Rabarber mums

Vi har en klase rabarber i haven og jeg har først i år udnyttet mig af den søde grøntsags muligheder. Jeg har været lidt i tvivl om det nu var rabarber – ja jeg er først nu ved at få grønne fingre – eftersom jeg det meste af mit voksenliv har boet i byen og i lejlighed. Jeg nyder det, selvom at jeg ikke er så ferm til det med grøntsager, stauder og beskæring af roser.
Rabarberne er blevet til rene lækkerier! For 14 dage siden lavede jeg en jordbær/rabarbermarmelade. Men efter noget snak med svigermor har jeg lavet den lækreste marmelade – EVER!

Marmelade med søde krydderier og ingefær
4-5 glas skyllet i atamon. Så behøver du heller ikke komme det i marmeladen. 
ca. 1 kg. rabarber i små bidder
400 g. rørsukker
Revet økologisk citronskal
Revet ingefær – jeg har brugt en stump på 3×3 cm – altså spar ikke på det. Det smager mums
En vaniliestang + en stang kanel (eller pulver, hvis du ikke har andet)
  Smid det hele i ovnen i en ½ time ved 180 grader. Rabarberne nederst og sukker og krydderierne ovenpå. Det giver rabarberne den lidt bagte smag og gør marmeladen mere smagfuld. Ellers kan du også komme ingredienserne i en gryde og lad det hele simre til rabarberne er udkogte.
Tag vaniliestangen og kanelstangen op af massen og sigt væden fra rabarberne. Fyld rabarberne op i glassene jævnt fordelt. Derefter koger du væden op og laver en jævning af kartoffelmel – bare en lille squis i væden og tag det af varmen. Så får du mere væde til rabarberne, end hvis du koger væden ned til en sirup. 
Hæld væden ved glassene og rør rundt, så rabarberne bliver jævnt fordelt i glassene. 
Sæt lågene på glassene.

Du behøver ikke stille glassene i krybekælderen, for du når at få dem spist i løbet af ganske kort tid.
Så er du advaret!
I skal prøve den af… 
I bliver afhængige af den søde marmelade med et touch af østens herligheder!

8 thoughts on “Rabarber mums

  1. Det lyder rigtigt lækkert, det kan være jeg skal prøve den som alternativ til min egen jordbær/rabarber syltetøj, der skal nemlig snart laves igen.

  2. Det lyder godt nok lækkert. Det skal jeg prøve. Jeg har nemlig maaaange rabarber i haven lige nu. Forresten så er du velkommen til at deltage i min første give away hvis du har lyst 🙂

    Kh Mette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.