fødsel og hvilke der er vigtige at tage mens du ammer, så du som mor får, hvad der skal til for at holde energiniveauet i top.
Jeg tager selv en masse nye vitaminer i øjeblikket – vitaminer jeg ikke anede var nødvendige at tage mens jeg ammede.
Du kan læse meget mere i bogen, som du kan vinde her på siden. Så skynd dig at melde dig til, hvis du har et lille barn, er gravid eller kender en der er. Bogen er en super fin guide til en sundere baby..

Jeg selv – jeg vil tage mig et langt bad og smide benene op igen. Hapse mit strikketøj og en pose matardormix.. Det sidste er nok ikke nævnt i Baby – bogen. Hmmm….

Men det smager altså godt!

6 thoughts on “… max udmattet

 1. Jeg er også overbevist om at matador mix blot er en forglemmelse i bogen – dog en ret alvorlig forglemmelse, vil jeg sige…dét og så chokolade!!! Hvordan skal man ellers overleve????

  🙂
  Malene

 2. Ha, ha, ha 🙂

  Oohhh, mørk chokolade og formiddagskaffe er en fravigelig del af min daglige kostplan!

  Jeg må simpelthen skrive noget mere om forkælelse til mor, jeg ved det. Der var bare ikke plads i BABY-bogen…

  kh Rebecca (som bedst kan li’ det gule citrus-formede vingummier)

 3. Alle ved da at selvforkælelse er en vigtig del af barsel – det være sig matadormix, kaffe, vingummi, eller det der nu hjælper! Det er jo ingen ferie man er på, men det hårdereste stykkearbejde man nogensinde får!
  Håber du nyder hvert eneste stykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.