Alfreds værelse

Alfreds værelse er færdigt. Stort set. Som jeg skrev forleden dag, så mangler der stadig noget.. Især farve – på væggene. Jeg har nu i nogle dage kigget og søgt efter væg udsmykning og har fundet noget, som skal op. Så jeg er på vej.

Vi har lavet en helt ny pusleplads til ham. Ida´s puslebord er pillet ned. Jeg manglede noget mere “skabsplads” til tøj etc, så vi tog min gamle mormor´s komode i brug, som har stået i garagen. Vi har mange gamle antikke møbler herhjemme og jeg har sådan lyst til at smække alle møblerne op. Desværre har vi ikke pladsen til det. At vi kunne få komoden ind fra garagen og tage i brug igen, gør godt.

Komoden var noget for smal til at bruge som pusleplads, så vi har lavet en plade i samme længde som puslepladden. Det betyder at der er et tomrum bag komoden, men der har jeg valgt at hænge en krog, så vi har et håndklæde lige ved hånden hele tiden. Selve pladen har jeg betrukket med voksdug. Jeg kunne have valgt at male både plade og komode, men jeg er lidt glad for det rå træ, så det kunne slet ikke komme på tale.
For at køre stilen ud, har jeg beklæde skufferne i komoden med samme voksdug.
Den gamle komode har stadig det gamle slidte rå look – hvilket har været bevaringsværdigt og passer fint ind i stilen med de andre sager på værelset.

For at få lidt mere pang i rummet, har jeg købt nogle Rösti skåle og bøtter til vatpinde, hoved/hale-fad, cremer etc. Det giver lige rummet et pift og den gule farve er lige i øjet med de blå nuancer.

Derudover har jeg fået min gamle lænestol ind også. Den har været gemt væk siden vi flyttede ind i huset. Der har ikke været plads til den – og jeg har ikke kunnet nænne at sælge/smide den væk. Jeg har for 8 år siden ombetrukket stolen – vel og mærket i hånden, hvilket var et kæmpe stykke arbejde. Alle de dele, der skulle syes på med usynlige sting, var lidt af en langsommelig proces. At den har fået en renæssance, passer mig særdeles.
Den har fået en plads med udsigt til haven, så jeg i roligestunder kan sidde og amme uden for meget tumult. Stolen er blevet piftet op med lidt patchwork i farver, som er brugt på ammepuden osv.
Ved siden af stolen har vi vores kiste – den har været gemt væk i soveværelset i nogen tid. Den bliver i øjeblikket brugt til mit stof. Den er perfekt til at smække de trætte skanker op på, når jeg får en blunder med Alfred i barmen.

Tæppet – ej at forglemme – i stolen. Det er mit absolutte yndlingstæppe, som Alfred har fået lavet specielt til ham. Maren – har strikket det og har lagt så ubeskrivelige mange timer og hjertelige tanker i det, hvilket har rørt mig så dybt.

Jeg har forsøgt at holde værelset i den mintgrønne, lysblå og gule farver. Det er lige, hvad der rammer mig i øjeblikket. Mit valg af væg udsmykning kommer også til at indeholde disse farver. Tror der skal mere af det gule ind. Men det må komme efterhånden.

Det næste der må fyldes i rummet er lidt legetøj, babypludder, et par fyldte bleer og en god smasken.

Forstår nu slet ikke hvorfor mine billeder bliver uploaded noget sløret.. (?)

21 thoughts on “Alfreds værelse

 1. Hvor ser det bare lækkert og hyggeligt ud, christina. Jeg ville glæde mig til at sidde og amme der mellem en masse gode minder 🙂

  God søndag

 2. Det er så fint, hyggeligt og fyldt af charme og god stil. Et hyggeligt værelse som du helt sikkert kommer til at nyde at være i sammen med lille Alfred – det er et fantastisk navn, iøvrigt!

  Jeg blev helt nostalgisk over at tænke på dengang hvor jeg gjorde værelse klar til to små krudtugler.

 3. Fin idé med kommoden. Det var lige prøcist sådan vi også gjorde da vi skulle have de to store piger.

  Og jeg kan se at din kiste ligner min utrolig meget. Vi har vist samme stil? he he…

  Nu bliver det spændende når den lille trold kommer. En lille Alfred. Han skal nok finde ro på det dejlige værelse.

 4. Det er et smukt værelse. Den er bare flot jeres kommode. Rigtig god idé med voksdugen ovenpå og indeni. Nu kan Alfred flytte ind!

 5. Hvilken vidunderlig ide med den kommode Christina, den skal bevare det rå look, hvis du spørger mig, men det er en god ide med udvidelsen af puslepladen der lige giver plads til håndklædet, skøn gammel stol og fint antræk med patchworkfarverne.
  Flere af solens farver vil nok friske rummet op, men så bliver det også et rigtigt dejligt værelse til Alfred, smukt smukt Christina.
  I kærlige tanker, god Søndag.

 6. Hvor ser det hyggelgit ud! Er vild med de retrogule rösti skåle sammen med det blå og de gamle møbler – det ser knald godt ud 🙂

 7. Dejligt værelse, og skønt med mindeværdige møbler.

  Rummet bag puslepladsen/kommoden kan også nemt rumme en ekstra pakke bleer – ofte er der jo 2 pakker på tilbud 😉

 8. Rigtig fin værelse I har fået lavet til Alfred. Jeg har en award til dig på min blog:) Du skal ikke føle dig forpligtet til at deltage – synes bare du fortjener awarden!!

 9. Hvor blir det fint!
  Og hvor er jeg rørt over dine fine ord og store glæde over tæppet!
  Og som du allerede ved, er jeg helt små-lykkelig over at ha kreeret noget til Alfred – især fordi det betyder så meget for dig…
  Sender dig gode tanker her i den sidste – hårde- tid…
  Knus Maren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.