Medmenneskelighed

Jeg modtog igår en mail, som ramte mig i hjerterummet.

Efter meget eftertænksomhed, har jeg valgt at vise jer mailen. Jeg har fået lov af afsenderen, så har vi det på det rene.

Jeg smider normalt ikke om mig med andre sager, som lige omhandler mig, mine interesser/følelsesliv. Bloggen her forholder sig primært til min egen lille lurekasse. Mere fordi jeg ikke er så skide modig.
Men jeg vil i dette tilfælde bliver jeg simpelthen nødt til at indvige jer. Så kan man tale om at være modig!

 Håber I vil læse til ende og gøre en forskel.


Kære Christina,
ganske længe har jeg fulgt din blog – den har rørt mig dybt og inderligt, den har bedrøvet og glædet, den har forundret og givet forstålse.
Du skriver fantastisk, ærligt, poster tilmed underskønne billeder og formår at fremkomme med dine budskaber – og netop derfor vælger jeg nu at skrive til dig, ligesom jeg har skrevet til andre i samme ærinde.
For at gøre en lang historie kort, så flyttede jeg for knapt 2 år siden til Fyn sammen med Manden i mit liv. Vi flyttede ind i et lejet, stort smukt hus lige i vandkanten.

Vi renoverede og istandsatte – og et par måneder senere blev jeg syg. (www.sarkoidose.wordpress.com)

Der skulle gå næsten 3/4 år før jeg fik en diagnose – en sjælden og uhelbredelig lungesygdom.

Efterhånden begyndte min kæreste også at blive syg, vores 5 sammenbragte børn ligeså. Vi kontaktede kommunen og de iværksatte en undersøgelse for skimmesvamp.

Den var positiv – og netop derfor bliver vi mere og mere syge af at bo her.

Desværre valgte kommunen at ignorere deres egen undersøgelse – stik imod eksperters udsagn – så derfor har vores “kære” udlejer ingen påbud fået, og vi bor derfor nu i et sundhedsskadeligt hus. Mine lungefunktion er gået fra almindelig (100 %) til 48 % på mindre end 2 år – og den forsætter med at falde, ser det ud til.
Nu har vi klaget over sagens afgørelse, og indtil videre har dette taget flere måneder. Desværre har vi ikke råd til at flytte – da jeg er kommet på kontanthjælp efter mine sygedagpenge udløb, og min kæreste er blevet arbejdsløs og er derfor nu på dagpenge.
Men så så jeg denne konkurrence – og hvor ville jeg dog gerne vinde disse 25.000 kroner (ligesom rigtigt mange andre!) så jeg kan betale et nyt indskud, så jeg kan få et sundt indeklima til vores familie – så vores børn igen kan sove uden at hoste og have influenzasymptomer mm.
Det var den ene del af det, den anden del af det er at jeg rigtigt gerne vil have noget mere fokus på skimmelsvamp og ikke mindst på kommunernes dårlige behandling af disse sager.
Vil du hjælpe mig med at sprede budskabet?
Hilsen
Sandra

Jeg synes det er skræmmende læsning og håber virkelig at familien her kommer væk fra det usunde miljø i en fart. Og så den skide kommune… hvad har vi egentlig efterhånden det offentlige til? Jeg spørger bare….

22 thoughts on “Medmenneskelighed

 1. Forfærdelig historie..
  Jeg har selvfølgelig også været inde og stemme, så nu er der 34 stemmer, så håber selvfølgelig også de får flere stemmer..
  Krydser finger for det bedste..
  Smil fra Tina

 2. Gys for en uretfærdig behandling ! Selvfølgelig har hun også fået min stemme at tælle sig videre på !

  Pyhh, jeg får det helt uvirkeligt skidt på familiens vegne.

  ..fantastisk Christina, at du i øvrigt vælger at sprede budskabet videre til os andre !

  Og hendes ord til dig var selvfølgelig også meget meget fortjent !

 3. Christina, hvor er jeg glad for du viser mailen. Jeg har nemlig fået den selvsamme, men blev bange for om det var noget virus-fusk, så turde ikke klikke ind på linket. Lyder måske lidt paranoidt, men der er sgu så meget af den slags. Jeg vil straks sende den videre!

 4. Kære Christina,
  fra det inderste af mit hjerte, skal der lyde et tak fordi du har videreformidlet mit budskab, og af hjertet tak til Jer der har taget Jer tiden til at læse, stemme og sprede budskabet ud i det ganske danske land.

  Vi er desvære langt fra de eneste der bor til leje hos udlejere som er meget ligeglade – så længe pengene falder.

  Vi er desvære heller ikke de eneste der har oplevet kommunernes inkompetence – for riget fattes penge.

  Desvære er det på bekostning af menneskers helbred – så af hjertet tak til Jer alle.

  Hilsen

  Sandra

  P.S: Julia, lidt sjovt du skriver det med spam haløjet – for jeg har faktisk tænkt på det efterfølgende. Men at skrive til nogen af Jer store bloggere virkede som en god ide – det giver et langt bredere fokus.

 5. Julia jeg har tænkt det samme. Og har selv fået mailen, men ikke handlet på den. Fordi det minder lidt om de der afrikanske mails, der blev sendt rundt en overgang.
  KH
  Anne

 6. Hej Anne,

  som jeg skrev i kommentaren til dig på din blog, så smed jeg den der netop fordi jeg ikke kunne finde din mail adresse:-)
  Og du må hjertens gerne slette den, hvis ikke du ønsker den der.

  Som jeg også skrev til Julia længere oppe, så er jeg selv kommet til at tænke på det med spam mails etc. – efter jeg sendte et par mails rundt til dem af de “store” bloggere som jeg selv har fulgt igennem lang tid.

  Og det beklager jeg dybt! Dette har intet med spam eller nigeria breve at gøre – dette er udelukkende et udtryk for min og min families efterhånden ret desperate situation.

 7. @Sandra jeg er glad for din kommentar, og for Christinas indlæg. Og jeg gør også noget ved det nu. Men du må forstå, at en pludselig besked som den fra et fremmed mennesker sætter i hvert fald min mistanke i gang! Jeg beklager at have tiltroet dig andre intentioner! Det er ikke fair i jeres situation end at I får andet end opbakning!

 8. Puha sikke da forfærdeligt! Det er bare om at komme derfra i en helvedes fart… gæld på nakken kan næsten være lige meget i denne sammenhæng!

 9. Du anonyme, jeg er personen bag mailen – mailen som jeg i øvrigt har sendt til andre også.

  Det er ikke fake – men vil du gerne have vished for det ikke er det, så er du hjertens velkommen til at henvende dig til mig på mail – den finder du via min blog. Dog er kravet at du ikke er anonym – men står ved hvem du er, ligesom jeg gerne gør det.
  I øvrigt skal lyde et stort tak til Jer alle, og især til Christina som har hjertet placeret på rette sted – og for det er jeg hende evigt taknemmelig.

  Min drøm har hele tiden været at vinde, så jeg kunne flytte med min familie. Men det gør jeg næppe – og fred være med det, jeg finder formentlig en anden vej til den mulighed.

  Mit mål har hele tiden været et andet – nemlig fokus på noget der berøre rigtigt mange mennesker i lejeboliger (og såmænd også i ejerboliger).

  Og det er lykkedes at få fokus på det, og det fokus har jeg tænkt mig at bruge og forsøge at bibeholde – så flest mulige mennesker der er i klemme, kan få hjælp til at komme ud af de boliger der truer deres helbred.

  Hilsen

  Sandra

 10. Hej Alle – især Sandra.. jeg ville lige have reageret på den kommetar ovenover, men der har du jo allerede været..

  Jeg synes det er modigt at du har sendt mailen og jeg bakker op hvad jeg kan.. Forstår godt, hvis nogen tænker fake/virus. Men ærlig talt så ville det være noget latterligt følelsesmæssigt at spille på den slags dårligdom..

  Håber det gør en lille forskel..

  Hvor er det en skam at indlægget var “borte” igår.. og alle kommentarerne er pist væk.. meget underligt…

  God lørdag fra C

 11. Jeg håber virkelig at Sandra finder en løsning for hende og familien. I denne sag må alle midler i brug.
  Jeg håber alle tænker over hvor krydset sættes ved næste folketingsvalg. Håber det er nært fortstående.

  Kh
  Gitte “gaasegang”

 12. Jeg kan skam godt onde Sandra med familie at vinde pengene, men jeg tænker også, at vi allesammen har et ansvar for vores eget liv. Hvis jeg boede i en lejebolig og blev syg, så ville jeg tage benene på nakken og finde en ny bolig, før jeg blev handicappet af sygdommen.

  Det er altså ikke alting, som det offentlige kan hjælpe os med – uanset hvilken farve regeringen måtte have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.