What to do, what to do?

…. Når ens unge har et kæmpe sutte behov om aftenen og IKKE vil tage en sut overhovedet! Brækfornemmekser og rynken på næsten og et blik, hvad gør du ved mig, Moar? Jeg føler mig som en ravnemor når jeg tilbyder ham substitutten!

Jeg har nu siddet i et par timer, hvor Alfred hygge snasker på
min ømme brtstvorte. Det gentager sig hver aften og nat. Trækker jeg mig til mig selv igen bliver han ked af det og mit hjerte bløder.

Han vil ikke være hos far overhovdet. Ro finder han hos mig. Jeg fornemmer, at han har behov for mor! Sådan er det. Og det får han. Men kan jeg ikke vende han til den sut i stedet -sammen med mor?

Jeg er monster træt og har en øm vingummi strukket ud i ekstremer foran mig!

Jeg ville ønske at den sut kunne accepteres. Men nej. Jeg har prøvet alle mulige former for alternativer.

Arggg jeg er pisse træt lige nu! Og trænger bare lige til 10 minutters pause!

33 thoughts on “What to do, what to do?

 1. Lyder som hos os… Sådan havde jeg det i 9 mdr med Oskar (Han er 10 mdr. nu….) – og samme historie med førstebarnet også! Men, men, men det bliver bedre på et tidspunkt:-)

  Sov (forhåbentlig) godt!

 2. @fie mener du som i 10 måneder? Jeg kan sagtens give ham det han har brug for. Men hvor kan det være hårdt på dage, hvor man bare er træt! Heldigvis sover vi fantastisk og længe. (i ske)
  Kh C

 3. Øv din stakkel! Det der ønsker man jo ikke for nogen. Håber at I finder en god løsning snart

  Fru Forstad, der sende posen med sutter for 600 kr en kærlig tanke.

 4. Har du prøvet de der mega grimme naturgummi sutter? Der er nemlig nogle, hvor der er luft i, altså den er ikke lukket… Lidt lige som en sut til en sutteflaske 🙂

 5. Åh jeg husker det godt, de der aftener med et barn siddende fast på brysterne. Mine børn har aldrig brugt sut men det har været et bevidst fravalg. Min yngste nød godt af at blive pakket tæt ind i dynen og rokket lidt til ro når jeg synes han havde suttet længe nok. Du har da en slynge, kan du ikke trøste ham lidt i den? ellers tilbyd ham din lillefinger at sutte på… det gør de kongelige da fnis ;o)

 6. Aeee Anette. Han må ikke være i slyngen pt. Det plejer ellers at hjælpe. Vi går til kiropraktor. Han vil ikke lulles, fimses med eller køres! Ren kropskontakt. Jeg bæev så gal på sutten idag at den røg i brændekurven. De er bare dumme! Har ikke prøvet min lille finger.

 7. Hvis du kigger på hans kind, når han sutter på brystet, så vil du kunne se et sted oppe omkring øret, hvor det bevæger sig. Der kan du stimulere hans suttebevægelser, så ind i munden med sutten, og ae ae ae på kinden – så starter hans sutten – og han finder ud af hvordan den fungerer. Sgu da svært at forklare på skrift, men håber du forstod meningen ? Det hjalp med min ældste – det var sundhedsplejerskens råd ;o) KNUS

 8. hejsa, vi kunne heller ikke få datteren til at tage sutten længe, men da jeg prøvede med den der naturgummi, gik det bedre. Der findes en version hvor man kan have sin finger inde i sutten, så barnet kan mærke varmen, dvs den er åben IND i selve sutten, og sutten er formet som en brystvorte. Købte vores i Danmark. Nu vil hun godt bruge de almindelige heldigvis. 🙂 Held og lykke, føler med dig!

 9. Kan tydeligt huske det! Vi gav ikke op, og da Andrea blev 6 måneder tog hun ENDELIG en sut. Vi havde købt os fattige i alle mulige modeller – den der virkede var en fra MAM, der fås gratis på deres facebook-side!

  Kh Camilla

 10. Mit yngel nægter også promte sutten og reagerer med bræk-bevægelser og forudrettede blikke, så jeg kan SÅ meget nikke genkende til det!

  Skal helt klart prøve en sut af naturgummi, hvis det kan hjælpe. Lige nu tror jeg bare aldrig hun bliver sut-barn, men hvor kunne det være rart til trøst, aflastning og lette putningen?

  Og hvorfor er verden så paradoksalt indrettet at storesøster ELSKER sin sut (trods tandlægens anvisninger om at hun skal smide den) og lillesøster pure NÆGTER at acceptere sutten. Øv, hva’…

 11. Her tager hun gerne sutten, meeen…. hun er nu 9½ mdr og nu vil hun ammes ca hver time hele natten og når hun bliver ked af det er det KUN mor der dur. Det er mega hårdt, men jeg håber det bare er en Tiger.

 12. Da vores Albert var lille, ville han heller ikke bruge sut. Prøvede en masse uden held. Da han så som meget lille skulle opereres for brok, var der en sygeplejerske der hjalp os med at lære ham at bruge sutten.
  For det første skal det være en rund sut, og man skal have en str. der går tilbage i munden på barnet så den fylder. De kan simpelthen bedre få fat om sutten hvis den er rund. Og så dyppede hun den i afkølet sukkervand.
  Da vi fik ham tilbage efter 30 min, kunne han bruge sut.
  Måske det var værd at prøve…

 13. Føler med dig. HAr også hørt at det kan hjælpe at putte lidt modermælk på sutten, så han ved hvilken refleks han skal bruge og så den dufter rigtigt. Og så opmuntrer jeg dig af hjertet til at kæmpe videre. Jeg husker trætheden og kan mærke den i hele min krop når jeg tænker tilbage – selv om min dreng snart bliver to…Men for jeres begge skyld: keep on fighting. Du har brug for at han ikke ligger hos dig HELE TIDEN. og han har brug for at finde ud af at han godt kan ligge uden mor. DU ER IKKE EN RAVNEMOR!! Det gør os ikke til dårlkige forældre at vi passe på os selv sideløbende med at vi passer på vores barn!! Tværtimod! God kamp!

 14. Hej Christina – jeg har ikke læst de andre svar i tråden, så måske gentager jeg noget der allerede er sagt. Isac har aldrig ville have sutten. Den sagde ham ikke noget og han vidste ligesom ikke rigtig hvad han skulle bruge den til. For os virkede det wrappe ham ind i dynen eller et tæppe i stedet. I USA wrapper de meget børnene, og Alfred har jo været vant til fra starten af, at være wrappet ind mod dit bryst i slyngen, så måske vil det også virke for ham. Nogen gange græd han stadig efter han blev wrappet. Det gør babyer jo altså bare en gang i mellem, og det skal de også have lov til, så længe de ikke ligger alene og lider. Men vi gik med ham eller sad med ham på armen og lod ham vide, at vi var der helt tæt på. Og så faldt han som regel til ro lidt efter lidt. Nogen gange med det samme, andre gange efter fem minutters tid. Så det handlede for ham meget om nærheden og følelsen af at være pakket ind/tryg, tror jeg. På trods af suttetræning og 100 forskellige slags sutter kom han aldrig til at bruge sut og det er altså ret skønt nu, hvor vi ikke skal øve suttefravær med ham. Vi stoppede også ret hurtigt med at forsøge med sutten, da han tydeligvis ikke gad den, og da det andet virkede lige så fint, så gjorde vi bare det i stedet. Det skal lige siges, at vi wrappede ham altså ikke helt så stramt som de gør i USA, men der er masser af vejledninger at finde på nettet og jeg ved at man er begyndt at bruge metoden på mange fødeafdelinger herhjemme også. Især til for tidligt fødte børn. Så om ikke andet, så giv det et forsøg 🙂 Måske du allerede har gjort det.

  Held og lykke med det.

 15. (svar på tidligere kommentar)
  Jeg mente at jeg i de første 9 mdr af Oskars liv vold-ammede, for han havde et stort suttebehov, vejede knap 5 kg og nægtede at tage sut. Fulgte alle råd, prøvede alle sutter, og så blev jeg enig med mig selv -og Oskar om, at han ikke blev et sutte barn:-) Da han blev 9 mdr. tog far 2 nætter med en urolig Oskar, hvor tørsten blev slukket me dvand, og herefter sov han igennem. Tænk sig efter at amme næsten hver time om natten i 9 mdr., så sover man pludselig en hel nats søvn:-)

 16. Min Frederik nægtede også at tage sutten – fik også brækfornemmelser af den. Så vi købte en speciel sut fra – åh fuck, kan ikke huske mærket!! – men altså, den er formet som en brystvorte: bred i starten og smal ude i enden (lige omvendt af almindelige sutter). Den er lavet af gennemsigtig plast/akryl/whatever, du ved hvad jeg mener. Det er den mindste størrelse (0-5 mdr) og den bruger vi stadig selvom Frede nu er 16 mdr!! Den accepterede han næsten med det samme, nok fordi den minder om brystvortens form. Den kan købes i BabySam og sikkert også andre steder, men spørg efter en sut der er formet som en brystvorte! 😉

  Held og lykke – det er en hård tid. Det bedste råd man kan give omkring børn er: det går over! Alt går over. 😉

  KRAM

 17. Min yngste havde også et helt ufatteligt suttebehov lige fra dag 1!
  Jeg prøvede med alle de fine naturgummisutter, både anatomiske og runde, hårde og bløde.
  MAM sutter var det ENESTE hun ville tage – og nu hvor hun er 13 mdr. er de stadig de eneste hun vil have…

  Håber du snart får lidt fred fra sutteriet!

 18. Anna var præcis lige sådan indtil vi prøvede natursutten i sidste uge. Hun tog den med det samme, og elsker den allerede. Havde ellers også opgivet sutten, men hurra! Dejligt med ambrosiæs ind imellem!

 19. Åh hvor har vi også snart været mange sutter igennem. Nu er jeg begyndt at låne sutter fra de andre i mødre gruppen hvis de bruger en vi ikke har købt.
  Det er yderst sjælent vi kan få ham til at tage den, så kender kun dit problem alt for godt!

 20. Jeg havde samme problem med min yngste. Sundhedsplejerske rådgav min til at gå i seng i tre dage og ligge der med ham. Sov og am ham og lej eller køb en masse film, bøger og blade. Det hjalp! -og det var faktisk helt rart:)) Ved ikke om han skulle tankes op eller? Jeg lagde mig, når jeg havde afleveret de store og til de skulle hentes klokken tre! Skyd en pil efter hausfrau og lad rodet flyde.
  Angående sut så fungerede det der med at ae på kinden!!

  Held og lykke:))

  -og tak for en go’ blog! Har vist aldrig givet mig til kende som læser;))

 21. Jeg fik en naturgummi sut med den gratis babypakke fra club matas for et år siden. Der er hul ind i selve sutten…men min finger er altså for stor til at komme derind. Så ved ik om det er den, de andre skriver om. Den hedder Chicco Caoutchouc pur.
  Held og lykke med det…og god weekend:-)
  Mvh. Sine Løkke

 22. Hej
  Min pige ville heller ikke tage nogen form for sut, da hun var spæd. Hun var meget urolig, græd en del og sov slet ikke om dagen, så vi tog hende til kiropraktor. Jeg fortalte dernede, at hun ikke brugte sut for hun ville ikke. Kiropraktoren sagde, at jeg skulle koge 100 ml vand og putte 1 tsk. sukker i. Så skulle jeg tage en lille engangssprøjte og suge sukkervandet op i. Så skulle jeg give hende sutten og stikke sprøjten ind samtidig i den ene side og sprøjte lidt sukkervand ind i hendes mund. Så begyndte hun automatisk at sutte. Den teknik brugte jeg i ca. 1-2 uger, og så virkede det. Hun elsker sin sut nu, og har gjort det lige siden.
  Håber det lykkes for dig. Det var en kæmpe befrielse for mig. Før det ammede jeg også HELE aftenen.
  Hilsen fra Mette

 23. Hevea natursut! Du kan få dem hos Matas. Med anatomisk form. Dem bruger jeg til Pelle, og han har elsket dem lige fra han var nogle uger gammel. Han er til gengæld den første af mine børn, som bruger sut! De tre andre har jeg ammet til trøst og i søvn. Og ammet flere timer i træk om aftenen de første mange måneder. Brysterne bliver efterhånden hærdede… Ved ikke om jeg har nævnt det før, men brystsalven af ren lanolin er supergod. Og så ellers måske selv tage den mere med ro? Det er hårdt arbejde for krop og sind at have en lille baby.

 24. mine børn har mange evner men de har ikke evnet at tage en sut som spædbørn.. de første 5 mdr ca sad jeg og ammede og ammede og ammede hver evig eneste aften.. men så endag vaar det de klar til og komme ind og sove kl 20 ca 🙂

 25. Jeg ved godt, at det her indlæg er virkelig gammelt …men. Min ældste dreng elskede (elsker!) sin sut – hans lillebror ville tage den en ganske kort periode. Så jeg er, hvor du var for efterhånden en del år siden og jeg tænkte bare på, om nogle af de mange råd ovenfor virkede? …eller om man bare skal trække vejret og acceptere at det er en fase! Kh. Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.