Det skal nok blive en lille rullesteg

Alfred en en lille pudsig dreng. Igår var jeg ved at piske en stemning op i mig selv – da det bekymrede mig voldsomt, at han bare sover og sover – spiser, skider og sover.
Det kan slet ikke passe, at han sover 19-20 timer i døgnet?! Sundhedsplejersken og vennerne på facebook fik mig ned på jorden igen. Åbenbart er det helt normalt at børn godt kan sove så meget.
Tænk – er vi virkelige så heldige? Nu ovenpå Ida´s natteroderi? Kan det virkelig passe, at det er ok, at Alfred og jeg står ud af kassen mellem 8-10? For derefter at gå i bad, amme og pludre en lille time for derefter at sove videre ude i barnevognen? 
Hvis I kigger på billed nummer 2, så kan I godt fornemme hans søvndrukkenhed. Ind i mellem måltiderne har han knap nok tid til at åbne øjnene og være på. Øjenlågene er alt for tunge og der kæmpes ind i mellem til et lille glimt af mor. 
7-9-13
Nu kan det lige passe, at efter jeg har udgivet dette her indlæg – så hører hans snorken op og hans sovehjerte vælger at finde på noget andet. Selvfølgelig holder han fest. Men det er ikke mere end et par timer eller 3 om dagen. Vi nyder det.. der skal nok blive fart på, når Storesøster Ida får lært ham nogen narrestreger. Stakkels Marie. Så får hun 2 lopper i hælene! 
Når han så er vågen! Og når han sender mig et af sine skæve smil! SUK
Jeg ved endnu ikke om smilene er bevidste. Dog fornemmer jeg noget genkendelse, når han hører min stemme og kigger op. Det smil er til mor! Især når det også kommer, når han for alvor er vågen. Den varme der strømmer fra mig i de sekunder er ikke miljøvenlige!

Alfred har taget på. Det er dejligt at se, at mælken flyder som skidt fra en spædekalv. Han har nu taget 1½ kg på og vejer tæt på 4 kg. Han er begyndt at få folder hist og her og ser i det hele taget mere sund og trivelig ud. Jeg synes stort set også, at han bare guffer til sig. Hver 2-3 timer og i lang tid.

Måske det også er derfor, at han sover så meget. For at give kroppen ro til at gro.

Til sidst vil jeg lige henlede jeres opmærksomhed på hans hjemmestrikkede trøje. Den har han fået af Wenche. Den er så lækker og passer ham perfekt nu. Den er strikket i det lækre Alpaka garn og er mintgrøn (det kan I desværre ikke se) – men farven klæder ham. Den er strikket med korte ærmer, hvilket er super ideelt her i foråret og sommeren. Den holder hans krop varm uden at blive overophedet. Den lille mand er ikke super god til at holde på varmen endnu. Hjemmestrik er i det hele taget bare sagen!
Tusinde tak kære Wenche.

24 thoughts on “Det skal nok blive en lille rullesteg

 1. Jeg sidder her og smiler, for jeg gjorde nøjagtig det samme da Victor var helt nyfødt…altså det der med at piske en stemning op over alt det søvn!!! Han var jo slet ik som Oscar, da han var spæd….havde lige glemt det der med at vi alle er forskellige – selv spæd børn:-)

  For Victor sov også konstant…han nappede snilt 4-5 timer i træk i barnevognen og det gjorde han 2 gange om dagen…og så sov han tillige hele natten!!! Så sku man tro at vi lykkeligt sover igennem om natten nu…men NEJ – for Oscar sover stadig ikke hele natten….og det har han aldrig gjort! Så igen igen….børn er bare så forskellige:-)

  Og super dejlige billeder af den lille rullesteg:-)

  Kh. Malene

 2. Ok jeg er solgt! Synes du selv det er rimeligt, at du skal have tre så skønne unger, når jeg blot har en, og bor så langt væk, så jeg ikke kan holde lopperne væk fra Marie?
  Han er dejlig og din kærlighed til ungerne mærker jeg hele vejen herop!
  (OG sjovt nok er bekræftelsesordet amme. Det er da underligt!

 3. Kan ikke finde ord for det første billede. Hold op en lille skøn fyr du har fået dig der! Han er simpelthen sååååå nuser.
  Og jo, smilet er da til dig Christina! Det er det fantastiske ved at være mor!

 4. Bare nyd det. Min yngste sov sig mere eller mindre gennem de to første måneder, og det var så lækkert at have tid til den store (og mig selv) samtidig med at det nye familiemedlem skulle introduceres i familien 🙂

 5. Okay.. Først og fremmest; FÅCK HAN ER LÆKKER!!!

  Og næstefter; jeg havde præcis de samme bekymringer som dig med min Mejse.. Hvordan kan hun sove sådan, er hun syg; vil hun ikke være her; er hun ved at trække sig ind i sig selv osv osv…

  Det hele kogte næsten overfor mig indtil en meget roooolig og vis kvinde fortalte mig en meget beroligende ting; når babyer sover udvikler de sig – og de kan ikke sove for meget (når de bare spiser som de skal osv).. Det gjorde tricket for mig – og jeg stoppede med at prikke til Mejse når hun sov lange lure i barnevognen (nogle gange 4 timer?!!)

  Men pludselig vender deres søvndyssende tilstand og de bliver meget mere friske i vågen tilstand og der blir længere og længere imellem lurene (ja, jeg sidder faktisk her og savner min “frihed” hvor Mejse sov 2-4 timer ved hver lur.. Hehe..

  Børn er fantastiske og helt unikke på hver deres egen måde.. Derfor må det også være vildt at få nr. 2 og nr 3 når man nu har visse oplevelser og erfaringer med småbørn – for bare at finde ud af det slet ikke er som den første…

  Nyd din skønne dreng! Han er for lækker – og når så mærkatet “nem” også lige sidder på, er det jo faktisk ikke så ringe endda..?!

  Masser af klem

 6. Hvor er han dejlig:-)
  Tror ikke du skal være nervøs, spædbørn skal jo ikke så meget andet end at sove, spise og skide;-)
  Da Anker så pludselig begyndte at være vågen lidt sad jeg jo bare med en baby og tænkte hvad skal jeg nu gøre med ham!?!

 7. Vil nu også sige… NYD ham, og at han sover så meget er jo bare en fordel, når du også har to lækre piger der gerne skal være tid til… mine to døtre (22 og 15 år) sov også det meste af deres baby-dom væk 😉 især den ældste. Der var det “moderne” at de ikke måtte sove mere end 4 timer i træk, så skulle de vækkes… og hun gad IKKE at spise, når hun nu var så træt 😉 det var ikke særlig nemt… men man lærer jo hele tiden noget nyt. Så da yngste kom til, gjorde jeg som jeg selv ville. Hun spiste når hun var vågen, sov når hun skulle osv.

  Lækker bette knægt I har fået 😉

 8. Hvor er han skøn med smil på!

  Jeg har også en baby med et godt sovehjerte. Han sov nærmest de første måneder væk, og nu hvor han er næsten 9 måneder, kan han stadig kun være vågen max. 2 timer, inden han skal sove igen. Jeg var også bekymret, da han var spæd, men han trivedes og var kontaktbar, når han var vågen, så jeg lagde bekymringen væk og nød det blot.

  /Karina

 9. Aldrig tror jeg, jeg har set SÅ charmerende et mandfolk på den alder før! Han forstår virkelig at få kvinderne til at falde i svime… Og så oven i købet med dén slags sove-hjerte?! Hvor er han fantastisk!

 10. NYD det!!! Ha ha ha.. Mikkel var også en lille sove baby, men pludselig vendte det bare, og nu er han så abselout ikke sov længe barn længere. kan huske jeg tænkte: hvad skal jeg dog give mig til, han sover jo bare hele tiden. ha ha.. ;.P

 11. Åhh, han er da lige til at kysse :o) Dejlig dejlig dreng! Nyd at han giver dig ro til at få hvilet selv, så du har overskud til resten af familien. Herligt!

 12. Hvor er det rart at læse at det ikke kun er mig der undrer mig – min pige er 11 dage gammel, og hun bare sover dagen væk… øjnene er knap nok åbne, spiser lidt også sover hun sg* igen.

  Men jo det er da også rart så man lige kan vænne sig til at der er k ommet en ekstra i familien

 13. Tusinde tak for jeres søde kommentarer.. Han er vildt lækker 🙂 Onkel Anne – hvis ikke jeg havde fortjent 3 lækre unger, hvem havde så? 🙂
  Spøg til side… Jeg er bare glad for at han sover så fint… jeg føler mig udhvilet! Tænk sig!
  Knus til jer alle og rigtig god mandag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.