Feber og tanker om sundhed

Som jeg netop har stiftet bekendtskab med Naturazin og læst indehavernes, Anja og Zenia, e-bog om den sunde overskudsfamilie, blev Ida syg og ligger nu med høj feber.
Hvad har det egentlig at gøre med Naturazin?
Jeg fik via bogen et kæmpe flash-back til vores sygdomsbefængte vinter.
Stort set bliver man efter at have læst bogen mere bevidst om de sunde valg via kost og kosttilskud. Og om hvordan man undgår for mange sygedage med børnene og en selv!

Jeg har faktisk ikke gået ret meget op i kosttilskud, da jeg tænker, at så længe vi spiser sundt og får den friske luft og motion, så er vi da kernesunde?!
Godt nok er ungerne mega kræsne. Marie er begyndt at spise meget mere af det hele, men Ida har overtaget hendes markante ADRRR det er ulækkert – udtryk – så måske jeg må begynde at revurdere? Får vi egentlig nok?

At bogen nævner at man uden for mange ændringer i sit liv kan forebygge udmattelse (jaaa – nu er vi jo vågne temmelig mange gange!), få færre sygedage (mindes Ida´s sygdomsperioder sidste år! Dem var der mange af!), hindre stress, få mere energi etc, ja så blev min interesse skærpet.

At Ida så vågnede op idag med 40 i feber og en drage-ånde pga ondt i halsen, ja så tænker jeg altså – måske jeg skal se nærmere på, hvad jeg evt. selv kan gøre for at ændre lidt på den generelle sundhed herhjemme, så vi forhåbenligt undgår et efterår/vinter med alt for meget sygdom igen.

Vi spiser dagligt en multivitamin – med ekstra tilført kalk, da Marie ikke er for glad for mælken. Men derudover tænker jeg ikke andet ind som ekstra.
Vores kost er alsidig og varrieret, men når ungerne sortere rundt i retten og undgår enkelte dele, ja så går der nok lidt tabt.

Jeg anbefaler jer læsere at gå ind på Naturazin.dk og tjekke deres blog ud. Den er virkelig oplysende og foruden gode råd om vitaminer som anbefales, så finder du også råd om varer, du bør holde dig fra. Desuden finder du på deres blog lækre madopskrifter og andet godt.

Jeg har fået ændret mit syn på vitaminer og tilskud. Jeg er ikke fanatisk afholder, men jeg har ikke tænkt på, at det kunne være nyttigt at tilføje lidt ekstra til den daglige tilførsel vi får via kosten.
Jeg vil inden vinteren i hvert fald gøre lidt for at styrke børnenes immunforsvar. Som Ida lige nu ligger på madrassen ved min side og koger, ja så kan jeg lynhurtigt se tilbage på en vinter, hvor hun bare aldrig rigtig kom helt ovenpå.

Hvis I har lyst til at tjekke Naturazin´s e-bog ud, så kan man faktisk downloade den gratis. Foruden gode råd om vitaminer, finder I også nyttige tips til morgenmad, madpakker og generel sundhed.

Jeg kunne bare godt tænke mig at høre jer læsere: Tager I ekstra tilskud i for at vitaminer eller andet for at øge jeres sundhed derhjemme? Har I overvejet det? Hvis I tager ekstra, hvad er det så for noget og hvorfor lige netop det?

13 thoughts on “Feber og tanker om sundhed

 1. Hvor er det pudsigt at du lige skulle skrive om sygdom i dit indlæg i dag.
  Jeg har været ramt rigtig meget i de sidste 4-6 måneder af forkølelse, forkølelsessår, influenza og så alt det løse. Jeg har virkelig ikke følt mig rigtig rask i lang tid og det har virkelig taget hårdt på energien og humøret. Så da jeg fredag i sidste uge endnu en gang blev ramt af forkølelse tog jeg til lægen, hvor jeg straks begyndte at tude af ren og skær afmagt over ikke at føle mig rask. Hun mente at jeg ikke har ladet mig selv blive ordentlig rask de gange jeg har været syg fordi jeg har følt mig forpligtet overfor min gruppe på mit studie, så hun foreslog at jeg tog denne uge fri for at komme helt ned i gear og forhåbentlig ovenpå igen. Oveni det er jeg begyndt at tage vitaminpiller, hvilket jeg også har haft svært ved at tage fordi jeg, lige som dig, mente jeg jeg spiste varieret og sundt så det ikke burde være nødvendigt. Men nu er pillerne kommet på bordet hver aften til aftensmaden ligesom vi også er begyndt at skrue op for frugt og grønt i hjemmet. Nu venter jeg så bare på at det hele begynder at virke, så jeg kan gå en sommer i møde uden for meget elendighed 🙂

  Så tak for tippet! Jeg vil straks kaste mig over noget læsning og håbe at jeg kan finde nogle gode råd til at hjælpe mig på vej 🙂

 2. Inden jeg blev gravid med den første, læste jeg også meget om emnet. Jeg havde en veninde der var biopat og det smittede af og jeg tænkte, at jeg gerne ville være ekstra sund under min graviditet. Min datter kom nogenlunde hurtigt efter min søn, så jeg fortsatte med mine vitaminer og mineraler. Nu er det noget tid siden jeg har været til biopat (de kan måle hvilke vitaminer og minerealer man evt. mangler), men jeg tager dagligt 1 multivitaminpille, 2x fiskeolie og kalk. I slutningen af min ammeperiode med min søn, begyndte jeg at fælde rigtig meget og blev anbefalet at spise ekstra b-vitaminer, det hjalp. Vi prøver også at leve sundt herhjemme, men som du selv skriver, så er det ikke hver dag, børn lige vil spise alt det der bliver serveret, så hvorfor ikke supplere med en vitaminpille?

 3. Tusinde tak fordi at I har givet jer tid til at svare på det her emne.. jeg synes faktisk, at det giver mening, nu hvor I også nævner jeres erfaringer.. Jeg giver jo også en masse videre til lille Alfred via mælken.. jeg ammer normalt kun i 3 måneder.. derefter har jeg ikke mælk nok.. måske jeg kunne komme det til livs og amme i længere tid? Nogen råd? Måske jeg skulle skrive direkte til Naturazin..

 4. Her i Norge er det tran som er det O Store Vidundermiddel… 🙂 Og jeg tror nok at det er mye bra med tran, og man blir nok både sterk og sunn av det, og dessuten skal man visst bli litt smartere også! 😉

  Jeg vet ikke om tran i det hele tatt finnes på dansk, men det er altså fiskeolje, og min erfaring er at det smaker æsj-og-fysj-og-ikke-noe-godt-i-det-hele-tatt!! Når da helsesøster sier at babyen skal ha tran, velger jeg den noe enklere varianten med d-vitamindråper…de dagene jeg husker det. Og storesøster får multivitamin av og til.. Men vet du hva det beste er: vi stresser ikke med slikt, og vi er nesten aldri syke!! (Knock on wood..) Noen er heldige og andre ikke..??

  Håper i alle fall Alfred og du holder dere friske, og at Ida snart blir bra!

  Klem

 5. Åh ja, det er et godt emne. Vi er jo alle forskellige og nogle mere skrøbelige i imunforsvaret end andre. Hos os er det mig der bliver nemt syg og ikke børnene. De får dog en multivitaminpille hver dag. Jeg får lidt mere, 1 multivitamin, 3 silica for hud, hår og negle (og det virker), 1 zink og 1 stærk d-vitamin for imunforsvaret og så meget andet godt. Jeg har også taget kalk i perioder fordi jeg ikke drikker mælk, men jeg spiser så mange andre mælkeprodukter og grønne grøntsager at jeg ikke tror det er nødvendigt. Når vi er syge med forkølelse bruger vi echinea og tager en “lynkur” på 50 dråber i lidt vand. Det er også super godt. Jeg håber ikke at vi tager noget forkert, men det må jeg jo ind og læse om. Tak for tippet og linket! Anette

 6. Spændende læsning Christina, jeg må vist hellere klikke videre…
  Det ville være fedt hvis vi kunne dække diverse behov gennem kosten. Men det går desværre bare ikke.
  Selv lider jeg gevaldigt i de kolde måneder. Mindes jeg var syg fra efterårsferien og frem til for ganske kort tid siden. Ikke syg nok til at lægge mig hver gang jeg følte mig skidt tilpas, men alligevel for slatten til at det er rart at være på arbejde.
  Vi har gerne forskellige vitaminglas herhjemme, men er utrolig dårlige til at huske dem!!! Børnene får kalktilskud da de slet ikke får nok af dette gennem deres kost, men dem glemmer vi også.
  Måske det ville være nemmere om de stod på spisebordet så man ser dem hver dag…
  Jeg har mange gange tænkt på om jeg skulle spise ekstra det ene eller det andet, men ærlig talt så bliver jeg snot forvirret for der er så mange ting man kan supplere sin kost med, jeg kan simpelthen ikke overskue det!
  Hilsen hende der nu går afsted til pizzamanden efter mad til hele familien, efter at hun har drukket to dejlige glas rødvin og spist en stor håndfuld saltstænger (var der nogen der snakkede om god kost)…
  Ej sådan må det gerne være en gang imellem.

  God weekend Christina og jer andre der læser med!

 7. Jeg tror meget på kosttilskud i form af vitaminer og mineraler. Så jeg spiser hver dag en multivitaminpille, en stærk d-vitaminpille og en fiskeoliepille, og prøver selvfølgeligt også at spise sundt og varieret.
  Jeg tog derudover jerntabletter, mens jeg var gravid og ammede. Jeg fuldammede min søn i 6 mdr og stoppede først helt med at amme, da min søn var næsten to år! Det havde jeg ikke regnet med, men sådan blev det, fordi han aldrig fik en sutteflaske, og nægtede at bruge sut. Min søn får en multivitaminpille og en fiskeolie-tyggetablet hver dag, og er heldigvis sjældent syg.
  Her kan du finde nogle gode råd til at få mælkeproduktionen øget:
  http://www.baby.dk/videnom/10p194/amning-for-lille-maelkeproduktion.aspx
  Jeg kan også huske at have læst et sted, at en håndfuld valnødder hver dag, når man ammer, er rigtigt godt for mælkemængden og mælkens næringsværdi – hvis tilstrækkelig hvile, væske og mad ikke er nok.

 8. Jeg er selv stort set aldrig syg (7-9-13), men har en lille pige, der startede vuggestue i oktober og var syg nærmest non-stop indtil januar. Derudover er hun præmatur. Så her i huset, har vi fulgt alle de officielle anbefalinger, og til daglig tager vi alle en vitaminpille. Desuden er jeg netop gået over til gravitamin, da vi snart vil lave en toer, og så tager vi fiskeolie også. Men jeg har meget overvejet fx livets olie. Derudover prøver jeg altid at tilføre lidt ekstra, fx hyben-pulver eller HUSK, til min dej, når jeg bager.

 9. Hej med dig! Jeg har for et par år siden døjet ekstremt meget med at være syg især forkølelse og allergi hen over sommen, MEN så fik vi vores juice maskine og jeg var til et foredrag af Mads Bo Pedersen, som er juice masteren over dem alle her i DK og med på siden High om life, han viste mig hvor meget en friskpresset juice kan gøre ved ens helbred. Jeg har gået i lidt over 3 år hvor jeg ikke har været syg andet end 1. Gang og det var simpelthen fordi jeg havde for lidt tøj på i påsken, da jeg mente sommeren var kommet. Det er også en god måde at få frugt og grøntsager i de små folk, hvis de ikke så godt kan lide. En juice med rødbede, ananas, æble, appelsin og lidt ingefær, der får man renset kroppen godt igennem. Siden jeg har startet med at juice, så har min pollen allergi næsten non eksisterende og det samme gælder min svigerfar, som havde døjet hele sit liv med allergier især om sommeren. Så ja, jeg kan kun anbefale det.
  Jeg er også begyndt at tage D-vitaminer, men det er simpelthen pga mit D-vitamin tal var bund, det skal helst ligge minimum over 50 og gerne meget mere, mit var 15, men jeg har så også en depression, så tallene hænger sammen. Jeg kan kun anbefale folk går ned til lægen og får taget en blodprøve på de forskellig vitaminer osv så man ved om man får nok.
  Kan i nu have en dejlig lørdag aften!

  Knus Mie

 10. Hvor er jeg glad for jeres svar. Jeg er blevet lidt klogere på området, bare ved at lytte til jeres erfaringer! Som Mie nævner i sidste kommentar, så ville det nok være meget klogt at få tjekket ud HVAD man mangler af vitaminers inden man fylder på! Dog tænker jeg, at man godt kan forebygge sygdom hen over vinteren! Det skal vi i hvertfald køre i stilling.

  God lørdag fra C

 11. Jeg tror ikke på kosttilskud!! Jeg har prøvet utrolig mange ting og forskellige kurer igennem årene. Ingenting hjælper så godt som sund fornuft. Jeg spiser forholdsvis alsidigt. Det eneste tilskud jeg tager (og som der er sokumentation for virker!!) er fiskeolie, fordi jeg virkelig er et skvat til at spise fisk. Jeg læser meget om iundholdet i de fødavarer jeg spiser, og tror f.eks. på at vi skal prøev at leve af det der gror i vores land når det gror her… Men jeg er heldig/sund(?) og næsten aldrig syg…så det er jo let nok at sige at jeg ikke tror på stadset. Til gengæld tror jeg på peace ogf mind. Jeg har det aldrig bedre med min krop, end når jeg dyrker yoga… ro og styrke og jeg føler jeg strutter af sundhed…
  Men jeg er jo interesseret i emnet, og klikker mig naturligvis videre via dit link…

 12. Tak for linket, det vil jeg tjekke ud 🙂

  Jeg spiser multivitamin, fiskeolie, d-vitamin og jern. Noget af det, fordi jeg er gravid. Fiskeolie har jeg dog altid spist, og d-vitamin skal jeg spise pga. underskud…
  Når jeg har født, vil jeg begynde at spise Zink, da det er godt for mælkeproduktionen.

  Har du læst den nye bog der er kommet på markedet? “Baby – 100 % naturlig, uden tilsætning” af Rebecca Persson? Der står en masse om kosttilkskud og hvad man har og slet ikke har brug for.

 13. Hej Christina
  Gode tanker du gør dig.
  Jeg spiser dagligt en multi vitamin pille og 3 fiskeolie og kalk til de perioder hvor jeg ikke får så mange mælke produkter.
  Til dit problem med at mælken slipper op, så skal du prøve zink og magnesium, har jeg fået fortalt.
  Man bruger 50% mere zink når man ammer. Det er da værd at prøve, så lille Alfred kan få mors mælk lidt længere;-)

  Du spurgte på min blog hvor vi bor?
  Vi bor i Vallensbæk strand i storkbh, så det er måske lidt langt for et babytræf, ville ellers elske at møde dig og lille Alfred:-) Måske når de er blevet lidt større?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.