Du snakker noget vrøvl, Moar!

Ahhh – hun trækker tænder ud. Jeg er ved at rive håret af mig selv af fortvivlelse. Det er bare f… at hun er så charmerende samtidigt.
Vi opkalder jo vores unger ( ikke bevidst) efter A. Lindgrens “Emil fra Lønneberg”. Ida er dog blevet opkaldt efter den forkerte, det bliver mere og mere tydeligt. Men uden tap – går det ikke med Emil.

Hun er så fuld af narrestreger, så vi konstant skal være på vagt.

 • Hun stak af i forgårs efter aftenbadet – nøgen – ud i haven og hoppede på trampolinen. Pludselig var hun væk og ud af øjenkrogen så vi en nymfe løbe forbi vinduerne. Det var et stort grin for os – men det at hun bare stikker af. hmm
 • I fredags druknede hun samtlige dukker ude i hendes trehjulede.
 • Generelt tømmer hun selv potten – ud på gulvet, hvis vi ikke lige er hurtige til at komme og tørre. Eller hvis hun intet siger, så klarer hun det selv, vel og mærket uden at ramme wc´et. 
 • Hun gik i vores gufskab i går – tyvstjal en slikkepind, som var gemt til Marie. Noget hun selv var inde over. Jeg så hende liste sidelæns gennem stuen med hænderne på ryggen. “Jeg har ikke noget på ryggen moar”. (Hvor dum tror hun jeg er?)
 • I morges kravlede hun om bag ved fjernsynet og hev samtlige stik ud. Der blev jeg lidt gal – hun kommer til skade en dag?! Til svar? “Ja ja ja, det skal jeg nok, sure mokke!”. Jeg ved ikke, hvor hun har det fra? Mon hendes far tiltaler mig sådan i det smug? Eller Marie? Jeg var rystet… Hun er kun 2½ år.
 • Generelt når der er noget, jeg ikke vil have hun gør – normal irettesættelse – får jeg et flabet Nej jeg vil ej retur. Altså hun er fuldstændigt ligeglad med, hvad vi siger – hun bliver ved indtil grænsen er overtrådt BIG TIME.
Det der er ulempen er altså hendes charme. Hvordan kan vi holde grimassen, når hun laver noget lort, når hun gør det på hendes “lækre” måde? Jeg håber virkelig at det bare er hendes alder! Jeg ønsker det så inderligt! At det bare er en fase.
Søndags Suk

16 thoughts on “Du snakker noget vrøvl, Moar!

 1. Ikke for at tage modet fra jer, men den fase kan desværre godt vare lang tid. Vi har en på 7 der stadig har den der attitude, når vi irettesætter hende, men samtidig er hun utrolig charmerende og kærlig og ikke til at stå for! Lærere og pædagoger tror ikke på os når vi fortæller om hvordan hun OGSÅ kan være. Ida bliver måske som Rose, et dydsmønster i skolen og over for andre, og så får i balladen derhjemme…
  Kan ikke lade være med at smile lidt for mig selv når du skriver om hende Christina. Hun er sådan en charmetrold på billeder, virkelig en lækkerbasse! Og situationen med turen på trampolinen efter aftenbadet er da for sød…
  Måske vi skulle sende vores tøser på kostskole…

 2. Ahhhja, min snart-3-årige har også sådanne tendenser. Nogengange kan jeg slet ikke skælde ham ud, for jeg imponeres så meget af hvor meget han har gennemtænkt sin skarnstreg. Og så kommer begavelse til at tælle over frækhed. Og hans charme er også svær ikke at smile af – så nogengange må far komme på banen når jeg sidder og fniser istedet for at skælde ud.

  Held og lykke med hende – måske Emils kusine??

 3. Jeg tænker bare, at så hellere de er lidt for frække derhjemme, og de så opfører sig ordentligt ude omkring 😉

  Men, én ting er sikker… bliv ved at stå fast på hvad I synes og mener. Så langt skal hun ikke få Jer ud, at I ændrer mening fordi hun er lækker 😉

  Og hendes sprog… tja, et eller andet sted har hun jo hørt det. Et barn på 2½ ved jo ikke sådanne ord, hvis ikke det er sagt et eller andet sted… men de hører så til gengæld også rigtig godt efter, når det er “frække” ord 😉

 4. Hej Gaia – jeg har også en fornemmelse af, at sådan ER hun bare.. Det er kamp til stregen!

  Hej Katharina – det er frygteligt når man kæmper med ikke at flække af grin… det hjælper slet ikke på situationen..

  Hej Kirsten
  Tro mig vi vælger vores kampe med omhu – ellers kunne vi gå og skælde hende ud konstant… det er ren nysgerrighed som Peter Pedal hun er fyldt af 🙂

 5. Hej Christina
  Hyggeligt at høre hvordan andre piger på samme alder (som min datter)udvikler sig. Lidt sjovt, at hun kalder dig en sur mokke, i går da jeg sagde nej til et eller andet til Isabel, sagde hun “Din sure kanalje” og jeg kunne jo kun grine indvendigt, da det er noget jeg i sjov siger, hvis ungerne mokker.
  KH Mia

 6. Jeg har en stor dreng, der stadig svarer sådan. Og det var sødt da han var tre, men det søde går af det efterhånden…
  Har du tænkt på om hun ligner sin Onkel A og har ADHD? 😀

 7. Ved ikke om det går over – men kender det alt for godt – igår kom Mie´s saks pludseligt til at klippe i hendes bukser – og det forstår man jo ikke, tænker det var en protest over, at jeg nægtede hende at klippe en meter nyt indkøbt stof i stykker, som ellers ifølge Mie skulle bruge til kjoler til hendes bamser – herhjemme er nået der til, hvor jeg får dræber øje, men overlever og prøver på at være rummelig i mit indre – god dag : )

  mvh Millelouise

 8. Hahaha…. Hvor er det altså for sjovt. Jeg har en herhjemme, som er næsten ligesådan. Hun er kun to år, og når vi irettesætter hende, vender hun sig om med et ryk, peger på os og siger “Hold op med den larm, STOP” Det er altså nogle gange ret så svært ikke at grine, når hun står der og bryner ;D ;D

 9. Det lyder fuldstændig som vores mellemste, som efterhånden er 4. Han kan finde på de mest fantasifulde skarnsstreger.
  Den slags børn kræver ret meget tålmodighed… Den må vi jo grave efter for at finde den, selvom den ikke altid ligger lige for.
  Held og lykke med den frække unge.
  Kh. Malene

 10. Har du aldrig hørt om tidlig pubertet Christina, spøg til side, hun er bare sin egen, hun udfordrer jer lige til grænsen, men hun sørger for at opfylde sine egne behov, der kunne vi voksne lære lidt der, hun kender ikke til begrænsninger, hvilket kan betyde en rigtig god opvækst hvad angår kreativitet, er det kreative forøvrigt ikke noget hun har efter moderen?
  I kærlige tanker, god Søndag aften.

 11. Ak ja, de kære børn! De kan altså være nogle møgunger ind i mellem 😉
  På et tidspunk brokkede Rasmus sig HVER gang vi bad ham om noget. En dag jeg bad ham dække bord sagde han “hvad gør du nogensinde for mig?”. Jeg svarede “ja, lige nu laver jeg din mad”. Og fik følgende besked “ti stille mor, jeg gider ikke snakke med dig” ;-D

 12. Åhhh…..hvor er jeg da glad for at jeg ikke er den eneste der har en lille “Emil”!!! Min Alberte er også 2 1/2, og hun stikker også konstant af (eller går tur som hun selv kalder det) og forleden dag, da vi var til globryllup, fik hun lige råbt “din grise røv” til brudens far! Mener ikke lige det er et udtryk vi har brugt særlig meget der hjemme?!?!
  Skal vi ikke bare blive enige om at vores børn åbenbart bare er helt normale, og at det da er skønt at have børn, der er selvstændige og ikke er bange for at sige deres mening….eller….;o)?
  Forresten – tak for en skøn blog:o)

 13. Hæ, hæ…. min Mirjam er kun 2 år og 1 måned, men jeg kan mærke det kommer snigende… og pludselig kan jeg godt huske det fra da Mia, som nu er 12 (= ny selvstændighedsalder!), var 2-3 år.

  Pludselig er Mirjam begyndt at lukke døren til sit værelse. Indefra.

  Hun annoncerer flittigt “A’ larmer lidt”, hvorefter hun smækker med døren.

  Eller “mor! ‘putter ik’ ‘tov” (=computer ikke sjov = mor, let rumpetten og lad være med at sidde der foran skærmen. Ui, den sved).

  Plus verdens undergang, hver gang hun ikke får sin vilje…..

  Det er sikkert kun begyndelsen.

  Kh Rebecca

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.