Påskehønen i ny vest

Ida udvikler sig med stor hast i øjeblikket. Måske det er fordi det bliver tydeligere, at hun snart er den store – når lillebror dukker op. Uanset hvad, så overraskes jeg hver dag over, at hun rent faktisk har et sprog, der favner bredt og en indre styrke, som kan vælte en sovende ko på marken. (Læs nærmere at hun har en vilje og stædighed, som giver os kamp til stregen).

Hun har mere eller mindre smidt bleen nu. Jeg synes selv, at det er ret tidligt, når man tænker på, at hun kun er 2 år og 4 måneder. Selvfølgelig har hun haft enkelte uheld, men alt i alt – det er skønt at tænke på, at hun smider bleen inden lillebror river i ble-budgettet…

Det lille “dilemma” med Ida er nu stadig hendes natteroderi. Hun sover egentlig fint efterhånden, men bedst inde i vores seng. Det er ret hyggeligt, at hun ligger der, men enkelte nætter roder hun rundt og snakker med os, som om at det var højlys dag og at vi SELVFØLGELIG var vågne og friske. Jeg kan de nætter gå helt i banjo i højre side af sengen. Hvordan skal det ikke gå, når lillebror indenfor kort tid pludselig ligger der også?
Så kan de begge være vågne i intervaller, hvilket betyder INGEN NATTESØVN til Frk. Skarø. Randerne under øjnene har jeg allerede erhvervet mig, bare ved tanken.

Vi har rent faktisk overvejet at købe en single boxmadras til at sætte i forlængelse af vores seng. Så er der måske en minimal chance for, at en af ungerne ikke falder på gulvet? Eller måske er jeg heldig, at jeg kan slippe for en fod i kraniet?

Ida´s nye vest efter Elsebeth G.´s mønster. Super god til overgang her i foråret. Og de farver – ren påskehøne!

Nu vil jeg vugge videre ned i stuen og danse Lambada til Justin Timberlake og håbe på enten at vandet går eller at de plukveer vil blive kontinuerlige og kraftigere.

Kan I se det for jer?

20 thoughts on “Påskehønen i ny vest

 1. Efter et par måneder med vores Ida i midten af sengen og ondt i ryggen og blå øjne. Besluttede vi, at vi er sådan nogle, der sover sammen med vores børn og satte hendes junoseng, ind ved siden af vores. Den er helt forlænget og står op og ned ad vores seng. Så nu sover hun der, og en sjælden gang kommer hun op til mig hen på morgenen.
  Men hun kan mærke vi er der, og det er godt for hende.

  Hvor dejligt med bleen. Trunten er et par måneder ældre end jeres og viser ingen interesse for at smide bleen. Jeg glæder mig til det sker.

 2. Det er godt nok flot… 2år og 4 mdr… flot flot flot!
  Vores Mathilde er 2 år og 2 mdr… vi kan ikke engang få hende til at fortælle os at bleen er klar til skift.. ;D
  Håber godt nok sommeren kan ændre lidt på det 🙂

 3. Hejsa – 🙂

  Ida er tidligt på den.. grunden til dette er nok, at hun har haft store afføringsproblemer.. Hård mave, som lavedes store rifter. Så hun har været meget fokuseret meget tidligt. Allerede i efteråret kom hun til os og sagde til, når hun skulle det store… det er nok den fokus, der har gjort forskellen. Jeg vil ikke sige, at det var besværet værd, for det har været så hårdt for hende.. men nu, hvor det hele kører, så glædes jeg over det 🙂

 4. Jeg var også meget spændt på, hvordan det skulle gå hvis den store ville ind til mor om natten. Hun har været der 2 gange og det er gået rigtig fint. Det skal så også siges at Luna kan sove fra hvad som helst, så hun bemærker ikke at Olivia skal op og ammes nogle gange i løbet af natten.

 5. Hej Camilla – mønstret har jeg fra Elsebeth Gynther bogen 0-4 år. Den er nem at gå til.. 🙂

  Hej Majken – dejligt med et barn der sover tungt.. det gør Ida slet slet ikke.. gab..

 6. kan godt huske det der natteroderi … kan huske jeg delte seng med 2 på 5 år og højgravid med min datter gys … skønt at have sin seng for mig selv 🙂 og sikken en super fed vest kan godt lide de farver 🙂

 7. Min store pige Freja har altid været en tryghedsnarkoman og da hun selv kunne komme ud af tremmesengen har hun kommen listen indtil os om natten. Pigen bliver 5 til sommer og gør det stadig.

  Men da jeg ventede lillesøster Nynne havde jeg de samme skrubler som dig. Og tænkte også på de søvnløse nætter…. Men det flaskede sig jo alligevel.

  Nynne kunne bestemt ikke falde i søvn eller blot til ro i vores seng, så Freja fik smørhullet for sig selv og det har hun faktisk stadig 🙂

  Jeg tror ikke du skal tænke så meget over det, det kommer helt sikkert til at gå og du skal nok få din søvn alligevel 🙂

  MVH
  Mette

 8. Jeg sidder og smiler ved tanken om en dansende kæmpe mave ;-)For 5 måneder siden var det mig, der en tidlig morgen som højgravid dansede rundt i stuen til en gammel CD med Gloria Estefan sammen med min 2-årige datter, fordi jeg bare ville have gang i de veer, som jeg håbede var på vej. Og da den 2-årige ikke gad lege med mig mere, så fortsatte jeg manisk ;-)hoftevridningerne til alt det husarbejde, jeg kunne finde på….og 4 timer senere havde vi fået endnu en fantastisk lille datter. Så jeg kan varmt anbefale nogle hotte moves 🙂

  Held og lykke med fødslen, når du kommer dertil 🙂

  Mvh. Heidi

 9. Jeg vil helt klart anbefale, at få den ekstra boxmadras sat i forlængelse…det er alt værd, at alle sover godt og føler sig trygge….og det er jo kun i en periode, at det er nødvendigt.

 10. Min den ælste kom også stadig ind og sov ved os da vores den yngeste kom.. vi havde træmmesen som side vogn til sengen tiltængt det ene af børne.. men da det var mig der ofte endte i den. tja så fik vi en box madres til.. så vores seng blev 230cm bred.. det gav alle den bedste nattesøvn.. også sov den yngste bare bedre en storebroren.. men jo jeg var bekymret i slutningen af graviditeten…

 11. Hej jeg er ny læser af din dejlige blog..
  Jeg vil bare foreslå dig en madras ved siden af Jeres seng..
  Min mand og jeg havde i flere år(og ja det går over igen) en madras ved hver vores side, så når vores dejlige tryghedssøgende unger kom snigende ind om natten, kunne vi lige guide dem ned på en madras, med en varm forældrehånd hos sig.Det fungerede fint, for ,ja, man bliver lidt træt i ansigtet og andre steder af at være mere end 2 i dobbeltsengen 🙂
  knus og pøj pøj med lillebror
  Anita

 12. Efter nu, at have læst med hos dig et stykke tid får jeg lyst til, at kommentere på dit indlæg.
  Da vi ventede yngste købte vi en madras og placerede den på gulvet i soveværelset. Når ældste og mellemste om natten kom listende kunne de putte sig der og være tæt på og alligevel kunne vi alle få vores nattesøvn i rolige omgivelser.
  Løsningen fungerede perfekt, de fik den tryghed de havde behov for i nattetimerne og vi forældre fik vores søvn – alle var glade!
  Forøvrigt spændende hvornår ham lillebror melder sin ankomst:)

 13. Hej Christina. Tak for din kommentar hos mig :-). Ja jeg er også rigtig glad for mine mavebilleder, og at jeg nåede det. Jeg troede faktisk du havde født, synes det var tid siden vi havde hørt fra dig herinde ;-). Men tiden nærmer sig jo også.
  Kender godt til sovende børn i sengen, men jeg er sikker på, at en løsning nok skal dukke op hos jer :-). Her er jo mange fine forslag. Der er vidst også kommet en ny bog på markedet omkring børn og soverytmer?.
  Men Christina få danset lidt lambada. Jeg glæder mig til at høre om lillebror snart dukker op :-). Her føler jeg mig også ganske op over….
  Kram Ulla

 14. God idé med en ekstra boxmadras! Vi havde i mange år ikke et soveværelse, men et sove”miljø”…værelset var simpelthen udtamponeret med senge. God sengeplads + en kasse legetøj og bøger som natteravnen kan få op i sengen og underholde sig med, men vi andre sover videre = det virker. Det bliver hurtigt kedeligt for barnet og så sover hun også :O)
  Held og lykke.
  Hilsen Charlotte Kamp

 15. Mon lillebror Alfred har meldt sin ankomst, siden du er så stille ?
  Vi overvejer også det med boxmadrassen – kunne sommetider være dejligt med mere plads til os voksne ;o)
  Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.